Recensioner av Erika Swing

Det bästa som har hänt mig av Johanna Schreiber 

Betyg 5
Tre kvinnor, en fastighetsmäklare, den andra influenser och den tredje högstadielärare, blir mammor för första gången ungefär samtidigt. Av en slump träffas de och blir med tiden bästa vänner. Boken tar upp det som man vanligtvis inte talar om. Hur trött man är, att man spricker från Ystad till Haparanda och att det gör så ont att gå på toa att man skriker rakt ut i flera månader, att bröstvårtorna är så såriga att du inte fixar att amma mer än någon minut. Och trotts att det är det bästa som har hänt en att få ett barn så är man så fruktansvärt trött att man bara vill slänga ut den skrikande ungen genom fönstret. Sexlusten är som bortblåst och svärmor frågar när planeras det för ett syskon då? Och du har just kommit hem från bb. Samtidigt att det en vilsam feelgoodbok om vänskap och gemensamhet.

Majken Minröjare av Karin Brunk Holmqvist 

Betyg 4
Majken samlar strandfynd att pynta trädgården med. Vi grillplatsen hittar hon nått fint som hon gräver upp och placerar hemma i rabatten. När hennes man kommer hem så får han panik och ringer polisen som genast evakuerar bygden. Majken har grävt upp en mina.
Samtidigt efterlyser de sin granne Ossian som de inte sett till på flera dagar. Så värst försvunnen är han inte egentligen. Han har bara åkt iväg för att få en del svar på gamla hemligheter.
Många skratt får man även om där finns lite allvar.

Mannen som hyrde en familj av Susanne Brijker 

Betyg 5
Den lite buttre Gustav har hela sitt liv satt jobbet först vilket gjort att han som 83 åring står helt ensam i världen utan familj. Han får en stroke och kan inte längre bo kvar själv hemma. Han är ekonomiskt oberoende så han tar in på ett finare äldreboende.
En dag hör han sköterskorna prata på expeditionen om att det är dags för vårdmöte och att det vore bra om någon anhörig var med. Har han verkligen ingen? Nej men han får nästan skylla sig själv som satt karriären först. Eller så är han kanske bög?
Gustav blir lite förnärmad men så hör han att det är en annan boende de pratar om.
En annan sköterska frågar honom om när hans son med familj kommer på besök. Han finner sig snabbt och säger snart.
Hur ska han lösa det här då? Jo genom att hyra en skådespelare. Han får tag på Kristoffer men han är singel och utan barn men han har en granne som är ensamstående mamma till två små barn. Det blir perfekt. Gustav har fått sin fina familj. Men det finns de som vill slå den fina bilden i bitar.
En lättläst och rolig bok som ändå har sitt allvar.

Ett enda andetag av Gabriella Ullberg Westin 

Betyg saknas
Jag läste boken liggandes i hammocken hela dagen. Jag glömde bort att äta. Den är så spännande att man inte märker att tiden går och det går inte att lägga ifrån sig den. Ett lätt och flytande språk.
Janna och Rokka har umgåtts flitigt under sommaren men så glider de isär. Men när Janna blir överfallen och misshandlad kommer de varandra närmare igen. Samtidigt hittar en Taxichaufför en kvinna efter Bergsjövägen som han kör till akuten i Hudiksvall. Hon visar sig bära på ett ännu okänt och väldigt smittsamt virus. Ett virus som är sammanlänkat med Jannas förflutna

Havets hundar av Agneta Arnesson Westerdahl 

Betyg 5
Det här är en riktig sträckläsningsböcker.
Jag väntar otåligt på nästa bok. Man vill ju genast ha mera av den och veta hur det går

Top ten-listan av Frida Gråsjö 

Betyg 5
Författaren är helt ny för mig.
Jag låg i hammocken och läste den och skrattade högt så att grannarna undrade hur det var med mig.
Sara trodde att hennes sambo skulle fria till henne men i stället gör hon slut. På bussen hittar hon en kalender som innehåller in lista med 10 saker ägaren ska göra under året. Då Saras familj påpekar att hon måste rycka upp sig hakar hon fram listan och låtsas att det är hennes lista. Mamman lovar henne en bil och hon genomför alla 10 sakerna. Bilen behöver hon ju så det är bara till att bita ihop och börja att beta av listan. Naturligtvis så blir det ju lite knas på vägen. En väldigt rolig och lättläst bok