Nästan bra på livet

Bok av Conny Palmkvist
Den här boken är Conny Palmkvists gripande självbiografi som handlar om den svåra relationen till sin dotter. Dottern var efterlängtad men Conny tvivlade på sin egen förmåga som förälder när dottern verkar leva i sin egen värld. Det finns frågor om hon verkligen utvecklas som alla andra barn och det blir allt svårare att nå fram till henne. En gripande bok om en förälders kärlek till sitt barn.
När Lova föds är hon varmt efterlängtad, under förlossningen drabbas Lovas mamma av komplikationer och under några dagar står pappa Conny ensam med sin nyfödda dotter och ska knyta de första staka banden till sitt barn. Efter en tid hemma så smyger sig en oro in i deras liv, Varför är det så svårt att få kontakt med dottern? Och Utvecklas hon verkligen som andra barn?

Det här är en stark och gripande bok där Conny öppet och ärligt låter mig som läsare få komma in i familjens innersta hjärta och ta del av tankar, känslor och oro som de upplever kring sin dotter och deras roll som förälder. Att få ett barn som inte är som "alla andra", Hur bemöter och hanterar jag det som förälder? Inte bara hur ska jag hantera mina känslor kring mitt egna barn, utan också hur omvärlden ser på mitt barn, hur ska jag bemöta det? Vad ska jag göra för att mitt barn ska må bra och utvecklas? Visst är det något alla föräldrar brottas med, men har man barn med funktionshinder så blir vardagen och världen lite annorlunda, men kärleken till sitt barn är precis lika stark oavsett om mitt barn är född med eller utan ett funktionshinder och det tycker jag Conny skriver så fint i sin bok - Kärleken till sin dotter och det fina band som de skapar tillsammans, det är vackert.