Recensioner av Angelica Berglund

Lupinens gåta av Theréze Ingmarson

Betyg 5
"Jag vet var du bor, viskade Stefan. Hans andedräkt brände i hennes öra.", "Jag lovar dig. Du eller din familj råkar illa ut."

Det här är tredje boken som avslutar trilogin om Sophie i Älvdalen. Och ännu en gång tar författaren mig med storm. Ett djupdyk i boken och den blev utläst på en dag. Lika som böckerna innan så är även den här välskriven på ett spännande sätt och som får en att stanna upp och fundera hur man själv skulle reagera i liknande situationer. Många känslor spirade inom mig under bokens gång.

Att så många känslor kommer till en när man blir förälder är normalt. Men kan ett förhållande skada alla inblandade om mamman i familjen får en förlossningsdepression? Och vem är den nya tjejen Angela som flyttar in hos Sophie och Christer och vänder upp och ner på tillvaron? Många händelser sker i boken, både romantiska, kärleksfulla och hemska. Rekommenderar starkt att ni läser boken, eller ja, hela bokserien.

Andra världskriget i Sverige av Lars Gyllenhaal

Betyg 5
En historisk bok om vilka platser i Sverige som lämnats efter kriget. Skildringar kring Hitler och Stalins framtåg och hela Nazitysklands propagandakampanjer. Ett intressant ämne och även intressant vart i Sverige man kan åka och kika på det som är kvar efter andra världskriget. Många intressanta bilder också. Ett stort plus från mig då jag gillar att läsa allt om andra världskriget.

Över frusen älv av Theréze Ingmarson

Betyg 5
"Vad tar du dig till, unge?!", "Hans gummistövel träffade russet i magen."

Ännu en gång har författaren virat runt mig med lillfingret i sin bok. En sådan mysig och spännande roman som jag inte kunde släppa taget om. En riktig bladvändare, välskriven och för mig lagomt med beskrivningar om olika saker/människor. Och emellanåt var jag nära till tårar under bokens gång. Sorgligt med andra ord då och då men kärleken övervinner allt det jobbiga.

Det här är andra delen i serien om Sophie där miljön utspelar sig i Älvdalens skogar. Med närhet till naturen och djuren. Kärleken Christer, vänner och arvstagare som gör allt för att få allt till sitt. Någon hittas död på ett golv, hur länge har kroppen suttit där?
Det finns en sida i boken som berörde mig mest som jag själv varit med om men mycket tidigare än Sophie. Vill ni veta vad som händer i Sophie's liv så är boken värd att läsa och även olika saker som hänt när hon var yngre.

S.K.U.N.K. av Leif Eriksson

Betyg 2
S.K.U.N.K = Skurkarnas Nationella Kommitté. Ett gäng som tar bort de som förstör i samhället. Och ser till att de rika ger till de fattiga innan de sänks ner i en tjärn och dör. En kort bok på 119 sidor men som inte föll mig helt i smaken samtidigt som jag tyckte det var lite intressant att läsa. Ibland blev det långtråkigt att läsa sen kanske nästa sida blev spännande att läsa. Ja en helt kompott av olika tycken under bokens gång.

Flugfiskarens dotter av Theréze Ingmarson

Betyg 5
Sophie är fastighetsmäklare och bor på västkusten. Hennes far avlider och hans önskan är att hon ska bygga en timmerstuga djupt inne i Älvdalens skogar. Sagt och gjort så åker hon över 60 mil upp dit en sommar och sätter byggare i arbete. Medans lånar hon en stuga som ligger nära hennes otroligt snygga barndomsvän Christer. Tanken med detta äventyr upp till Dalarna är att hon ska få känna ett lugn och få en harmonisk sommar och ladda batterierna men sommaren blir alltifrån lugn. Vem är det som gör en häst illa? Vem skjuter mot flera människor? Och vem är Ingemar som åker fram och tillbaka då och då utanför stugan?

I boken får vi med andra ord följa med i kärlek och romans, obehagliga meddelanden från en hemsk människa, naturen och all spänning boken ger i och runt varje händelse i boken. En enastående bok som jag verkligen kan rekommendera er att läsa eller lyssna på. Jag kunde inte slita mig ifrån den!

Den franska fotografen av Natasha Lester

Betyg 5
Oj vilken underbar bok och samtidigt sorglig. En bok jag djupdök i och som jag blev väldigt tagen av. En bok som har satt sina spår i mitt hjärta. Andra världskriget är en intressant del i vår världs historia enligt mig (och en hemsk händelse) och den här boken utspelar just under denna tid. Jag kan varmt rekommendera att ni tar er tid att läsa eller lyssna på den. WOW!

Harry Potter och Hemligheternas kammare av J. K. Rowling

Betyg 5
Spännande, magisk och enastående bok om Harry Potter, Hermoine, Ron m.fl. Rekommenderas starkt att ni löser alla böckerna om Harry Potter. En stor favorit!

Utan dig av Hillevi Söder

Betyg 5
Det är en bok om Daniel som valde att lämna jordelivet alldeles för tidigt. Man får läsa resan efter om hur det var för hans mamma och andra anhöriga. Hur det är att ta sig tillbaka som anhörig till ett någorlunda normalt liv igen och hur kroppen kan påverka en fysiskt med stressen och sorgen efter att ha förlorat sitt barn.
Jag blev väldigt rörd av den här boken. Tagen på alla sätt och vis då jag själv varit omkring självmord 2 gånger för 10 år sen. Är tacksam idag att jag sitter här nu. Men jag kan verkligen känna extra starkt med andra som förlorat en anhörig i självmord eller den person som själv försökt begå självmord.
Det här är en bok jag varmt kan rekommendera er att läsa. Nästan att det är viktigt för andra att läsa den för att försöka få en bild av hur det är att leva kring en sådan händelse.

Dit längtan tar en av Theréze Ingmarson

Betyg 5
Det här är en liten mysig bok med samlingar av några noveller som jag verkligen kan rekommendera att ni läser. Dessa noveller har även publicerats i Hemmets Veckotidning. En blandning av relationer och kärlek.

Den tatuerade cirkeln av Susan Casserfelt

Betyg 5
Vilken gripande bok! Om inte annat väldigt spännande och författaren grep tag i mig och jag blev fast. Liksom den första delen så är den här, som är andra delen i Höga kusten-serien, välskriven och innehåller en gnutta humor mitt i allt som händer. Med andra ord så måste ni läsa den här boken. och jag gillar verkligen att läsa böcker som utspelar sig omkring där man bor/bott och känner igen ställen som nämns i boken.