Recensioner av Katarina Kongstad

Goda grannar av Mattias Edvardsson

Betyg 5
En bok som handlar om att bo nära sina grannar, olika karaktärer som får ta plats. Varje kapitel är en karaktär som berättar sin historia före och efter. Historierna vävs samman och pusselbitarna byggs ihop. Lite psykologi skulle jag vilja säga ligger bakom det och grannarna har verkligen olika karaktärer. En spännande bok som ej går att lägga ifrån sig och den är skriven med ett flyt att man verkligen tar till sig varje persons identitet.

Ester Karlsson med K av Christina Olséni, Micke Hansen

Betyg 4
En rolig bok även om det är lite mord också. Det börjar mörkt och med lite död. Sedan bygger författarna upp så vi får lära känna invånarna i bostadsrätts föreningen Lärkan. Gillar att den utspelar sig i Lund och alla karaktärerna är fantastiska. Så en gnutta mord och mycket samarbete knyter ihop säcken i denna boken.

Selektiva Selma av Josefine Sandblom

Betyg 4
Denna boken är en mysig feelgood bok som fångar läsaren genom att ge karaktärerna liv. En lättsmält men ändå bra och betydelsefull bok som ger en en tankeställare emellan varven.

En helt vanlig familj av Mattias Edvardsson

Betyg 5
Denna boken är väldigt spännande. Jag tror mig hela tiden ha löst och klurat ut vad som händer. Men då kommer det något nytt fram som förändrar tankegångarna. Att den dessutom utspelar sig i Lund är väldigt roligt. Det är en läsvärd bok som man lätt fastnar i som som är en snackis i personalrummet.

Falska vänner av Jane Harper

Betyg 4
En spännande bok, även om vissa av karaktärerna kanske är lite "to much". Den ger oss en upplevelse av hur vi kanske hade reagerat om man gått vilse i vildmarken. Att teambilda inom arbetet får helt plötsligt en annan innebörd. Men det är en riktig bladvändare.

Helena av Josephine Angelini

Betyg 4
Om man gillar ungdomsböcker och böcker som handlar om mytologi så är detta rätt bok. Jag föll verkligen för huvudpersonerna och ville aldrig att boken skulle ta slut.

Bokcirkeln vid världens ände av Frida Skybäck

Betyg 3
Mysig feelgood som passar perfekt alla kvällar i veckan. Nutid vävs samman med dåtid och en berättelse nystas upp. Gillar starkt att kvinnorna får ta mycket plats!! Och böckerna :)

Blå av Maja Lunde

Betyg 4
Välskriven bok som lyfter framtidens dilemma med vattentillgång och hur vi förbrukar den i förtid. Men om man förväntar sig samma lättlästa flyt som i "binas historia" blir man nog besviken. Jag upplevde att en av berättelserna var lite mer trögläst. Dock vävdes berättelserna samman och efter halva boken gick jag från klarhet till klarhet. Läsvärd

Bergens stjärnor av Jojo Moyes

Betyg 4
Boken tog ett tag att komma in i. Det var lite svårt att ställa om sig till 1937. Men efter ett tag flöt berättelsen på och jag gillar verkligen hur kvinnorna i boken får ta plats och vågar stå på sig. Det ridande biblioteket var det som gjorde att jag fastnade för boken som sig och den är verkligen läsvärd. Alice är en karaktär som jag fastnade för skarpt.

Förövarna av Nora Roberts

Betyg 4
Nora Roberts gör det igen. En bok med spänning, kärlek och natur vävs samman och blir en fantastiskt bra bok. Om man är intresserad av trädgårdsarbete är det ett pluss med denna bok då hon ingående pratar om upplägg av trädgårdar och växter. Med många starka karaktärer vävs dåtid och nutid ihop. Den är en spännande bladvändare som får en att ligga vaken på nätterna. Vad man ska vara beredd på som jag upplever många av hennes böcker är så är de lite förutsägsbara dvs man vet oftast redan vem. Men även det lyckas hon få en att fundera över i denna boken.