Elenor Jakobsson

Användarprofil
Vår 6-åring älskar böckerna om familjen Monstersson och denna är inget undantag. Det är en fin vänskap mellan Boris och Ebba och denna gången ska de gå på bio. Enda hindret är att Boris inte har pengar men det löser hon. De tar med Mysis, som också vill gå på bio, hur ska det gå? Det får ni veta i denna fina och lättlästa bok.

Silverskugga

Bok av Emelie Beijer
Läste ut denna igår och upphör aldrig att fascineras av Emelie Beijers fantastiska värld. Att få följa Elyon i hennes kamp för att hitta sin systrar, överleva och med hjälp av sina vänner hitta svaren på alla gåtor. Men alla är inte som de verkar och hon får göra en hel del svåra val på vägen. Magisk bok och en av de bättre författarna inom svensk fantastik.

Bok

Produkttyp

Använd bok som present

Jag älskar att få böcker, de behöver inte vara nya utan får gärna vara begagnade men huvudsaken är att få ge något som passar personen i fråga. Mina vänner läser det mesta och till någon blir det feelgood som kan pigga upp, en annan behöver spänning så då blir det deckare och en tredje älskar fantasy.
Det bästa är att det finns något för alla inom böckernas värld, till stora som små.

Tidningsprenumeration som present

Jag brukar ge bort en tidningsprenumeration till min mor, det uppskattas alltid. Det kan vara på en dagstidning, korsordstidning eller något annan. Då kommer det en överraskning i brevlådan när den börjar gälla!
Jag läste ut denna boken i veckan och den är magiskt bra. Att få följa Kya från litet barn till vuxen är en svindlande resa om leder till oväntade saker. Den är allt annat än lätt ute i våtmatmarkerna men med hjälp av naturen, djurlivet och lite vänner klarar man sig långt. En av årets favoriter som jag rekommenderar varmt!

Villa Havsbris

Bok av Caroline Säfstrand
En underbar bok som jag sträckläste på jobbet. Sophie åker hem från Berlin för att ordna upp efter att mamman dött. Det visar sig att släktgården behöver lite kärlek så hon annonserar efter tre personer som kan hjälpa henne.

Detta kommer att förändra inte bara hennes utan de andras liv också.

En bok om släktskap, nya bekantskaper, kärlek, sorg och skratt!

Blå, blå höstvågor

Bok av Christoffer Holst
En underbar kombination av romantik, spänning och humor. Än en gång har jag fastnat i Cillas värld och denna gången jobbar hon som kriminalreporter för Blodspår, en podcast.
Hennes uppdrag består av att undersöka gamla fall och denna gången handlar det om Laila Damm, som försvann 1988.
Tillsammans med Rosie, från kolonilotterna, hamnar de från en lugn spahelg mitt i bröllop och mord på Bullholmen. Såklart dyker Adam, hennes snygge polis upp också, så det blir både spänning och romantik i en utsökt blandning. Jag skulle bara läsa lite, fastnade länge och läste klart på två dagar.

Hästpojkarna

Bok av Johan Ehn
Efter att ha läst Johan Ehns debutbok så var jag mycket nyfiken på denna. Dels för att han skriver bra men också för att vi är en del i Tjeckien, så det var extra spännande.

Vi får följa Anton som jobbar inom hemtjänsten och hans möte med Alexander, en äldre man med ett spännande förflutet. Men även Alexander som barn och hur hans liv utspelar sig i 20- talets Tjeckoslovakien.

Anton får höra att det inte är lätt att jobba med Alexander, men upptäcker att de har ett gemensamt intresse som får dem att börja kommunicera och eftersom får man följa Alexander under hans tidigare liv.

En väldig välskriven berättelse som fängslade mig och intressant att läsa om Tjeckoslovakien på den tiden och känna igen lite platser vi varit på. Rekommenderar den varmt!
Omnible använder cookies för att fungera bättre för dig. Genom att använda vår webbplats samtycker du till vår användning av cookies.