Kärlekspsykosen

Bok av Frida Andersson
När jag var 21 år fick jag en psykos. Jag var en ung student vid universitetet i en ny stad och livet skulle börja. Jag längtade efter kärlek och gemenskap som så många andra. Men i mitt fall slog det över fullständigt och en förälskelse ledde mig långt in i en galen värld, en värld som bara jag förstod. För fyra år sedan började jag skriva ned mina upplevelser och med tiden växte Kärlekspsykosen min berättelse om mänsklig skörhet fram. Där berättar jag om själva psykosen, men också om den sköra och plågsamma tiden före och efter. Visst har jag funderat på om jag verkligen vågar vara så här pass utlämnande. Men jag har ändå kommit fram till att jag vill berätta min historia och jag hoppas att den kan bidra till en ökad förståelse för människor som drabbas av psykisk ohälsa. Recensioner: Wow. Vilken läsning. En tunn bok men med ett ack så rikt innehåll." bokmalin "berörande, stark och mycket intressant" johanssonanette "Jag har fått lära mig om psykoser och andra diagnoser under kursen Psykologi på min skola, men om jag ska vara ärlig så fick jag en mycket bättre inblick och förståelse för vad en psykos är när jag läste Kärlekspsykosen" entonåringsbokhorna "... det är både fascinerande och utlämnande." vildisbokvrå
Frida är 21 år och har precis flyttat till Lund för att starta sitt liv som student på universitetet. Hon längtar efter kärlek och gemenskap och kärleken slår till med full kraft och Frida hamnar i en galen värld som leder till att hon får en psykos - en kärlekspsykos. I boken skriver Frida om tiden innan, under och efter sin psykos.

Det här blev en stark läsupplevelse - Även att boken är tunn cirka 110 sidor lång så är innehållet långt ifrån tunt. Jag tycker att det Frida gör genom att skriva denna bok där hon öppet, ärligt och utlämnade skriver ner det hon upplever och känner från sin tid innan, under och efter sin psykos är väldigt modigt och det berör mig verkligen djupt in i hjärtat. Det både fascinerar och skrämmer mig hur hjärnan kan förändras så att vi människor kan får vanföreställningar och höra och se saker och tro så starkt att det vi upplever är sanningen. Denna bok är så viktig, att lyfta psykisk ohälsa - både för att öka kunskapen hos människor, också för att andra som gått igenom en psykos, att få läsa om andras upplevelser och känna att man inte är ensam.