Agnes Andersson

Användarprofil

Shadowhunters

TV-program från Netflix
Nejnejnej! Försökt sett denna serie två gånger nu men kommer inte mer än några avsnitt in.. Har läst böckerna innan och tror det är det som sabbar serien för mig. Ingenting är som böckerna så blev en ren besvikelse. Serien kanske är bra om du inte läst böckerna, men är tveksamt..
I boken följer vi Nombeko och hennes liv under flera år. Hur hon tar sig från fångenskap och slutar upp i Sverige med en atombomb.

En väldigt knasig och rolig bok, men ibland blev det roliga till överdrift. Och man ställer sig frågan, hur mycket otur kan en människa få?

En julsaga

Bok av Charles Dickens
Förstår inte riktigt ”hypen” över denna. Men antagligen har det med att göra att jag är 20+ och läser den för första gången, alltså ingen nostalgi känsla över denna som många andra har. Men boken är helt ok och gillar Scrooge mycket!! Är min första Dickens på engelska så språket var lite ovant. Kanske tycker mer om den efter x-antal omläsningar?

Ö-dagbok

Bok av Klas Beyer
Om du som jag älskar tv-programmet Robinson är detta ett måste att läsa/lyssna på! Klas tar med oss bakom kulisserna av programmet och man får mer förståelse hur deltagarna har det. Kul och spännande!
Rekommenderar att lyssna på boken, då det är Klas själv som läser upp den.

Brädspel som present

En bra present som passar alla. Småbarn, barn tonåringar, unga vuxna, vuxna och äldre. Det finns ett spel som passar alla. Perfekt i dessa tider då vi ska spendera mycket tid inomhus också!

Vi mot er

Bok av Fredrik Backman
Vi mot er av Fredrik Backman är uppföljaren till Björnstad. Och wow, vilken bra uppföljare det är! I Vi mot er får vi fortsätta följa invånarna i Björnstad i deras vardag och vad som hänt sen sist. Många av karaktärerna från bok ett får vi fortsätta att följa, några mer och några mindre, men även nya karaktärer kommer fram! Boken är nästan lika bra som den första och förtjänar helt klart högsta betyg. Nu längtar jag till bok tre kommer ut!

Slutet

Bok av Mats Strandberg
Slutet av Mats Strandberg är en bok jag längtat efter att läsa sen den kom ut. Jag tror dessvärre att jag valde att läsa den vid fel tidpunkt. Önskar att jag läste denna innan pandemin som är just nu världen då vår verklighet just nu har lite likheter med boken. Tror jag hade tyckt om boken mer då så att säga. MEN jag tycker ändå mycket om boken, speciellt handlingen! Boken handlar om att jorden kommer träffas av en komet och alla vet om när detta kommer ske. Man får följa två ungdomar i deras sista tid i livet och hur de handskas med att de snart ska dö. Det är en spännande bok även fast man vet hur den ska sluta. Och Strandberg har gjort ett bra jobb med karaktärerna, de känns verkligen verkliga!

Björnstad

Bok av Fredrik Backman
Björnstad handlar om en liten stad där hockeyn är allt. Men vill bara poängtera att hockeyn tar aldrig över allt det andra som händer, vilket jag var rädd att den skulle göra. Hockeyn blir som en naturlig grej under hela berättelsen.
Björnstad är allvarligare än de två andra böckerna jag läst av Backman (En man som heter Ove och Britt-Marie var här). Boken bjuder på skratt, tårar, uppgivenhet, igenkänning, ilska och en hel del hockey.
Måste bara berömma Backman i sitt sätt att skapa liv i sina karaktärer, så bra skildringar på både tonåringar och vuxna.
Läs den om du inte gjort det!!
Bakom stängda dörrar handlar om Grace och Jack Angel som är gifta, men har de det perfekta äktenskapet eller den perfekta lögnen?
Blev direkt slukad i boken och hade svårt att lägga ifrån mig den. Den är spännande, men inte spännande på det sättet att man inte vet vad som kan hända. För man förstår av framsidan och synopsis att äktenskapet inte är så perfekt som de visar utåt..
Man får följa med i både nutid och dåtid, vilket gör att man får mer förståelse för varför huvudkaraktären Grace gör de val hon gör.
En hemsk men bra bok!
Omnible använder cookies för att fungera bättre för dig. Genom att använda vår webbplats samtycker du till vår användning av cookies.