Sofie Lagerkvist

Användarprofil

Grottbjörnens folk

Bok av Jean M. Auel
Boken utspelar sig långt tillbaka i vår tid där neandertalare och cromagnonmänniskor möts i en värld som fortfarande har långt kvar till modern tid. En tid när allt handlade om överlevnad till varje pris.

I boken får vi lära känna en ung flicka som härstammar från cromagnonstammen men som skiljs från sin klan efter en jordbävning. Hon hittas av en stam neandertalare och blir sedermera adopterad av medicinkvinnan Iza. Flickan får namnet Ayla och vi får följa hennes tid i neandertalarnas klan som inte alltid blir lätt. Att se annorlunda ut och bete sig annorlunda kan vara en avgörande skillnad, beroende på vilken klan man är medlem i.

Jean M Auel lyckas fantastiskt med att få sina läsare totalt uppslukade av denna bok som finns i en serie på sex böcker.

Trollbunden

Bok av Margit Sandemo
Trollbunden är den första boken i serien Sagan om Isfolket. Här får vi följa alla ättlingar till Tengel den Onde. Förbannelsen som vilar över hela släktträdet drabbar en del av ättlingarna hårdare än andra. Den onda förbannelsen tog sin början igenom att Tengel den Onde av Isfolket sålde sin själ till Djävulen genom en häxbrygd tillagad med olika örter.
Kitteln som brygden tillagades i grävdes ned och endast den av Isfolkets ättlingar som finner den kan bryta förbannelsen.

Sagan om Isfolket är en serie böcker som ger läsaren en sådan totalt magisk upplevelse genom Sandemos genomtänkta ord. Kanske är böckerna så fantastiskt gripande då hon själv levt i naturen som förr i tiden, för att på ett genuint och äkta sätt kunna beskriva världen och samhället som det var då, i sina böcker.
Omnible använder cookies för att fungera bättre för dig. Genom att använda vår webbplats samtycker du till vår användning av cookies.