Recensioner av Ellinor

Hit men inte längre av Maria Maunsbach 

Betyg 4
Margit, 31 år, är trött på sitt stabila och inrutade liv. Till följd av tristess försätter hon sig i situationer där gränser, makt och sexualitet sätts på prov. Trots att huvudkaraktären är otroligt osympatisk och historien bitvis är väldigt ångestladdad gör Maunsbachs lätta och välformulerade språk att berättelsen flyter på. Det är inget litterärt mästerverk i mina ögon, men likväl en angelägen och läsvärd samtidsskildring.

Vaken dröm av Madeleine Schantz 

Betyg 3
Den här historien är så vacker och på samma gång så sorglig, det är som att läsa en hallucination. Samtidigt kan jag inte helt släppa känslan av att jag har läst den här historien förut: ung kvinna vars liv kantas av psykisk ohälsa och destruktivitet, skildrad med ett drömlikt, poetiskt språk. Jag känner mig kluven inför denna bok.

Köttets tid av Lina Wolff 

Betyg 5
I Köttets tid möter vi minst sagt udda och personliga karaktärer. En författare som flytt Sverige för Madrid, en otrogen man förföljd av skaparna till en skräckinjagande nätshow och en nunna som saknar en tumme. Med Lina Wolffs fantastiska språk flätas dessa människors liv samman i en oväntad, spännande, humoristisk och stundvis makaber berättelse. Historien reflekterar över kropp och själ, det köttsliga och det andliga, och om de två är möjliga att separera. Och jag älskar det!
Det här är en läsupplevelse som heter duga! Berättelsen om tvillingarna Lucas och Claus är bitvis både rå och psykologisk och väcker starka känslor hos läsaren. Agóta Kristóf skidrar med ett fantastiskt språk hur krig kan påverka en människa på de mest schockerande och sorgliga sätt. I bokens olika delar skiftar berättarjaget vilket får en att fundera på vad som verkligen är sant. Den var i princip omöjlig att lägga ifrån sig och lämnade mig med känslan ”wow, vad läste jag precis?”.