Kristina E.

Användarprofil

Bliss

Maria Borelius
Bliss - detta vackra ord är titeln på en av de senaste böckerna från Maria Borelius. För att hitta vårt inre lugn på många plan, t.ex. genom kost, motion och avkoppling, ger Maria Borelius oss många tänkvärda tips och handfasta råd i form av stunder/moment som kan verka avstressande för kroppen och som kan hjälpa oss att få och nå en inre harmoni. I Bliss går det att förkovra sig i nya rön kring antiinflammatoriska faktorer inom såväl kost som inom motion och meditation. Hela kroppen ska ses som en enhet där alla olika faktorer samverkar och utmynnar i vårt dagliga mående. Med inspirerande recept på nyttig mat och tips på platser som man kan besöka för att nå ro och harmoni i både knopp och kropp är Bliss en bok som öppnar dörrarna till ett nytt levnadskoncept som säkerligen kommer att få ett starkt gehör i dagens oftast stressade samhällsutveckling.

Hustrun

Meg Wolitzer
Hustrun är en stark skildring av en stark kvinna och hennes relation med sin make. Maken är författare och trivs med sitt självupptagna liv där både beröm och priser regnar över honom. Vid sidan av står hustrun och smälter in till en, ur hennes synvinkel, osynlig figur som endast är medföljande och som aldrig får varken beröm, upprättelse eller kred för det hon avvarat. Maken som ser sig själv som en central mittpunkt ser inte det hustrun känner. Men, tålamodet tar slut, precis som livet också kan göra en dag, och för att inte drunkna i bitterhet tar hustrun ett avgörande beslut. Hur lätt är det egentligen att ta ett avgörande beslut när man levt vid sin makes sida i över fyra decennier? Frågorna är många men frustrationerna är fler. De vuxna barnen kommer så klart att delge sina kommentarer om sin mammas handling, eller? Har de märkt något?

Välj hälsa!

Stig Bengmark
Välj Hälsa! är boken som tar dig med på en förunderlig resa om vad som är bra respektive mindre bra och rent ut sagt dåligt för kroppen. Hälsa är A och O och med små enkla medel, som genom att tillföra kryddor i maten, kan vi komma åt mikroinflammationer i tarmen och på så sätt förbättra våra odds att inte drabbas av allvarliga sjukdomar. Socker och vetemjöl är stora hälsobovar och i boken finns det smarriga recept som är rena hälsoboosten för kroppen.

Arv och miljö

Bok av Vigdis Hjorth
Denna norska roman skildrar hur familjerelationer kan sättas på prov i de mest utsatta situationer och hur gamla familjehemligheter kan komma upp till ytan. Men vem kan säga att en hemlighet är sann? Att fördela ett arv rättvist är allt annat än lätt när osämjan biter sig fast och familjebanden prövas. Barndomen flera decennier bak i tiden blir en viktig faktor och vem som tror på vem bli minst lika viktigt. Men är det någon som hålls om ryggen? Ett norskt familjedrama med hög spänning.
Mat är ett hett ämne när det kommer till vad man ska äta, vad som kan förlänga livet och vad för slags mat som kan bidra till att förhindra allvarliga sjukdomar. Matmyten ger en bred bild av ny matforskning och ställer det i relation till hur det påverkar kroppen. Att göra mindre kostförändringar kan vara nyckeln till att bli av med smärta, reducera risken för stroke och högt blodtryck. Myten om mat är komplicerad och Tim Spector lotsar läsaren skickligt genom denna labyrint.

Mocka

Tatiana de Rosnay
Ett spänningsdrama som utspelar sig i Frankrike med början i Paris. En trafikolycka blir starten på många jobbiga veckor när Justine försöker att nysta i varför hennes son blev överkörd. Smitningsolyckan genomsyrar berättelsen och det är endast en detalj som går att ta fasta på från föraren som inte vill ge sig till känna. Sonens hälsotillstånd är allvarligt och Justine vänder ut och in på sig själv för att både vara hos sonen men också för att göra egna efterforskningar av vem som körde på hennes pojke. Polisen är så klart involverad men kan de göra något? Och hur mycket får man ta lagen i sina egna händer? Justine ser inte alltid glasklart på de problem som dyker upp men ett som är säkert, smitaren som körde på hennes son måste få sitt straff. Varför vill man inte ge sig till känna när man kört på ett barn? Finns det andra saker att dölja?

Factfulness

Bok av Hans Rosling och Ola Rosling m.fl.
Världen är allt annat än lätt att förstå sig på men genom att läsa boken Factfulness av Hans Rosling kommer vissa frågetecken att klarna. Många människor har inte tillgång till de mest basala funktionerna som en kran med rent vatten eller bra mödravård. Många av dessa faktorer är resultatet av extrem fattigdom i många länder men också okunskap och analfabetism. I Factfulness får läsaren ta del av intressant fakta som tillgängliggörs på ett enkelt och begripligt sätt och som reder ut varför det går så långsamt att implementera enkla och förbättrande åtgärder.
Genom att läsa Factfulness får läsaren en bredare inblick i många världsproblem och även en inblick i att vissa av problemen faktiskt går att lösa, men för att vissa problem ska lösas måste det finns en kunskap i området och en tro på att en lösning kommer att förbättra människors levnadsstandard.
Utbildning är oftast A och O överallt i samhället men framför allt i områden där utbildningsnivån är låg eller helt obefintlig. Att utbilda och lära upp människor i hälsoförebyggande arbete och hälsovård ger stora hälsovinster och ekonomiska vinster. Med en ökad medvetenhet för hur vissa enkla situationer kan förhindra allvarligare tillstånd kommer hela små och större samhällen att få många vinster. Med bekämpad fattigdom, en ökad medvetenhet och ett arbete som är inriktat på hjälp till självhjälp kan många i världen bli hjälpta till ett bättre liv. Factfulness belyser många faktiska exempel på hur världen sett ut, hur den förändrats och hur man kan förändra den vidare i positiv riktning.
Omnible använder cookies för att fungera bättre för dig. Genom att använda vår webbplats samtycker du till vår användning av cookies.