Nästan bra på livet

Bok av Conny Palmkvist
Den här boken är Conny Palmkvists gripande självbiografi som handlar om den svåra relationen till sin dotter. Dottern var efterlängtad men Conny tvivlade på sin egen förmåga som förälder när dottern verkar leva i sin egen värld. Det finns frågor om hon verkligen utvecklas som alla andra barn och det blir allt svårare att nå fram till henne. En gripande bok om en förälders kärlek till sitt barn.
En bok full av känslor!
I min närhet har jag människor med olika diagnoser och funktionsvariationer, människor som är annorlunda, som inte är "normalstörda" (deras egna ord). Därför blev jag extra glad när jag fick boken.

Nästan bra på livet är en bok om Lova och hennes första år i livet. Om hennes dramatiska födelse där både hon och hennes mamma riskerade att dö. Om hennes föräldrars rädsla och osäkerhet när de märkte att hon inte är som alla andra barn.

Boken är lättläst och väldigt vacker, det blir nästan lite poetisk och varje ord känns genomtänkt, varje ord har en mening. Conny Palmkvist släpper in oss i sitt hjärta, i sitt huvud och låter oss ta del av hans förvirring och skam. Låter oss vara med när han flyr från verkligheten med hjälp av alkoholen och sitt skrivande. Men han låter oss även ta del av sina oerhört starka känslor, av sin kärleksförklaring till dottern. Och hans tacksamhet gentemot Lovas mamma, en stark kvinna som håller ihop familjen och livet.