Camilla Wiklund

Användarprofil
Charlie är en ung, intelligent och introvert kille som går i high school. I boken får vi följa hans väg från att vara den som alltid är utanför och ser på, till att finna riktiga vänner, kärleken och kanske också sig själv.
En underbar bok om hur det är att växa upp, känna sig som att man inte hör hemma nånstans, ångest...men också fylld av glädje, kärlek och styrka.
Det här är en bok som borde vara obligatorisk att läsa i skolan!

Brädspel som present

Att få brädspel i julklapp är verkligen nostalgi för mig! Under hela min uppväxt brukade mamma ge mig och mina syskon ett spel i julklapp, som sedan sysselsatte oss i mellandagarna. Så himla mysigt att på riktigt göra något tillsammans, och bra att det funkar för alla, även mig som sitter i rullstol.

Stjärnstoft

Bok av Neil Gaiman
Fantasy är egentligen inte min favoritgenre, men den här boken tycker jag verkligen om!
Handlingen utspelar sig i en liten engelsk by, någon gång under den viktorianska eran. Även om byborna lever i den ”vanliga” världen, så finns det andra varelser och magi inpå husknuten, något den unge mannen Tristan får uppleva närmre...för sin stora kärleks skull beger han sig ut på jakt efter en fallen stjärna, vilket leder till oväntade äventyr!

Livet efter dig

Film från 2016 regisserad av Thea Sharrock
Will skadas svårt i en olycka, och blir permanent funktionshindrad. Hans föräldrar anställer Louise som personlig assistent, mestadels för att försöka ge honom livslusten tillbaka.
Filmen är en sorglig och vacker kärlekshistoria, som framkallar mycket känslor hos tittaren, även om den saknar många delar från boken.
Som rullstolsbunden är jag tveksam hur många situationer beskrivs och hanteras i filmen, bland annat den personlige assistentens roll, men det är trots allt en sevärd film.
Ett måste att läsa den här boken till jul! Varje år, oavsett ålder!
Den är så mysig och rolig, skriven på vers.

Mannen som kunde tala med hästar

Film från 1998 regisserad av Robert Redford och Patrick Markey
Ett gripande drama om en ung kvinna (Scarlett Johansson) som är med om en svår ridolycka. Både hon och hästen överlever, men skadas svårt. Hennes mamma hittar en man som kan tala med hästar, och de beger såg på en lång resa för att läka både hästen och den unga kvinnans inre.
Utmärkt skådespeleri och välgjord film!

Den gröna milen

Film från 1999 regisserad av Frank Darabont
Det här är, utan tvekan, Tom Hanks bästa rollprestation. Han spelar en fängelsevakt, som jobbar avdelningen med dödsdömda fångar. Filmen utspelar sig under depressionen i usa, en tuff tid i historien. En dag kommer en enorm och kraftig afroamerikansk man till avdelningen, dömd till döden, och med krafter utöver det vanliga...filmen är otroligt stark och tar upp viktiga ämnen som bl.a. rasism. Vanligtvis är jag inget fanns övernaturlighet, men det vävs in på ett fint sätt i filmen och man sitter djupt berörd

Jag, robot

Bok av Isaac Asimov
Jag älskar den här boken! Novellerna följs åt på ett sätt så att historierna vävs ihop och det ändå känns som en väl sammanhållen roman.
Välskriven, med en underfundig, lite torr humor, har denna bok seglat upp på min egen topplista. På vägen har den dessutom helt ändrat min syn på robotar, och från att ha varit helt ointresserad och uttråkad av allt som haft med robotar och teknik att göra önskar jag nu att jag hade haft min egen Robbie under uppväxten...

En enda risk

Bok av Simona Ahrnstedt
Tyvärr en riktig besvikelse, för även om kärlekshistorien är mysig och de parallella berättelserna tar upp viktiga samhällsfrågor och är välskrivna, blir jag alltför obekväm med hur en religiös grupp beskrivs som en sekt, med inslag av barnmisshandel mm. Det blir en väldigt ensidig och negativ bild av en rörelse som även haft mycket positiv inverkan, och som Haft stor betydelse för bland annat samer. Hade jag inte sedan tidigare haft en mer nyanserad bild av laestadianer hade nog denna bok gjort mig inskränkt, vilket jag tycker är raka motsatsen till vad litteratur borde göra.

Allt eller inget

Bok av Simona Ahrnstedt
En härlig feel good roman som innehåller allt en sån bok ”ska” innehålla; kärlek, sex, vänskap...men också kroppspositivitet, vilket är ett uppskattat och välkommet inslag i en genre där alla ofta följer idealet.
Omnible använder cookies för att fungera bättre för dig. Genom att använda vår webbplats samtycker du till vår användning av cookies.