Recensioner av Angelica Berglund

Sommardöden av Mons Kallentoft

Betyg 5
En olidligt spännande och välskriven bok. Jag blev fast direkt, en riktig bladvändare. Kan varm rekommendera den här boken till er!

Markus av Trolyrien av Joseph A. Davis

Betyg 5
Vilket spännande äventyr den här boken gav. Ett par kapitel in i boken blev jag fast. En bladvändare som även innehåller magi och som tar en igenom boken med humor och vänskap. Det är boken kan jag varmt rekommendera till er som gillar fantasy

Familjen av Johanna Bäckström Lerneby

Betyg 5
Vissa kallar dem maffia. Men själva säger dem att de är problemlösare. Det här är en dokumentär bok om familjen Khan som kontrollerar en hel förort, uppåt närmre 50.000 invånare. Här får vi även följa olika myndigheter som bekämpar de kriminella inom familjen Khan. Författaren, som också är journalist, har även skrivit reportage om familjen Khan på aftonbladet tidigare och jag finner inga ord hur det är i vårt samhälle. Får det ens vara så här? Familjen Khan har över 200 anmälningar mot sig, samhällets invåre är rädda för dem. Invånare utpressade, misshandlad, mördad och familjen hämnas alltid om någon inom familjen blir utsatt för något. Det är sjukt hur vissa får leva i vårt land så där.

Oskuld av Kicki Sehlstedt

Betyg 5
WOW WOW WOW! Vilken kriminalroman. Så otroligt spännande, välskriven och den har verkligen lagt sig högt upp i min lista bland bästa deckare. En bok om att vara ung där alla är lyckade och näthatet är vardagsmat liksom hatet om kvinnor. Jag började läsa den här boken igår och slukade resten direkt idag. En riktig bladvändare och jag kan varmt rekommendera den till er som gillar det där lilla extra i en deckare. Den nöp sig fast i mig och ville inte släppa taget!

Jonna Modig av Regine Grundel

Betyg 5
Det här är andra fristående boken om Jonna och hennes liv. En bok som ger en många känslor men samtidigt en spänning när mycket konstiga saker händer som i slutet får sin förklaring. Även denna är en bok där jag under bokens gång gissar på vem/vilka det kan vara i vissa händelser men som sen i slutet visar sig vara helt andra än vad jag trott. Älskar det! Jag har inte kunnat släppa boken alls och kan varmt rekommendera er att läsa denna!

Cold case: Väg 9 av Tina Frennstedt

Betyg 5
Cold Case: Väg 9 är minst lika spännande som den första delen. Delar av bokens handling liknar ett riktigt fall om killen Niklas Elmberg som mördades 1991 och som även där är ouppklarat.
Boken är välskriven och beskriver varje karaktär väldigt bra och i kapitlen skildras både nutid och dåtid. En bladvändare så fort jag började läsa den. Kan varmt rekommendera till er andra

Den försvunna fotbollen av Christina Olséni, Micke Hansen

Betyg 5
Ännu en gång får berättelsen om Tore, Klara, Otto och de andra på skolan oss att skratta och med spänning följa allt som händer på skolan. Och som vanligt har karaktärerna rolig namn. Med solen på himlen och sonen i poolen har vi nu lyssnat klart på denna härliga bok. Ni får inte missa denna! Lika bra som de andra tidigare böcker om Skolvaktmästare Tores Detektivbyrå

Vindarna viskar ditt namn av Anne-Lie Högberg

Betyg 5
Först och främst, WOW!! Det här är en riktig bladvändare. En roman som klistrade fast mig med superlim och känslorna skiftade hela tiden. Att slutet slutade som det gjorde trodde jag aldrig och det är sådant jag gillar i böcker. Att man försöker lista ut vem eller vilka det kan vara men att man har helt fel i slutändan. Välskriven, enastående och trovärdig bok. Och roligt att bokens titel inspireras från Örnsköldsviks artist (Roger pontare - vindarna viskar mitt namn)

Cool och enastående av Regine Grundel

Betyg 5
En lärorik, sorglig och bra bok om familjerelationer och vänrelationer. En väldigt bra bok som jag varmt kan rekommendera

Den försvunna mustaschen av Christina Olséni, Micke Hansen

Betyg 5
Vilken fantastisk barnbok! Har aldrig tyckt någon barnbok varit så rolig och spännande samtidigt. Ett stort plus till författarna som kom på de roliga namnen på alla karaktärerna i boken också.

Tore E. Händig är skolans vaktmästare. När rektorns mustasch försvinner börjar Tore en utredning på vem tjuven kan vara. Han får hjälp av barnen Otto och Klara, som går på skolan, för att försöka luska ut allt. Är det idrottsläraren Stig Bygel som är tjuven eller mattanten Ann Jovis? Och är det verkligen en mustasch som är försvunnen?

En humoristiska bok och kan verkligen rekommendera att ni läser. Passar både barn mellan 6-9 år och vuxna. Vi alla här hemma tyckte den var riktigt bra.