Vanja Augustsson

Användarprofil
Jag hade nog lite höga förväntningar på den här. Powers debutroman, Wilder Girls, var något riktigt speciellt. Den här har också sina stunder och berättelsen är egentligen spännande, men jag fastnade aldrig. Margot känns mest rätt tjatig och det stora mysteriet får inte så stor plats som jag hade velat. Det obehagliga hade kunnat få vara ännu lite märkligare och obehagligare. Överlag känns det som att grunden och potentialen finns där, men den når inte riktigt hela vägen. Har dock sett andra som älskat den, så kan ju vara för mig det inte funkade helt enkelt. Är hur som helst spänd på att läsa kommande böcker av Power för tror att det bara kommer bli bättre och bättre!
Jisses vilken bok. Den förmedlar känslan av lugnet före stormen. Man vet hela vägen igenom att stormen är på väg, men inte riktigt var eller hur den kommer slå till. Det är suggestivt och tog helt ärligt andan ur mig. Huvudkaraktären ser det komma men står helt handfallen utan kunna göra något och precis så känner man när man läser den. Tänk en mörkare Jenny Han, med de idylliska somrarna men med den olycksbådande Kit Godden som ligger som ett åskmoln över. Ja ni hör ju, läs den!

Bergtagen

Camilla Sten
Riktigt spännande och bra. Fin vänskap, känslor och psykiskt ohälsa. Julia och Emil Är fina karaktärer. Julias privatdetektivarbete känns trovärdigt utan att bli för klyschigt. Gillade det lite öppna i slutet, att det går att tolka på olika sätt vad som faktiskt hände. Det är en bok där man hela tiden vill läsa vidare för att få veta vad som är orsaken. Ser fram emot fler delar!
Jisses vad jag gillade den! Många perspektiv och alla tillförde något. Förutom de tre astronauterna har även en av deras anhöriga kapitel, samt en av de som observerar från företaget som står bakom rymdresan, vilket gör att man får lära känna karaktärerna från flera olika håll. Och ett sånt slut som man vill diskutera för att se hur andra tolkade det! Riktigt bra!
Den här romanen är så klyftig och så välskriven att jag ryser lite. Jag undrar var han får allt ifrån. Tidshoppen, upplägget och spänningen, allt tillsammans med roliga historiska inslag. Har nu läst två skönlitterära romaner av Haig och har älskat båda, är så spänd på att läsa mer av honom!
Vilken viktig bok! Jag älskade den. Jag älskade särskilt författarens efterord, det gjorde stort intryck på mig. Där förklarar hon vissa val hon gjort i berättelsen som jag tycker att det var bra att hon förtydligade!

Amandas berättelse är en om både hemska händelser och hur transpersoner kan ha det, men det finns även mycket hopp och acceptans i den. Författaren, som själv är transsexuell, lyckas förmedla så mycket, men framförallt att även om mycket handlar om Amandas transsexualitet så handlar det allra mest om en person och viljan att bara få vara en tonåring och allt som kommer med det.
En Romeo och Julia-inspirerad berättelse i nutid med en del magisk realism där allt kretsar kring ett magiskt körsbärsträd och en familjefejd. Det är en fin historia och jag tyckte så mycket om karaktärerna! Ser fram emot att läsa mer av Emily Henry!
Vilken charmig fransk pärla det här var! Lågmält, komiskt och bara mysigt. En sån där bok som lämnar en nöjd och glad. Perfekt bok att läsa när det är mycket annat för den kräver inte så mycket av dig som läsare men ger dig en härlig feelgood!
Omnible använder cookies för att fungera bättre för dig. Genom att använda vår webbplats samtycker du till vår användning av cookies.