Recensioner av Camilla Strömberg

Selektiva Selma av Josefine Sandblom 

Betyg 5
Åh Selma! Selektiva Selma en ståndaktig kvinna på 70+ med sina principer som ibland, eller ja ganska ofta, både trampar i klaveret och gör mer än ett övertramp. Denna varma goa tant...dam...kvinna...människa lägger grunden för denna fantastiska, varma & feelgoodiga bladvändare! Av en händelse möts undersköterskan Eva-Lisa & Selma och grunden för en oväntad vänskap byggs upp.

Det finns ett djup och ett allvar i boken. Om hur vi alltför ofta bygger upp vårt pansar mot omvärlden för att skydda oss eller anpassar oss efter andra så till den grad att vi tappar bort oss själva. Vi kan inte heller se på utsidan vad som finns på insidan hos andra. Men det finns hopp för alla.

Selektiva Selma har jämförts med ”En man som heter Ove” -men den här är ännu mer älskvärd! Här breds historien ut vidare utan att bara kretsa kring Selma & jag älskar det! Den ultimata feelgooden med både vemod & humor! Jag vill läsa mer om Selma & Eva-Lisa!

En bur av guld av Camilla Läckberg 

Betyg 5
Sist på bollen kanske, men den som spar… för vilken fantastisk bok av Läckberg! Jag är glad att jag inte läst den tidigare för nu har jag uppföljaren direkt redo -Vingar av silver.

Vi får följa Faye som ger upp sitt liv för att stötta Jack Adelheim, sin småningom äkta man. I de påkostade salongerna i de Östermalmska våningarna där pengar sätter statusen. Hur Faye långsamt bit för bit tappar sig själv för att stöpas in en form som passar Jacks agenda. När så det plötsliga sveket kommer...ska hon lägga sig platt & låta honom vinna?

Eller så tar sig en plan sakta form. En plan av hämnd. Bitterljuv hämnd full av mörker. Mörkret finns där genom hela boken, tillsammans med en stark kvinnlig huvudroll som gör hela boken till en fullpoängare!

Jag gillade den otroligt bladvändare enormt!

Dockfabriken av Lena Karlin

Betyg 5
Ojjj vilken spännande bok! En filmisk skicklig dramaturgi som trollband mig redan från första sidan! Gillade upplägget med kortare kapitel, då är det lättare att ta sig lästid lite nu och då..

Ett annat plus var språket! Det flyter på -som ett rinnande vatten och i kombination med spänningen som byggs upp har ni här en fullpoängare!

Robotforskaren Heinrich Becker från KTH och hans robot Adam kidnappas. Säkerhetspolisen utreder fallet eftersom det finns internationella kopplingar. En liten dos konspirationsteorier, en dos Artificiell Intelligens , en rejäl dos spänning & en rejäl tvist avslutningsvis så har ni denna bladvändare! Jag blir inte förvånad om den blir film -ser redan säkerhetspolisen Alex spelas av Alexander Karim!

Renoveringsobjekten av Eli Åhman Owetz 

Betyg 5
Detta är den fristående fortsättningen på Brevvännerna, som jag för övrigt också älskade! Vi får följa Eriks fd fru Susanne från storstaden till landsbygden där hon tar sig an ett frilansuppdrag som arkitekt. I den lilla byn Grävinge ska hon rita om en gammal fabrik till ett hotell. Men som alltid så är det inte alltid som det verkar…. jag väljer att inte spoila mer för jag tycker du ska läsa boken själv istället ❤️

Det är en otroligt varm historia med den lantliga idyllen som genomsyrar sidorna med gemenskap och kärlek. Det handlar om livet, kärleken och att våga. Lita på sin intuition.
Vad är rätt. Vad är fel?

Med tårarna rinnande nerför mina kinder läste jag de sista sidorna…jag kan inte sätta fingret på vad det är som berör mig så innerligt, men värmen & kärleken i allt det enkla & vackra. För det är en vacker berättelse på alla sätt!