Recensioner av Sara Wennergren

Bokcirkeln vid världens ände av Frida Skybäck

Betyg 5
Oj vilken bok! Jag var helt fängslad från första sidan och drogs in i handlingen direkt. Berättelsen är mysig med alla fina relationer och bokreferenser men samtidigt otroligt spännande. Jag sträckläste boken på en dag eftersom jag var tvungen att få reda på vad som har hänt Madelaine. Jag blev chockad gång på gång eftersom det hände något nytt hela tiden. Samtidigt finns det många fina kapitel som lyfter fram vänskap och kärlek.

Perspektiven växlar från nutid och dåtid vilket gör allt tusen gånger bättre. Man får hela tiden reda på nya aspekter som gör hela historien så viktig.
Jag kan rekommendera den här till alla som älskar böcker. Bokcirkeln vid världens ände har allt man kan önska sig och jag önskar att jag kunde hoppa in i boken och leva på Monas Bed, Breakfast & books. En av mina favoritböcker inom genren.

Tystnadens torn av Mina Dennert

Betyg 4
Tystandens torn är en otroligt välskriven bok. Blandningen av allvar, relationer och läskiga händelser ger ett fantastiskt resultat och som läsare vill man bara få reda på mer. Man blir ofta överraskad av händelser och personer vilket gör handlingen så extremt spännande.

Boken är skriven i olika perspektiv och därför får man insyn i hur alla tänker, både den ”goda” och ”onda” sidan.

Men

Jag kan rekommendera den här boken till alla som älskar thrillers och som inte bara vill bli uppskrämd utan också få en tankeställare. Definitivt en av mina favoritthrillers.

Mannen som hyrde en familj av Susanne Brijker

Betyg 5
Den här boken är helt fantastisk. Karaktärerna växer och bygger upp relationer genom kapitlen, vilket gör att historian blir så mycket mer känslosam. Att få se Gustavs resa från att vara en vresig man till att öppna upp sitt hjärta till en ny familj är så gripande.

Många skratt men även tårar yttrade sig, vilket är ett tecken på att boken är välskriven. Författaren har skildrat karaktärerna och deras perspektiv på ett underbart sätt och därför är boken så levande.

Jag kan rekommendera den här till alla. Det är en viktig bok som tar upp många viktiga ämnen. Den handlar om ensamhet, kärlek, liv och död men även förutfattade meningar.

Tidssvävarna av Anette Junie Holmström

Betyg 4
Tidssvävarna är en fantastisk ungdomsroman som uppfyller alla krav. Berättelsen är fartfylld och spännande. Komiken blandat med övernaturlighet ger ett mycket tillfredsställande resultat. Bland all spänning ryms även allvar och stora igenkänningsfaktorer vilket gör att man sympatiserar mer med karaktärerna.

Perspektiven varierar från olika karaktärer, därför får man mer insyn och en större överblick. Språket är vackert och målande.

Tidssvävarna är en ungdomsroman men jag kan rekommendera boken till alla som älskar spänning, relationer och övernaturligt. Suveränt bra bok!

Not Dead Yet: The Memoir av Phil Collins

Betyg 5
Superstjärnan Phil Collins återberättar sitt liv i sin biografi. Barndomen, äktenskap, Genesis och solokarriären är bara några av de saker som tas upp. Boken tar oss med backstage till Collins liv, ett liv som många har fascinerats av.

Det här är den bästa biografin jag har läst. Phil Collins är min absoluta favoritmusiker genom tiderna. Att få läsa hans tankar utifrån vissa händelser och lära sig mer om honom som person är intressant, roligt och fängslande. Tre äktenskap som faller isär, stora scener, trummor och bandmedlemmar. Den här boken har allt. Boken är ofta allvarsam men har alltid nära till skratt - Phil har otroligt bra humor och kan skämta om sig själv. Han är även brutalt ärlig och berättar om sina innersta känslor.

Språket är fantastiskt, vardagligt men ändå poetiskt på något sätt. Inte så konstigt eftersom han har skrivit så många fina texter. Den härliga brittiskan bryter igenom och ger en framträdande ”mysfaktor”.

Markus av Trolyrien av Joseph A. Davis

Betyg saknas
Markus ligger på sjukhus efter en skidolycka när en kvinna besöker honom och berättar att han är prinsen av Valarien, som han aldrig har hört talas om. Markus slängs in i en värld full av konstigheter där man rider på flygande jätte-fjärilar och spottar på varandra av artighet. Hans uppdrag är att försvara Valarien mot hemska monster och ta reda på den mystiska sanningen.

Markus av Trolyrien är en fantastisk bok fylld av magi, monster och spänning men även fina relationer. När jag slog upp boken för första gången läste jag flera timmar i sträck eftersom jag var tvungen att ta reda på vad som skulle hända härnäst. Vart har Valariens riktiga kung tagit vägen? Stämmer dem gamla sagorna? Kommer Markus klara av att rädda den magiska världen?

Språket i boken är mycket vackert och målande vilket gör så att både handling och karaktärer blir mer levande. Jag älskar hur spänningen med svärd, monster och gåtor blandas med vänskap, kärlek och relationer. Humorn finns alltid nära till hands - jag kom ofta på mig själv att sitta och le mot boken. Boken innehåller allt man behöver för att bli nöjd som läsare.

Jag kan rekommendera den här boken till alla som älskar fantasy, oavsett ålder. Boken har något för alla målgrupper!

Bokhandeln på Riverside Drive av Frida Skybäck

Betyg 4
Bokhandeln på riverside drive är Feel-Good när det är som bäst. När jag öppnande boken befann jag mig inte längre i Sverige utan på Londons gator i en bokhandel full med böcker. Boken framkallar alla slags känslor - glädje, sorgsenhet, vrede och förvåning. Författaren lyckades gång på gång överraska mig med nya detaljer och intriger. På grund av att många kapitel består av tillbakablickar får man reda på nya saker hela tiden - det är omöjligt att sluta läsa. Något som förvandlade helheten till en helt ny nivå är den ”lilla” kärlekshistorian som byggs upp bland sidorna.

Jag rekommenderar den här boken till alla som vill fly från verkligheten en stund och uppleva en fantastisk historia

Institutet av Stephen King

Betyg 5
Senaste Stephen King boken, Institutet. Stephen King skriver de böcker som jag älskar att läsa mest av alla, samtidigt som jag ogillar det eftersom han får mig att tänka på de delar av livet som vi faktiskt inte vet någonting om. Intressantare kan det inte bli.

Institutet är en extremt välskriven bok, precis som alla andra King böcker, med en väl uttänkt historia som sluts samman i slutet av boken. Att dyka in i en bok full av hemligheter, tortyr och övernaturliga fenomen med barn inblandade är en stark upplevelse utöver det vanliga.
Efter läsningen upplevde jag en stark känsla av oro eftersom jag började tänka på alla hemligheter som samhället kanske döljer, kanske en löjlig tanke men jag kan ändå inte hejda den. Tänk om det sker saker i bakgrunden som vi inte vet något om?
Om ni inte har läst den rekommenderar jag verkligen att ni gör det, ni kommer inte ångra er!