Camilla Wiklund

Användarprofil

Försoning

Film från 2007 regisserad av Joe Wright
En berättelse om två systrar, Briony och Cecilia, och hur en lögn kan förstöra liv. Cecilia och Briony är vänner med Robbie, en ung man av lägre klass men med ljusa framtidsutsikter. Cecilia, storasystern, och Robbie blir förälskade, och Briony drar av ren svartsjuka en liten lögn som får stora och ödesdigra konsekvenser. Berättelsen utspelar sig under andra världskriget och fram till nutid.
Kiera Knightley spelar en fantastisk Cecilia, och scenerna utspelar sig till stor del på en herrgård i den vackra engelska landsbygden. Välgjord och sorglig!

Ciderhusreglerna

Film från 1999 regisserad av Lasse Hallström
Ett gripande drama om en ung man, som har haft en tragisk uppväxt med flera fosterhemsplaceringar och har spenderat nästan hela sitt liv på ett barnhem. Barnhemsföreståndaren, en läkare, som inte bara tar hand om barnen utan också genomför olagliga aborter för att rädda kvinnor som hamnar i olycka, ser sig som den unge mannens mentor och vill att han ska följa i fotspåren och bli läkaren. Den unge mannen vill istället följa sin egen väg, och följer med ett ungt par till deras cidermusteri...
En vacker film om kärlek och att växa upp.

Adrians skafferi

Bok av Veronica Larsson
En kokbok som riktar sig till barnfamiljer, men tyvärr slår det lite fel. Recepten känns anpassade för vuxna, inga förklaringar som passar barn direkt. Däremot fina bilder när barn är med i köket.

Djurfarmen

Bok av George Orwell
En klassiker som alla bör läsa!
Djuren på gården blir misskötta av människor, så de gör uppror och tar själva över styret. Med grisarna i ledningen skapar de ett eget litet samhälle, men ju längre tiden går desto mer diktatorisk blir ledaren...

Tre sekunder

Bok av Börge Hellström och Anders Roslund
Se till att du har möjlighet att sträckläsa den här boken -det går nämligen inte att lägga den ifrån sig!
Det är en riktig nagelbitare, och helt omöjligt att vara förutseende och lista ut hur det kommer gå...en bok som är snabb, rapp och intelligent!

Kalla mig Amanda

Bok av Josefine Sandblom
Kalla mig Amanda innehåller allt en riktig feelgood-bok bör innehålla; kärlek, vänskap och många skratt!
Vänskapen mellan huvudpersonerna i boken är kärleksfullt beskriven och handlingen är både lite sorglig och väldigt rolig.
En riktigt mysig bok att läsa!

Störst av allt

Bok av Malin Persson Giolito
Störst av allt är en riktig nagelbitare -trots att det egentligen inte händer så mycket.
Efter en skolskjutning blir Maja anklagad, och handlingen förs framåt av tillbakablickar till Majas destruktiva förhållande med Sebastian varvat med rättegångsprocessen som fokuserar mer på VARFÖR Maja handlade som hon gjorde, än om hon är skyldig. Välskriven och tänkvärd!

Kornas Planet

Bok av Ann-Helen Meyer von Bremen
Jätteintressant bok om kor, fast ur ett nytt perspektiv. De senaste åren har korna (eller ja, deras fjärtar) fått skulden för klimatkrisen och alla fördelar med dessa vackra och snälla varelser har hamnat långt i skymundan. Som bonddotter, uppväxt på gård med mjölkkor, är den här boken en glädje att läsa.

Norra Latin

Bok av Sara Bergmark Elfgren
Väldigt välskriven och spännande bok! Målgruppen är väl egentligen Young Adults, men trots att jag hunnit fylla 35 satt jag som klistrad vid sidorna...svår att lägga ifrån sig!
Ett extra plus för så himla snyggt omslag.
Det här är, utan tvekan, den bästa kokbok jag nånsin haft. Recepten är billiga, supergoda, klimatsmarta och med tydliga instruktioner. Dessutom innehåller boken planering; matsedlar och inköpslista som gör livet enklare!
Omnible använder cookies för att fungera bättre för dig. Genom att använda vår webbplats samtycker du till vår användning av cookies.