Kris, kalas och kolhydrater

Kolhydrater vi älskar och andra berättelser
Bok av Annina Rabe och Anna Hellsten
Denna kokbok handlar om att äta. Smarriga recept varvas med roliga minnen, möten och fantasier. Författarna, som är amatörkockar och kulturjournalister, berättar hur maten är en röd tråd genom livets händelser. I kriser, glädjande stunder och sorg finns maten som en knytpunkt. Boken bjuder på rolig kuriosa, tips och massor av recept för alla tillfällen.
Vilken härlig mat och livbok. En bok full med recept och berättelser från författarnas (mat)liv. Recepten presenteras tillsammans med historier från hur de tillkommit och det känns personligt och äkta. Härliga recept som jag blir sugen på att laga. Vad sägs tex om citronrisotto, spaghetti vongole eller deras tomatmacka? För att inte tala om hur sugen jag blir på drinken Remember the Maine.

Varvat med recepten finns personliga historier och texter om saker som har betytt något förförfattarna. Mysigt och inspirerande, helt enkelt.