Portionen under tian : Äta ute

Bok av Hanna Olvenmark
ATT ÄTA UTE är ett fantastiskt sätt att umgås. Särskilt om man med äta ute menar att äta sin middag ute i naturen. Med en knytis-picknick eller en enkel måltid som lagas på plats har alla råd att vara med! Det är också ett fantastiskt sätt att umgås med naturen, eller med sina egna tankar. I sin tredje kokbok med billig och klimatsmart mat har Hanna Olvenmark tagit fram recept som passar att antingen packa i ryggan eller som enkelt kan kokas ihop på ett stormkök för den som har ett sådant. Det blir piroger och pastasallader, one-pots och matiga crêpes. Och till efterrätt? Glass i termos förstås! Till varje recept hör en packlista, och alla måltider är som vanligt klimatberäknade och kostar max tio kronor. Portionen under tian: Äta ute är en bok för dig som längtar efter att komma ut i naturen till vardags. Utan vandringskängor och frystork. Förutom recept innehåller den också inspiration och tips på hur du fixar de tre P:na peppen, preppen och polarna. "Den ha r va lskrivna, peppande och inspirerande kokboken a r en perfekt hja lp pa va gen fo r alla som la ngtar efter att laga och a tamer mat utomhus." BTJ, Linda Ljungskog   Sagt om tidigare Portionen under tian-kokböcker: Smakrika och roliga recept som passar både magen, plånboken och matlådan. EXPRESSEN Definitivt en av de bästa böckerna om vegetarisk/vegansk kost! EBBAS BOKBLOGG Underbar bok med vegetariska rätter, de är lättlagade, billiga, goda och säsongsinspirerade! LEV GRATIS, BLOGG Helt underbar kokbok med ljuvliga bilder och riktigt bra recept. MIAS BOKHÖRNA, BLOGG
Jag har lagat de flesta recepten ur de två första Portionen under tian-böckerna, älskar både konceptet och smakerna. Det är god, klimatsmart, näringsrik och billig mat

Att äta ute är ett fantastiskt sätt att umgås, med varann och naturen. Hanna visar att det behöver inte alls vara krångligt (eller korv med bröd) när familjen ska sno ihop något ätbart utomhus. Gör måltiden till ett lättsamt, mysigt, och välsmakande äventyr. Läsaren får även praktiska tips på vad som behövs i utrustningsväg, och förstås; vett och etikett i naturen. Alla recept är klimatberäknade, och märkta med smarta symboler som visar om de lämpar sig för att förbereda hemma eller om måltiden kan lagas direkt på stormköket.

Det kanske inte kommer som någon överraskning, men jag är verkligen stormförtjust i Hanna Olvenmarks böcker, och Portionen under tian - Äta ute är inget undantag! Tvärtom. Rekommenderar den varmt!