Bettan Berglöf

Användarprofil

Snöblind

Bok av Ragnar Jónasson
När jag läste om boken och såg vad som sagts om den av andra bliv jag lite skrajsen och fick höga förväntningar.

»Jónasson har en verklig gåva när det gäller att beskriva det isländska landskapets ogästvänliga skönhet, med bländande snöstormar som täcker byn i ett tjockt, vitt mörker .« | New York Times Book Review

»En isande, fängslande thriller.« | The Washington Post

Men det hade jag inte behövt haft då det här är en riktigt bra bok som är något annorlunda skriven och med ett ganska långsamt tempo. Men jag kan bara säga, författaren har ett helt fantastiskt sätt att skriva på och sakta men säkert närma sig upplösningen utan att jag hade en susning om vem och varför.

Jag instämmer helt i de röster som höjer Ragnars sätt att beskriva Islands karga, kalla och
mystiska miljöer de är målande och trovärdiga och tillsammans med karaktärernas personligheter så är detta briljant. En av de absolut bästa kriminalroman som jag läst på länge.

Omslaget på boken bjuder verkligen in till läsning och är sjukt snyggt.
Jag ser fram emot att få läsa nästa del i den här serien och jag hoppas den kommer snart.

Bojan och grävmaskinen

Bok av Johan Anderblad
Det finns lagom med bra och lättförståelig text att diskutera runt men även en mängd härliga bilder att resonera kring.
Det är kul att läsa om Bojan och hans mamma. Hon är en mästare på att köra grävskopa och hon delar med sig av all kunskap runt omkring dessa stora maskiner.

Jag har just lärt mig att det är stor skillnad på en grävmaskin som har hjul och på en som har band. en med hjul kan även köra kortare sträckor i trafiken medans den med band kan köra över diken och i djup lera.
Jag älskar hur Johan kombinerar fakta på ett så lättbegripligt sätt med den fina sagoberättelsen.
Pedagogisk, lättläst och underbar.
Jag vill läsa fler böcker om Bojan och hans mamma.
Här bjuds vi på explosivt och snabbt tempo. Jag gillar de extrema och coola illustrationerna trots att de är i svartvitt.
Följ med på vilda och helt galna upptåg som håller ett tempo så man nästan baxnar.
Boken är skriven på ett språk som passar till åldern och det flyter på bra. Kapitlena är lagom långa som högläsningsbok men även när barnet kommit upp i bokslukaråldern.

Det här är den 5 fristående boken i serien men för mig är det den första jag läser och jag gillar den.
Spännande, rolig och lättläst
Du kan även se den här serien på Netflix.

Klubben för lyckliga slut

Bok av Caroline Säfstrand
Caroline skriver på ett ljuvligt sätt, som trollbinder och får mig att bara vilja ha mer. Nu är boken utläst och tomheten vibrerar i kroppen, jag vill ha mer! Som tur är så är det här första boken jag läser av författaren men absolut inte den sista vill jag lova.

Klubben för lyckliga slut är en härlig feelgoodroman som har allt! Hjärta, smärta och familjehemligheter. Caroline har lyckas hitta en fin balans på att hantera olika typer av sorg och själslig smärta samtidigt som hon förmedlar hopp och glädje. En berättelse som dessutom bjuder på målade miljöbeskrivningar och ett härligt och lagom stort persongalleri. En bok att krypa upp i soffan med, ta med muggen med gott kaffe och tänd ett ljus. Sedan är det bara att njuta.

Edith och Julian

Bok av Naoise Dolan
En mycket annorlunda bok inte alls som de jag brukar läsa och bara det är väldigt intressant. Ett språk som tog lite tid att komma in i men när jag väl gjorde det tror jag att jag gillade det. Meningarna är underfundiga och geniala för det mesta och jag rekommenderar att faktiskt läsa boken. Jag försökt lyssna med det gav mig inte alls samma upplevelse som att läsa.

Författaren skriver mycket målande och levande. Personbeskrivningarna tycker jag är lysande.
Jag tycker den är såväl rolig som tänkvärd och dessutom rätt charmig.

Vill sova bättre

Tips för den som...
Yoga och meditation 15 minuter innan du går och lägger dig. Det gör att du stillar ditt sinne och går ner i varv. Det finns många bra filmer gratis på you tube att titta på.

Thoras arv

Bok av Pia F. Davidson
Jag är ett stort fan av historiska romaner och när de dessutom utspelar sig såväl i då tid som nu tid så är det topp!
Särskilt som författaren behärskar den tekniken till fulländning och det gör Pia vill jag lova. Hon knyter ihop säcken på slutet föredömlig.
Man kan nästan känna att det blir som att själv vara med och lägga pusslet och när så boken närmar sig upplösningen så blir jag så glad att den tog en annan vändning än jag hade bestämt mig för att den skulle ta.

En bok fylld av familjehemligheter, kärlek och spänning som är en intressant och spännande bladvändare. Och vilket bokomslag sen, jag älskar det.
Jag har både lyssnat och läst den här boken och Gunilla Leining gör ett mycket bra jobb.
Rekommenderas för den som gillar historiska romaner
Att ta en daglig promenad är som lisa för själen. Jag varierar mellan att meditera eller lyssna på bra böcker när jag promenerar eller bara vara i nuet. Allt är möjligt bara du begränsar det.

Yoga

Aktivitet
Med hjälp av och tack vare yogan har jag slutat med alla mina mediciner för såväl fibro som ångest och kunnat återgå till att arbeta 100 % istället föra att vara sjukskriven på heltid.
En rätt man kan variera i det oändliga. Ibland tillsätter vi vitlök, rödvin och senap och ibland morötter. Alltid en uppskattad rätt av så väl barn och barnbarnm
Omnible använder cookies för att fungera bättre för dig. Genom att använda vår webbplats samtycker du till vår användning av cookies.