Höst vid Sommen

Bok av Camilla Dahlson
Vanjas liv vänds upp och ner när hon ställs inför ett ultimatum på arbetsplatsen. Hemifrån finns det inget stöd att få, så hon beslutar sig för att göra en resa där hon får tid att tänka igenom saker och ting. På resan möter hon dock en person som tvingar henne att ta långt större och viktigare beslut än hon från början avsett.
4 utgåvor
Välj utgåva
Höst vid SommenSvenska - Inbunden
ISBN: 9789179032906
Höst vid SommenSvenska - Ljudbok
ISBN: 9789179039219
Höst vid SommenSvenska - E-bok
ISBN: 9789179033514
Höst vid SommenSvenska - Pocket
ISBN: 9789180181617
Huvudpersonen Vanja har arbetat på en tidning i hela sitt yrkesverksamma liv. Hon njuter av att skriva, att träffa människor och lyfta sin omgivning. Däremot är hon inte särskilt intresserad av digitaliseringen som både samhället och tidningen genomgår, vilket påverkar hennes karriär negativt. Hon får ett erbjudande: bli digital eller sluta med sex månaders avgångsvederlag. Hon känner att hon behöver fundera och bestämmer sig för att ge sig själv utrymme. Så hon skyller på en arbetsresa för familjen, tar bilen och drar. Men egentligen så checkar hon in på Svalarps gård vid sjön Sommen för att i tre veckor vrida och vända på sitt liv och fundera på vad hon egentligen vill göra i framtiden. Mötet med gården och de som bor där tvingar Vanja till ytterligare funderingar, för ju mer hon funderar desto mer inser hon att hon behöver förändra sitt liv.

Det här är en väldigt mysig berättelse, småputtrig i ordets allra bästa bemärkelse. Varmt och omhändertagande, perfekt läsning för att hålla modet uppe med när de guldgula löven har trillat ner och istället börjat byggas upp i smutsbruna högar. Även en riktigt fin skildring av en klassisk slow burn-relation, där en relation långsamt och moget byggs upp.