Sofia

Användarprofil

I hjärtat av Ådala

Bok av Åsa Liabäck
En härlig feelgood med brett persongalleri och en mysig story. Det som drog ner betyget för mig var språket. Jag hade önskat ännu mer variation. :) Överlag en mycket mysig bok. Jag uppskattar det balanserade fokuset på odling.

En miljon smaragder

Bok av Lukas Adamsson
Jag minns hur jag som liten gick på stranden och letade snäckor, gärna på morgonen innan alla var plockade. Ibland hittade jag en sådan vansinnigt vacker skapelse, glittrande i pärlemor med små snirkiga gångar i. Jag kunde fascineras av den i timmar, vända och vrida för att upptäcka nya skrymslen. Så känner jag inför den här berättelsen. En miljon smaragder är en sällsynt pärla. Så full av känslor, liv och hopp trots mörkret som omger den.

En pojkes uppväxt under orättvisa förhållanden. Jag knyter nävarna, pressar stundtals tillbaka tårar och ryser, inte bara av historien utan författarens språk. Han drar in mig, leker med kontraster för att förstärka känslor och får mig att le med sina underfundigheter.

Högsta betyg från mig och en uppmaning om att läsa/lyssna på den :)

Escape room som present

Det här är roligt! Ett riktigt adrenalinpåslag, härliga skratt och en bättre teamkänsla. Perfekt för möhippor eller företag!

Emmas livspussel

Bok av Anna Alemo
Underbar bok om osäkra Emma som kastas in i en ny värld. Jag har skrattat och skämts mycket, och känt mig alldeles förälskad!
Underbart rå och ärlig bok, som tar upp olika tabubelagda ämnen och mellan varven är hysteriskt rolig!
Mysig bok med fantastiska naturbeskrivningar och karaktärsbeskrivningar. Jag får följa Kya som växer upp utan trygghet, och hur det påverkar henne och hennes syn på världen.

London Baby

Bok av Anna Portner
Lika bra som de tidigare två! Jag gillar det rappa tempot, och hur hon behandlar viktiga ämnen och lyfter starka kvinnor!

Tokyo Calling

Bok av Anna Portner
Underhållande fortsättning på serien om systrarna Niva. Jag uppskattade den även om jag gillade den första boken bättre! :D

Manhattan Love

Bok av Anna Portner
Underbar bok!! Blev helt fängslad av storyn. Hon beskriver yrket så ingående att jag misstänker att hon själv jobbar med liknande jobb. Högsta betyg från mig!

Medan du sov

Film från 1995 regisserad av Jon Turteltaub
Älskar den här filmen. Kärlek och mysiga bekymmer. Har sett den säkert åtta gånger och kan nog se den tio ggr tilll!
Omnible använder cookies för att fungera bättre för dig. Genom att använda vår webbplats samtycker du till vår användning av cookies.