Daniela

Recensioner

Silvervägen av Stina Jackson

Betyg 4
Gillar man Norrlands lugna natur, så ska man läsa denna bok. Även om den handlar om flera personer i olika livsfaser och mentala tillstånd, kan man enkelt fatta tycke om någon av karaktärerna på ett eller annat sätt. Hur livet går vidare efter tragedier och hur kämparandan finns in i det sista, är bra beskrivet och får en att tänka lite djupare om livet och dess olika vägar och val. Rekommenderas varmt!
Härlig bok om hur en liten krabat kan ibland rädda liv. Familjens värld rasar samman av ev tragedi och denna lilla pälsboll får dem ihop, på sitt speciella sätt, så att de orkar ta nya tag. Den kryper in under skinnet på dem och trots sin (lilla) storlek ger den så mycket kärlek och värme, att man som läsare önskar man hade en sån i knäet medan man bläddrar sig framåt i boken.

Vargen av Katarina Wennstam

Betyg 5
Mycket bra o viktig bok om kvinnosynen och rättvisans sida hos oss. Att vi i 2000talet inte kommit längre när det gäller jämställdhet och förnedrande kvinnosyn är beklagligt och därför är författare som Katarina, som inte räds att skriva öppet om den grova verkligheten, oerhört viktiga i vårt samhälle. Denna bok borde vara ett måste i skolplanen och något som man bör läsa om vi vill få till förbättringar i vår värld. Rekommenderas varmt!

Krigarinnor av Laetitia Colombani

Betyg 4
Intressant skriven om olika kvinnoöden under olika epoker..mkt välskriven och berör aktuella teman från 100 år sedan samt idag- och flätar samman samma problematik, trots tidsspannet..får en att tänka till om samhällets problem, och hur vi lever nu samt hur det var förr. Har vi utvecklats? Har vi kommit någonvart i kvinnokampen? Rekommenderas varmt

Drömmarnas bok av Nina George

Betyg 4
Fin mycket fin bok som ger en djupare syn på livet, hur våra val påverkar framtiden och hur drömmarna finns som en bro mellan livet och verkligheten. Vi följer samma saker och händelser ur olika människors synvinklar och upplevelser, och hur en o samma sak kan tolkas så annorlunda pga vår livserfarenhet. Intressant skriven, detaljrik och det gäller att vara i nuet av det man just nu läser, för att förstå allt som författaren vill presentera. Rekommenderas varmt.

När allt är över av Clare Mackintosh

Betyg 5
Intressant men "tung" bok, som alla andra, där vi har "småfolket" med, som är sjuka Och man som förälder VET att man skulle göra vad som helst för att barnet ska bli friskt.
Vi är med från mitten mot slutet, för att därefter se hur saker kunde ha varit, OM BARA... Hur ser man på saker i livets tunga stunde, hur långt är man beredd att gå för sitt barn eller ibland sig själv. Gör vi alltid det bästa valen i alla lägen? Kan vi bli själviska eller är våra småälsklingar livets mitt i våra liv? Mycket intressant o oväntat slut...Rekommenderas!!

Goda grannar av Mattias Edvardsson

Betyg 5
Till synes är allt hur vanligt som helst. Vanligt Svensson liv på en vanlig lugn gård..men...Hur väl känner man sina familjemedlemmar, sina barn och föräldrar egentligen?
O hur nära ska man komma sina grannar? Kan man någonsin lära känna en person till 100% ? Spännande bladvändare, mkt bra skriven. Högst intressant med att följa samma händelser ur olika personers perspektiv, och väldigt oväntat slut, väl inbäddat i detaljerna. Att rekommendera!!

Bokcirkeln vid världens ände av Frida Skybäck

Betyg 5
Mysig bok som är lättläst o blir lätt en bladvändare. Ska man ha bara en semesterbok är denna mycket passande då. Man får resa med, genom nutid och sent 80tal, uppleva en mysig skånsk ort och följa flera intressanta kvinnors liv och öde. Har människor ändrats på 30år? Kan de ändras, om de så vill? Och vad får en att ändras? Feelgood, som ändå får en att tänka till djupare om livet och minnas tonåren, om man är 60- o 70-talist. Mysigt med en tant-bokklubb som anordnar en matig bokquiz och jag blev gladeligen påmind om många andra böcker som passerat genom mina händer. Skön bok som många bokfantaster kommer streckläsa i sommar.

Ödesmark av Stina Jackson

Betyg 4
Spännande skriven bok som andas norrländska skogar och kastar oss mellan olika årtionden. Vi får följa en trasig familj, och folk vilkas liv sammanflätas av ödet, genom åren och deras olika faser i livet. Hur starka och viktiga är familjebanden, hur långt är msn beredd att gå för att rädda en bror, eller son eller far... Gillar man Norrlands lugnt och älskar att läsa om saker som sker i det tysta, blir detta en riktig bladvändare.

Alla dessa hemligheter av Annika Estassy

Betyg 4
Vackra miljöbeskrivningar, lättläst bladvändare, gör det enkelt att "se" det vi läser. Från rikemans fasaden i Stockholm till systerns okända värld i Sydfrankrike, följer vi en kvinnas överlevnadsfråga att hitta sig själv när allt hon skapat fram tills makens bortgång kanske bara var en parallell värld till den egentliga verkligheten. Hur hittar man tillbaka till en syster, som man av någon anledning tappat bort på livsvägen, och hur fortsätter man när livets verklighet knackar på dörren och får en att vakna till. Rekommenderas varmt under svala sommardagar.