Katarina

Användarprofil

Amerikansk jord

Bok av Jeanine Cummins
Spännande från början till slut. Speciell med en kärleksbesatthet som leder till familjemord och flykten till Amerika.
Absolut läsvärd.

The Queen's Gambit

TV-program från Netflix
En fantastiskt bra serie om en flicka som kommer till ett barnhem. Hon upptäcker en vaktmästares hemliga hobby att spela schack. Hon vill att han lär henne spela och efter lite påtryckningar gör han det. Hon ser lösningar i huvudet och hon visar sig vara ett underbarn. På barnhemmet får de tabletter för att bli " lugna" och en för att sova. Det hjälper henne att fokusera. Hon blir adopterad och hennes adoptivmamma anmäler henne till en schacktävling efter att adoptivpappan övergett dem. Hon vinner tävlingen och hon fortsätter att vinna tävlingar efter tävlingar.
En självbiografi om Björn som på sin utstakade väg som ekonom arbetar i Spanien på ett stort företag och ses som "lyckad" i världens ögon, känner mer och mer att hans själ inte mår bra. Det är som om han spelar teater. Han läser en bok av Robin Sharma "munken som sålde sin ferrari" o känner att han vill prova att leva som munk. Han har tidigare läst mycket om buddismen. Därefter säger han upp sig och lever som munk i 17 år och han delar med sig av sina livsvisdomar och tillkortakommanden på ett roligt och tankfullt sätt.
Han är ödmjuk insiktsfull i sin självrannsakan. Mycket tänkvärd bok som jag vill påstå vinner på att lyssnas på eftersom han själv läser in den.

Samtycket

Bok av Vanessa Springora
Jag tyckte den var intressant och självutlämnande men också tarvlig då mannen kunde komma undan så mycket. Det är ingen förskönad berättelse men modigt utlämnande samtidigt tragiskt öde.
Absolut läsvärd och man skulle behöva diskutera boken. Lämplig för en bokcirkel.

Bada

Aktivitet
Det är underbart härligt att bada. Svalka sig en skön sommardag. När jag var liten o mamma ropade att jag skulle komma upp ville jag aldrig gå upp så skönt tyckte jag det var.

Sticka

Aktivitet
Sticka är roligt och avkopplande man kan göra stora eller små projekt. Jag brukar lyssna på en bok när jag stickar om det inte är för komplicerat mönster.

Kubb

Aktivitet
Kubb är ett spel där de flesta kan vara med. Man behöver en yta gärna i naturen tex gräsmatta, tålamod, bra kastteknik o lite tur. Varje lag har sex träkubbar och varje tur sex runda träpinnar. Laget som ska kasta ska försöka slå ner så många av det andra lagets träkubbar som möjligt och när man har slagit ner alla 6 kubbarna ska man slå ner kungen som står i mitten, då har man vunnit.

Fika

Aktivitet
Fika är underbart sätt att träffa vänner och smaka på goda bakverk. Jag älskar att fika. Det första minnet är när jag gick med min pappa 3 skulle köpa en vetekrans och det luktade så gott o bakverken såg så goda ut.
En underbart god o (relativt enkel att göra) enkel paj med ost och skinka som är fräsch med en sallad till. Quiche är det franska namnet fick jag lära mig på mitt första jobb i en bokhandel.

I krigets skugga

Bok av Lizzie Page
Boken handlar om en familj med två döttrar som är väldigt olika. De genomgår både första och andra världskriget i paralellhistorier i boken. Berättarjaget är en kvinna, Vivienne, som vill göra "det rätta" hon är storasyster och lovar sin pappa att ta hand om lillasyster Olive som är lite halvvild konstnär och troligtvis lesbisk.
De tar värvning för att hjälpa fosterlandet i första världskriget. I andra världskriget blir Vivianne tilldelat ett barn från London som får hennes tillvaro att lysa upp och hon minns tillbaka över livet.
Det är en varmt skriven bok med små oväntade vändningar som tar oss tillbaka till en tid då mycket var ovisst och krossade familjer hörde till vanligheterna men trots det fanns kärleken där.
Omnible använder cookies för att fungera bättre för dig. Genom att använda vår webbplats samtycker du till vår användning av cookies.