Matilda Strömberg

Recensioner

De polyglotta älskarna
Bok av Lina Wolff

Betyg 5
De polyglotta älskarna av Lina Wolff

En roman på tre delar, om tre olika människor var historier vävs samman på ett skickligt sätt. ”De polyglotta älskarna” är i boken ett bokmanus av en författare, och det är manuset som är allas gemensamma nämnare.

Ellinor är 36 år och tycker om att slåss. Hon lägger in annons på en dejtingsida där hon söker ”en öm, men inte alltför öm, man.”. Där får hon kontakt med Calisto: en litteraturkritiker från Stockholm. Max Lamas är författare och längtar efter en älskarinna. Hans jakt tar honom till Italien. I Italien får vi ta del av Lucrezias liv och familj.

En stark roman om mäns syn på kvinnor. Wolff skriver enkelt men komplext, och om ärliga känslor. När boken efter två timmar bytte perspektiv tog det ett tag innan jag kom in i den nya storyn, men det visade sig fungera hur bra som helst. Jag tycker definitivt denna är en värdig vinnare av augustpriset 2016! 4,5/5.

Där kräftorna sjunger
Bok av Delia Owens

Betyg 5
Där kräftorna sjunger av Delia Owens

Herregud vilken debut! Otrolig! Historien om träskflickan bör alla läsa. Jättevackert språk, med vacker beskrivning av natur och känslor. Får en verkligen att känna. Kärlekshistorien är rå, smärtsam, ärlig och verklig. Nästan så att mordmysteriet inte hade behövts för att boken var redan så bra.