Filippa

Användarprofil

Vänta på vind

Bok av Oskar Kroon
Jag hade inte alls förväntat mig att gråta, men så blev det tillslut. Boken kändes så verklig och den skapade många starka känslor hos mig.

Boken handlar om relationer, ensamhet och att vara den man vill vara. Jag tycker att Kroon hanterade relationerna särskilt bra, det kändes igen och det kändes trovärdigt. Språket var lite jobbigt till och från, men jag vande mig. Jag tyckte så mycket om morfarn — han påminde så mycket om min egen morfar. Och såna sommarkänslor den skapade i mig... Jag kunde nästan känna lugnet och tystheten. Jag ville vara i den här boken, vid vattnet, på sommaren. En mysig bok för dig som tycker om din morfar extra mycket👴🏼☀️🌊♟
Den bästa av de tre Ruth Ware-böckerna jag läst (The Woman in Cabin 10 och The Turn of the Key är de andra, som båda två var besvikelser enligt mig). Den var spännande och välskriven, men om något en aning förutsägbar. Den var både lättläst och snabbläst, två saker jag uppskattar i en thriller. Karaktärerna var ganska platta, ingen direkt minnesvärd, men allt som allt en bra thriller!

Någon som du

Bok av Marc Levy
Någon som du av Marc Levy var fantastisk! Jag läste den i ett nafs och vill nästan börja om igen. Nu ifrågasätter jag varför jag inte läser romance!! Eller egentligen var det inte det romantiska ”temat” som i första hand charmerade mig (jag uppskattade att romantiken var lättsamt och inte det allra största fokuset), utan snarare alla karaktärer och relationer. Jag älskade karaktärerna!Jag behöver läsa fler böcker som den här, med samma typ av karaktärsskildring. Dessutom utstrålar boken charmighet och värme. Jag fick bara en sån bra och fin känsla i kroppen när jag läste den här boken!

The Memory Police

Bok av Yoko Ogawa
Fantastisk premiss som har tilltalat mig länge, men dessvärre var boken en besvikelse. Alldeles för ”slow burn” tycker jag. Jag väntade och väntade på att något spännande skulle ske men inget hände. Också brist på karaktärsbeskrivningar, något jag saknade mycket. Boken var inte heller speciellt driven av handlingen.

Jag skulle inte klassa den här boken som sci-fi, utan snarare magisk realism. Jag gillar vanligtvis den typen av böcker men jag hade förväntat mig något helt annat. Den här boken var verkligen inte för mig. Jag uppskattade däremot (till en början) den atmosfäriska känslan, och språket var ändå bra. Alla mina frågor förblev obesvarade och jag känner att det var väldigt mycket som saknades. Jag hade sett fram emot mystik och någon typ av förklaring, men icke — så blev det inte alls!
Ibland är en bok så bra att det inte går att sluta läsa. Den här var en sån bok. De kommer att drunkna i sina mödrars tårar handlar om en kvinna som säger sig komma från framtiden, och en författare som får läsa hennes historia. Det dystopiska temat var det som fick mig att vilja läsa boken, helt klart. Jag tycker att små inslag av sci-fi nästan alltid gör vilken berättelse som helst mer medryckande, men så älskar jag sci-fi också!

Boken är fängslande och mörk på ett sätt jag inte hade förväntat mig. Jag blev totalt uppslukad av berättelsen och mystiken kring den kvinnliga huvudkaraktären. Om något var den aningen förutsägbar (svaret på frågan med stort F hade jag listat ut redan efter en fjärdedel av boken) men mitt intresse stärktes ändå ju mer jag läste, vilket jag tycker är beundransvärt.

Jag gillar normalt inte ”översmyckat” och poetiskt språk men det halvpoetiska språket i den här boken tilltalade mig mycket. Kul att läsa något språkligt annorlunda! Det var till och från svårt att skilja på berättarrösterna men jag tycker att de två narrativen blev lättare att skilja på när jag vande mig vid författarens sätt att skriva. Även det kronologiska var svårt att ta fasta på, men det gjorde det mer intressant på nåt vis.

Boken får 5 stjärnor, för den berörde mig och fick mig att tänka, och det är den enda boken som jag läst i år som jag skjutit upp läggdags för!
Omnible använder cookies för att fungera bättre för dig. Genom att använda vår webbplats samtycker du till vår användning av cookies.