Cecilia B

Användarprofil

Cry Baby

Bok av Mark Billingham
Ännu en riktigt bra bok av Mark Billingham! Den här boken utspelar sig i början av Tom Thornes karriär. Han utreder ett barns mystiska försvinnande och man får följa hur han och dom inblandade påverkas av detta trauma. Förutom den spännande historien får man även vara med när Thorne träffar Phil Hendricks för första gången vilket är lite kul för Thorne-nördar. Men boken är absolut läsvärd även om man aldrig tidigare läst nåt av Billingham tidigare.

Hövdingen

Bok av Anders Salander
Karl Magnus Ståhl längtar efter att hans 19-åriga dotter Jessica ska komma hem. Hon har rest runt i Sydamerika på egen hand men nu närmar sig resan sitt slut. Men Jessica finns inte med på planet när det bokade flyget landar på Arlanda... När hon inte dyker upp på flera dagar och Karl Magnus inte lyckas få kontakt med henne bestämmer han sig för att själv resa till Peru och leta efter henne. Väl på plats möter han många minst sagt spännande människor som alla säger sig vilja hjälpa honom att hitta Jessica. Men vem kan han lita på? Kan han ens lita på sina egna sinnen i den mystiska värld han hamnat?
En annorlunda och mycket spännande bok. Jag ser verkligen fram emot en fortsättning!

Se dig aldrig om

Bok av Michel Bussi
Första boken jag läser av Michel Bussi men den gav mersmak. Både miljö o människor är helt annorlunda mot ”vanliga” deckare eftersom den utspelar sig på å Île de la Réunion.
Intrigen är inte heller vad man förväntar sig... riktigt soännande!
Mycket bra maträtt som lyxar till en vardagskväll. Ugnsstek den med lite smör o örtsalt. Servera pressad potatis o en kall dillsås till så är det klart 😊

Änkorna

Bok av Pascal Engman
Vilken bok! Den är så bra att den borde förses med varningstext: kommer garanterat att förkorta din nattsömn eftersom du måste fortsätta läsa! Bara ett kapitel till... o ett till... o ett till... Vill inte beskriva handlingen mer än att säga att böckerna om Vanessa Frank bör lösas i tätt ordning.

Dockorna

Bok av Katarina Wennstam
Ännu en spännande bok med Shirin Nouri och Charlotta Lugn. ”Tyvärr” är även denna bok mycket trovärdig och det känns verkligen som att det kan gå till så här... Mycket läsvärd och spännande!
En helt fantastisk bok! Det är svårt att förstå att detta är en verklig uppväxtskildring, så annorlunda och märklig är den. Men den visar hur en människ a kan övervinna extrema svårigheter och skapa sig ett helt annat liv. Rekommenderas!!!

Slöa hästar

Bok av Mick Herron
En bok om spioner som hamnat i onåd - kan det vara något? Berättelsen börjar lite segt och långsamt men tar sig rejält! Ser verkligen fram emot att läsa fortsättningen av denna serie!

Kris, kalas och kolhydrater

Bok av Annina Rabe och Anna Hellsten
Mycket trevlig (och annorlunda) kokbok! Trevliga recept som presenteras med fantastiska historier. Riktigt inspirerande för alla oss som älskar mat, vare sig man också tycker om att laga den eller inte :)

Grävlingen

Bok av Fredrik Persson Winter
Kvinnor försvinner i hus där dränering pågår och ingen förstår hur. Är det en mördare som lyckats gräva en gång in (som polisen inte lyckats följa) eller är det övernaturliga varelser som slagit till? Och hur långt är egentligen en förläggare beredd att gå för att rädda sitt förlag? Grävlingen är en mix av deckare och skräck och en riktigt lyckad sådan!
Omnible använder cookies för att fungera bättre för dig. Genom att använda vår webbplats samtycker du till vår användning av cookies.