Selektiva Selma

Josefine Sandblom
Selma trivs inte med att vara pensionär. Alla hennes vänner har gått bort och emellanåt önskar hon att även hennes egen man ska gå samma väg. För att kunna hantera sin jobbiga vardag hittar hon på olika saker som ligger utanför lagen. När Selma läggs in på sjukhus utvecklas en oväntad vänskap mellan henne och en av vårdarna på sjukhuset. Mindre

Selma trivs inte med att vara pensionär. Alla hennes vänner har gått bort och emellanåt Mer

Den här boken går bara inte att släppa ifrån sig! Karaktärerna liksom klistrar sig fast, med hjälp av skratt, gråt och mycket kärlek. Historien tar sig fram genom att vi följer Selma och Eva-Lisa perspektiv i ganska korta kapitel. Det är lättläst, men fortfarande med ett bra språk.

Vad är det då som gör att boken står ut i mängden? Jo det brutalt svarta och mörka ämnet som står i fokus. Jag tänker inte avslöja vad, men jag tänker uppmana er att läsa den här romanen genast! Dels för att få läsa en bra bok, dels för att få lära er mer om ett svårt ämne. Förhoppningsvis hjälper ni någon på vägen i framtiden, genom att inte kommentera så mycket om hur hen gör, även om det är i all välmening.