Ditt hjärta är mitt

Thomas Bodström, Lana Brunell
Nina, artist och polis, och hennes syster, radiojournalist, dras båda in i mordutredningen på en kvinna i den lilla idylliska staden. Mordgåtan måste lösas och många pusselbitar ska falla på plats samtidigt som invånarna i staden lever sina vanliga liv. När du läser boken får du spänning med många ledtrådar från början till slut. Mindre

Nina, artist och polis, och hennes syster, radiojournalist, dras båda in i Mer

Det här är första delen i Motalaserien med Nina Malm som är polis sångerska i ett coverband. En juninatt några dagar innan Vätternrundan ska gå av stapeln hittas en ung kvinna brutalt mördad i stadsparken med håret utlagt som en solfjäder. Det är upptakten till en rafflande jakt på en seriemördare i Solfjäderstaden Motala.

När man är född och uppvuxen är det självklart extra spännande att läsa en deckare där man ser framför sig exakt var de är från Ubbes konditori till de röda arbetarbostäderna till Motala verkstad. Pulsen kring Vätternrundan är också fångad och stressen det skapar när flera personer mördas precis som årets höjdpunkt går av stapeln.

Ninas syster Danny är journalist och systrarnas relation kommer i kläm när de bägge är måna om att göra sitt jobb så bra som möjligt. Ninas karaktär växer sig starkare och blir mer intressant ju längre in i intrigen man kommer och jag ser fram emot att läsa mer om henne och de andra karaktärerna igen.

Brunell&Bodström har alla förutsättningar med den här spännande bladvändaren att bli en deckarduo att räkna med. Det är inte för inte som tankarna går till Sjöwall/Wahlöö och deras första deckarroman om ”Roseanna” med Martin Beck, som också utspelade sig i Motala och den här håller samma klass.