Ihop i smyg

Bok av Emma Askling
Tankarna fladdrar iväg utan att jag kan hjälpa det. Jag tänker på lite olika saker. På matteprovet vi ska ha nästa vecka, på syltmackor och bubbelvatten och på hur det är att vara kär. Men mest tänker jag på Olivia. Det är verkligen konstigt att någon som ser så snäll ut som Olivia gör kan vara så dum. Förut gjorde jag allt för att hon skulle gilla mig. Det gör jag inte längre. Klara går i femman. Hennes gamla bästis Sia har fått en ny bästis, Olivia, som är ny i klassen och som bestämmer allt. Till exempel att allt Klara och Sia förut gillade är töntigt. Ingenting är längre som vanligt, och nu har Klara inte någon att prata med. Men kanske kan hon prata med Albin? Albin som hon varit kär i jämt. Fast det finns ett problem: Olivia har bestämt att Sia ska bli ihop med Albin. Lätt att läsa om trasslig vänskap, kärlek och hemligheter. "Igenkänningsfaktorn är skyhög /.../ Författaren fångar med värme och humor skickligt mellanstadiebarnens tankar, funderingar och dilemman. Betyg 5" BTJ om Vänner för alltid "Fina skildringar av tankar och känslor hos barnen i målgruppen tillsammans med hög trovärdighet och igenkänning. En härlig bok för såväl killar som tjejer, att läsa själv eller varför inte tillsammans i klassen. Helhetsbetyg: 5" BTJ om Kompisar online
3 utgåvor
Välj utgåva
Ihop i smygSvenska - Inbunden
ISBN: 9789129726886
Ihop i smygSvenska - E-bok
ISBN: 9789129730500
Ihop i smygSvenska - Ljudbok
ISBN: 9789129732184
Ännu en bra bok av Emma Askling som handlar om kärlek och kompisar. Passar perfekt för läsare i mellanstadiet som gillar att läsa om relationer och dramatiska vardagshändelser.

Klara går i femman. Hon är kär i Albin och det verkar faktiskt som att han gillar henne också. Men den populära och manipulativa Olivia har starka åsikter om vem Albin ska vara ihop med. Hon tycker att Sia och Albin ska bli ett par.

När Albin frågar chans på Klara vågar hon inte säga ja. Om han inte kan lova att de är ihop utan att berätta för någon annan levande varelse, om de är ihop i smyg.