Helen Morris

Användarprofil

Aladdin

Film från 2019 regisserad av Guy Ritchie
Filmen som är baserad på samma historia som den tecknade versionen, är helt magisk!
Filmen handlar om hur den fattiga pojken Aladdin drömmer om att vara rik och prinsessan Yasmin som drömmer om friheten bortom palatsets murar. En dag träffar Aladdin och prinsessan på varandra och Aladdin blir förälskad. Men hur ska en fattig pojke kunna vinna en prinsessas hjärta? När Aladdin en dag träffar på en gammal man som erbjuder honom rikedom i utbyte mot en tjänst, startar ett otroligt äventyr. Det är ett riktigt spännande äventyr där Aladdin får tag i en magisk lampa och en flygande matta. I lampan bor en ande som kan uppfylla Aladdins drömmar. Det är verkligen en spännande och äventyrlig kärlekshistoria. För mig som älskar Disney och det tecknade originalet, var denna film helt magisk. Den är så bra gjord! Jag älskar verkligen denna film!
Omgiven av idioter är en väldigt intressant och underhållande bok. Det är en ganska psykologisk bok som ska få dig att förstå dig på andra. Den erbjuder en hel del aha-upplevelser och får dig att tänka lite djupare i att kunna förstå varför vissa beter sig som de gör. Varför vissa kan brusa upp sig och varför vissa drar sig undan och gillar att hålla sig i bakgrunden.
Boken kategoriserar människor på ett roligt och färgglatt sätt. Det är en riktig ögonöppnare som är värd att läsa och det finns verkligen mycket i boken man känner igen.

På något sätt utvecklar den ens sociala kompetens och förståelse för andra. Rekommenderar denna bok för den som är intresserad av människor och av att kunna läsa av olika beteenden.
Det var en rolig bok att läsa, som verkligen gav mig en större förståelse till andras beteenden och egenskaper. Man lär sig inte bara andras fel, utan börjar också att kunna se sina egna. Den har också många roliga exempel och är en lättläst bok, där man enkelt kan förstå författaren.

Sandor slash Ida

Bok av Sara Kadefors
Sandor slash Ida är en riktigt intressant tonårsbok. Den är spännande, underhållande och väldigt rolig att läsa. Det är en bok man har svårt att lägga ifrån sig och ju mer man läser desto roligare blir den. Kärleken och vänskapen som växer fram mellan de två huvudkaraktären är en väldigt fin historia.
De båda drömmer om helt annorlunda liv och vill gärna låtsas att vara någon annan än det de är. Han älskar dansen och har en närvarande familj, hon kommer från en trasig familj och drömmer om en närvarande mamma. Man får följa med i hur de får kontakt och hur en fin relation växer fram, men med en del lögner. Och det är spännande att läsa hur Ida reagerar och vad hon tar sig till, när Sandor helt plötsligt dyker upp på besök. Boken avspeglar verkligen tonårsliv och hur deras liv och problem kan se ut.
Det är en intressant och lättläst bok som man gärna inte lägger ifrån sig. Jag gillade verkligen den här boken och historian. Det var en rolig bok att läsa och jag skulle gärna läsa om den igen.

The Secret : magin

Bok av Rhonda Byrne
The Magic, skriven av Rhonda Byrne, är en uppföljare på hennes första bok, The Secret.
I den här boken får man lära sig om att vara tacksam livet och vilken magi det kan sprida om man lär sig att använda sig av tacksamheten på rätt sätt.
Det är en bok där man får gå med på en 28 dagars resa av att lära sig livets magi steg för steg.
Boken återblickar en del till första boken The Secret men kompletterar också delar av The Secret som inte fanns med i den boken.
Det är en väldigt intressant resa man får gå igenom och allt detta med hjälp av 28 övningar som ska göras under dessa 28 dagar, det vill säga en övning om dagen.
Alla dessa övningar går ut på att lära dig om livets magi och att man kan vara tacksam för det allra minsta och vardagliga i livet likaså som allt det stora som händer. Boken lär dig att se livet genom ett annat perspektiv och den lär också ut hur man med hjälp av tacksamhet kan få ut det mesta av livet. Genom att utöva tacksamhet varje dag kommer också universum att återgälda dig.

En väldigt bra bok att läsa för att lära sig att uppskatta livet mer och att se det magiska i livet.
För mig var denna bok en räddare i nöden när jag mådde dåligt, med hjälp av övningarna och detta tankesätt kunde jag ta mig ur min tuffa period och se mer glädje i livet.
Jag tycker det är synd att boken inte uppmärksammats lika mycket som den första boken gjorde.
The Magic är lite bättre än The Secret tycker jag, vissa saker i första boken gick inte riktigt ihop med verklighet och det kompletteras verkligen med uppföljaren. I den här boken får man både läsa och lära sig information kring tankesättet som går tusentals år tillbaka i tiden och genom att få lära sig utöva tacksamhet varje dag blir man en mycket lyckligare person.
Det är många övningar från boken som jag har tagit med mig och använder mig av i vardagen och om något kring mig känns tufft eller att jag går igenom en jobbig period i livet tar jag fram boken igen. Och precis som första gången så räddar boken mig igen. Det är en perfekt bok för att få et annat perspektiv på livet, det finns så mycket magi kring oss vi missar att se och boken öppnar upp ögonen för att kunna se allt detta.

The Ugly Truth

Film från 2009 regisserad av Robert Luketic
En romantisk komedi med skådespelarna Gerard Butler och Katherine Heigl. Abby jobbar som producent för ett tv-program. Hon är en karriärskvinna som söker efter sin drömprins.
Hon drömmer om hur romantisk och charmig hennes blivande man ska vara. Mike har ett program som kallas för The ugly truth, där han är ärlig om hur män tänker och vad de egentligen vill ha. Kaoset sätter igång när Mike börjar jobba för tv-programmet som Abby har hand om.

Det är en väldigt rolig film som bjuder på mycket skratt. Jag har nog sett om denna film mer än fem gånger, eftersom jag tycker att den är så underhållande. Det är roligt att se hur Abby, som inte tål Mike eller hans tankesätt ändå vänder sig till honom för att få hjälp med Mr Right. Även fast hon tycker det är jobbigt lyssnar hon på hans dumheter, vilket leder till roliga händelser i filmen.

Bohemian Rhapsody

Film från 2018 regisserad av Bryan Singer och Dexter Fletcher
Bohemian Rhapsody är en musikalisk film som handlar om rockbandet och legenderna Queen.
Här får man följa med på bandets resa från start till slutet. Man får se hur de träffades och hur bandet kom till. Och man får dessutom en inblick i huvudsångarens, Freddie Mercurys fantastiska och sorgliga liv. Det är en resa med skratt och tårar, då den både bjuder på roliga och sorgliga scener. Men man får även se Freddies och genialiska sida och vilken fantastik musiker han faktist var. Den här filmen var en riktgt fin och häftig upplevelse och den är väldigt speciell för alla Queens fans. Man har länge velat se bandets historia och här får man chansen att följa med och se alla bra och dåliga stunder. Skådisarna är helt fantastiska och spelar sina karaktärer riktig bra, vilket gör upplevelsen ännu mer speciell. Man glömmer nästan bort att det är en film och får en känsla av att det är bandet själva man får se på skärmen.

Aquaman

Film från 2018 regisserad av James Wan
Ett våghalsigt äventyr där man får följa med på Arthurs resa till att bli havets härskare. Det är en spännande superhjältefilm.
Filmen handlar om hur halvmänniskan och halvatlanten Arthur får genomgå sitt livs resa för att finna sanningen om sin mor och finna sig själv. När Atlantis hamnar i fara och de behöver hjälp vänder atlanterna sig till drottningens andra son som bor på jorden med sin far. När Arthur bestämmer sig för att hjälpa Atlantis, sätter en del spännande och äventyrliga händelser igång.
Hans halvbror som är kung över Atlantis blir inte glad över detta och börjar strida emot honom. Samtidigt är det även på väg att bli strid mellan jorden och Atlantis och för att stoppa detta och rädda sina nära och kära blir Arthur tvungen att strida emot sin bror. Det är ett underhållande äventyr och filmen är gjord på ett väldigt bra sätt med både scenografi och handling. Jag skulle gärna kunna se denna film igen och tyckte att den verkligen var bra.

Blockers

Film från 2018 regisserad av Kay Cannon
En rolig komedifilm som handlar om tre unga tjejer som varit bästa vänner sedan de var små. Det är dags för bal och de går in i en pakt, som handlar om att de ska förlora sina oskulder under samma kväll som balen. Men när deras föräldrar av en ren slump råkar få reda på deras pakt, försöker de göra allt för att förhindra att det händer. Detta skapar en rad roliga händelser.
Det är en jätterolig film med väldigt bra skådisar, filmen får en att skratta tills tårarna rinner.
Jag tycker att det här är en av de roligaste filmerna, jag har sett. Jag skrattade så mycket att jag fick ont i magen och tårarna verkligen rann. Paniken som uppstår hos dessa föräldrar och vad de får för sig att göra är verkligen humoristiskt och gör att man vill kolla vidare för att se om de lyckas eller ej.

Rich Dad Poor Dad

Bok av Robert Kiyosaki och Sharon Lechter
Rich Dad, Poor Dad är den perfekta boken för dig som vill lära dig att hantera din ekonomi bättre och drömmer om en ekonomisk frihet.
I boken får man följa med genom Robert T. Kiyosakis barndom och hur han fick lära sig om ekonomi och företagande av sin bästa väns far, Rich Dad. Här får man också läsa om hur han hade möjligheten att jämföra två olika tankesätt kring arbete och ekonomi. Då hans egna pappa var statligt anställd och trodde på att den rätta vägen genom arbetslivet är en bra utbildning i skolan och att få en statlig anställning. Han var väldigt dålig på att spara pengar och hade en dålig ekonomi, detta var Poor Dad.
Men med Rich Dad vid hans sida lärde hans sig att en bra ekonomisk utbildning uppnår man bäst genom att lära sig om detta i det verkliga livet och genom erfarenhet.
I den här boken får man lära sig hur rika människor tänker och hur man på ett smart sätt investera sina pengar för att föda mer pengar.
Man får lära sig både hur man kan investera i aktier och fastigheter för att kunna uppnå en ekonomisk frihet och kunna leva ett ekonomiskt oberoende liv.
Robert T Kiyosaki är idag en av USA:s väldigt framgångsrika män och i denna bok lär han ut alla hemligheter bakom ett rikt liv.

Jag tycker att den här boken är ett måste att läsa för den som vill lära sig om företagande, investeringar och hur man på bästa sätt får sina pengar att växa.
Den är också jättebra för den som vill lära sig att spara pengar och han lär ut allt detta på ett väldigt pedagogiskt sätt.
Boken är både intressant att läsa och under tiden man läser den får man många aha-upplevelser, den innehåller också en del övningar som jag tycker är bra för att man enkelt ska komma ihåg allt man lär sig. Jag skulle vilja kalla den här boken en guide till ett rikare liv.
Den är också perfekt för någon som har svårt att få sin ekonomi att gå ihop, här lär man sig hur man enkelt ska tänka med intäkter och utgifter och att leva efter sina tillgångar.
Det jag älskar mest med boken och Robert T. Kiyosakis berättelse är hans erfarenhet av att få se på ekonomi, jobb och utbildning genom två olika perspektiv.
Omnible använder cookies för att fungera bättre för dig. Genom att använda vår webbplats samtycker du till vår användning av cookies.