Katarina Kongstad

Båda mina barn älskar gosedjur. Varje gång de får ett nytt får den en speciell plats hos dem. Favoritgodedjuret är inte alltid det man tror. Men för att hitta det rätta gosedjuret fundera över vad barnet som ska få det tycker om så kommer det att passa bra. För stort gosedjur kan ta lite mycket plats men ett gosedjur som kan följa med överallt är den bästa presenten!
Att göra Escape room tillsammans med den man ger bort presenten till är nog det roligaste. Escape room är en uppskattad present som görs bäst med 2-8 personer beroende på hur rummen är uppbyggda. Det är en upplevelse present som gärna efterföljs av middag där ni kan diskutera tillsammans vad som gjorde att ni gjorde de valen eller vad s om gjorde att ni löste problemet.
En av de bästa upplevelse presenterna jag någonsin fått eller gett bort!

Livrädd

Bok av S.J. Bolton
Del två men ändå fristående om en poliskvinna i 30 årsåldern. Lacey Flint har nästan återhämtat sig från förra boken när en man som hon arbetat med men som även är förälskad i hör av sig och ber om hjälp i ett fall. Oavsett om Lacey vill eller ej tackar hon ja och blir inblandat i en psykologis härva. Detta är en bok som har ett fantastiskt flyt och Sharon Bolton är en mästare på att bygga sina karaktärer och bygga upp en spänning och stämming i sina böcker. Det gör att man bara vill fortsätta läsa och vet ej riktigt vem som är vad.

Norra Latin

Bok av Sara Bergmark Elfgren
Boken hade allt för att kunna göra den riktigt spännande. Men den lyckades inte riktigt fånga mig. Jag gillar toryn och huvudpersonerna. Men den kanske riktar sig till en yngre läskrets från äldre tonåren upp till 25. Gillar man övernaturligt och märkliga relationer är detta boken för dig.

Nemesis

Bok av Josephine Angelini
Härlig ungdomsbok och den avslutande delen i Starcrossed serien. Den får en att önska att det aldrig tar slut. En ungdomskärlekshistoria med blandning av mytologi

Höstdåd

Bok av Anders de la Motte
En fantastisk välskriven bok med detaljer i omgivningen som gör att man försvinner in i boken. Läskig men en riktigt bladvändare

Törnrosor

Bok av Stephen King och Owen King
En Stephen King deckare skriven tillsammans med sonen. Kvinnor somnar runt om i världen och vaknar inte upp, de blir liggande inspunna i nät och om du tar bort nätet blir de dödligt farliga och aggressiva. Männen i den lilla amerikanska småstaden tycker och agerar olika.
Detta är en bok med många inblandade, det är mycket att hålla reda på och jag upplever den väldigt seg. Storyn är bra men den är mycket långdragen

Glasfällan

Bok av Ingrid Remvall
En bok som är väldigt märklig men ändå en bladvändare. Vi lär känna alice och hennes syster. En dag vaknar de upp tillsammans med okända människor på en okänd plats. Allt ställs på sin spets när de inser att de är instängda. Hur tar de sig ut och vem har stängt in dem där.
En bok med väldigt mycket fiction och om man gillar sånt så rekommenderar jag denna boken
Boken börjar bra i ett snabbt tempo med en utveckling som vill ta dig genom boken. Det är en bra bok om man gillar sjukhus miljöer blandat med individ personliga relationen. Huvudpersonen Tekla kämpar på jobbet med märkliga kollegor och chef, en bror som är försvunnen och sina egna demoner. För mig var den lite svårläst i språket men handlingarna och situationerna hjälpte boken framåt.

Vara vuxen

Bok av Marian Keyes
Om du vil läsa en bok hur det är att vara vuxen 40+ och hur det är att vara gift och ha syskon så är detta boken för dig. Jag älskar Marianne Keys böcker och här har hon satsat på att skiva om bröder med respektive. Med en gnutta svart humor och mycket känslor tar hon mig även nu med storm.