Helen Lillieborg

Sune i Grekland

Film från 2012
En rolig film för hela familjen! Den är galet rolig och det händer tokroliga saker hela tiden. Mina barn har sett denna film hur många gånger som helst.

Käka Grönt

Bok av Julia Tuvesson
Uppföljaren till boken Plåtmat är minst lika bra! Detta är ännu en helt fantastisk kokbok med goda och enkla vegetariska recept. Även denna bok har blivit en stor favorit hemma hos oss.

The Holiday

Film från 2006
En underbar kul och romantisk film som verkligen är ett måste varje jul. Man kan se den hur många gånger som helst!

Dollans dagis

Bok av Barbro Lindgren
En underbar barnbok för de minsta. Båda mina tjejer har älskat denna bok när de var små. Fina bilder och en söt berättelse om hur man är en bra kompis.
Familjens absoluta favoritfilm när barnen var små. Så himla mysig, rolig, spännande och helt underbar! En film som passar alla i familjen. Jag älskar Lottas hem med allt fint retro!

Visst kan Lotta cykla

Bok av Astrid Lindgren
Underbar barnbok som min dotter alltid somnade till, för den var tillräckligt lång för det. Lotta är så bestämd och envis och så går det som det går...
Bilderna är ljuvligt fina! En riktig klassiker är vad det är!
Älskade denna film! Man får både skratta och gråta och ibland fastnar skrattet i halsen. En mycket fin filmatisering av boken.

24 goda gärningar

Bok av Jenny Fagerlund
Feelgood när det är som allra bäst och tidernas bästa julroman! Går att läsa som adventskalender innan jul...

Minas hus

Bok av Heidi Bjørnes
Det är en brokig skara människor som har flyttat in hos konstnären Mina i det nästan hundra år gamla vita vackra huset på Strandveien. Det är Lilian som har flytt ett mörkt förflutet. Johan som alltför länge styrts av sin mamma. Brevbäraren Egorbert vars hjärta krossats. Hemmafrun Ellen som känner sig osynlig och så Anna, en självständig kvinna som tar hand om Mina som nu har blivit gammal och dement. Mellan dessa vilsna själar växer en vänskap fram som ger dem modet att öppna upp för nya äventyr och ny kärlek.
Åh vad jag älskar denna bok!! Ville inte alls att den skulle ta slut! Detta är en av årets bästa feelgood! ❤️
Berättelsen är varm, rolig, tragisk och lite sorglig. Minas hus verkar helt underbart, ett stort härligt hus på landet som behöver lite omvårdnad. Jag kom att tycka mycket om personerna i boken under tiden jag läste. Minas hus är en bok man sträckläser och som får en stor plats i läsarhjärtat.
Det här är en tokrolig bok tänkt för barn i åldrarna 6-9 år. Boken är indelad i tre kapitel och alla bilder är i grått, svart och neonrosa. Först och främst måste jag säga att jag älskar de tecknade bilderna som finns på alla uppslag. De är roliga och tillför mycket till berättelsen.

Vi får följa Juni som är 7 3/4 år och hennes irriterande lillebror Jack och galna mormorn. I boken får vi lära känna den lilla galna mormorn i svart klänning, vi får under en dag följa med till parken och på ett skolbesök till Historiska museet. Överallt händer det tokroliga saker eftersom den galna mormorn inte är som andra. Allt är knasigt och roligt i denna bok...kanske till och med lite för mycket. Ibland blir det lite väl skruvat.