Fragment (som om vi aldrig fanns)

Bok av Peter Sjöquist
Skådespelaren Johannes befinner sig i en tuff livssituation. Hans privatekonomi är urusel och framtiden ser inte särskilt positiv ut. Han kämpar utan framgång att komma tillbaka till skådespelarbranschen, men konkurrensen är stenhård. Dessutom tar relationen med kvinnan han älskar slut. Han ställer sig frågande till hur det är möjligt att leva ett liv där undergången ständigt är närvarande?.
Fragment (som om vi aldrig fanns) är för ovanlighetens skull en roman, om hur utsatt och sårbar en man kan vara i en destruktiv relation, skriven av en man!
En måhända fiktiv livsresa som lika gärna kan vara verkliga livet. Den är välskriven och lättläst med färgstarka skildringar av både miljöer och karaktärer. Författaren beskriver med inlevelse de sidor hos män som nästan aldrig får visas upp.
Det är svårt att lägga ifrån sig boken, lika svårt som det är för den lille Johannes i boken att lämna en miserabel relation senare i vuxenlivet. Man vill så gärna att allt ska gå bra till slut för Johannes, men gör det verkligen det?

Läs denna viktiga bok, ofta rann tårarna. Det är en bok som onekligen väcker många tankar om livet. Det är sällan man får ta del av en mans berättelse där tillvaron inte alltid varit så enkelt för och som till slut står på ruinens brant, ekonomiskt utblottad och det enda som finns kvar är en dålig självkänsla. En oerhört gripande roman. Hoppas många med mig läser denna bok som verkligen berör på djupet.