Camilla Wiklund

Användarprofil

Vetenskapsradion Klotet

Podcast från Sveriges Radio
Podcasten för dig som är intresserad av klimatfrågor. Välgjorda och utbildande avsnitt! Passar både nybörjaren och den mer erfarne.
Rekommenderas för den som är intresserad av miljöfrågor

Niceville

Bok av Kathryn Stockett
Kathryn Stocketts ”Niceville” är en fantastisk bok som lyckas vara både underhållande och utbildande. Handlingen utspelar sig i 1960-talets amerikanska södern, där segregation och rasism är vardag.
En ung, vit societetsflicka drömmer om annat än giftermål och familj, och när hon får en inblick i de svarta hushållerskornas vardag övertalar hon några av dem att de tillsammans ska skriva en bok, vilket naturligtvis skapar kontroverser.

Mycket läsvärd! Finns dessutom en film som bygger på boken, också den rekommenderas!
Varje avsnitt har olika tema, ofta kan tex en känd persons liv gås igenom i ett avsnitt. Podcasten är proffsig och välgjord, en perfekt mix av fakta och dramatisk skådespelarröst som verkligen ger liv åt historien. En podcast som är både lärorik och underhållande!
Rekommenderas för den som är intresserad av historia

Vattenmelonen

Bok av Marian Keyes
Det här var den första boken jag läste av feel good-drottningen Marian Keyes. En riktigt mysig bok, perfekt att krypa upp i soffan med en dag när regnet vräker ner utanför fönstret. Boken bjuder både på kärlek, relationer och skratt!
En maträtt som går att variera i det oändliga...och på det sättet perfekt eftersom man kan anpassa efter allergier/smakönskemål. Min personliga favorit är ugnsbakad sötpotatis med curryröra.
Kan ekonomi vara underhållande? JA, i den här podden pratar Nicklas och Johanna om börsen, nyheter och personliga erfarenheter och det ÄR faktiskt både intressant och underhållande. Kombinationen av Nicklas, som är en riktig ekonomi-nörd som verkligen brinner för ämnet och gärna svävar i väg i långa utläggningar, och Johanna, som har båda fötterna på jorden och är enormt bra på att förklara så man verkligen förstår, är svårslagen!

Ljudboksprenumeration som present

En av de absolut bästa julklappar jag nånsin fått!
Man får ju tillgång till enormt mycket böcker så slipp oron att mottagaren redan har läst boken...här finns ju tusentals titlar!
Dessutom klimatsmart klapp!

Baka något att ge bort

Tips för den som...
Att baka något att ge bort visar på omtanke, tycker jag. Dessutom är det många som inte önskar sig fler prylar, då kan en hembakt gåva vara perfekt istället!
Jag brukar baka fröknäcke eller julgodis att ge bort.

Bok

Produkttyp

Använd bok som present

En bok är väl ändå den mest klassiska gåvan vid jul!
På second hand hittar man lätt böcker som ser ut att vara i nyskick för en spottstyver jämfört med nypris, och enligt en undersökning blocket gjort bryr sig barn inte om ifall deras klappar är nya eller andrahand. Vuxna tror jag snarare blir positivt inställda till second hand, eftersom de flesta numera är klimatmedvetna.
Mitt bästa tips är att kika in hos Bokbörsen, de har ett enormt utbud av både rariteter och topplisteböcker för både stora och små.

Arvet efter dig

Bok av Jojo Moyes
Fortsättningen på mega-succén ”Livet efter dig”. I den här boken försöker Lou hitta mening och skapa sig ett eget liv. Uppföljare har ju en tendens att vara riktiga lågvattenmärken ibland, och även om den här boken inte är riktigt lika bra som ”Livet efter dig” så är den definitivt läsvärd. En feel good-roman, fast med oväntat mycket känsla och djup. Inte lika lättsam som ”vanliga” feel good, men det är bara positivt i min mening.
Omnible använder cookies för att fungera bättre för dig. Genom att använda vår webbplats samtycker du till vår användning av cookies.