Erika Swing

Användarprofil
För 30 år sedan åkte svenskättlingen Madeleine till Sverige för att arbeta åt en kyrka i ett år. Efter några månader så försvinner hon spårlöst. Nu när 30 år har gått får hennes syster ett brev med posten från Sverige. I brevet utan avsändare ligger Madeleines halsband som hon alltid bar på sig. Patricia bestämmer sig för att åka till Ljusskärs där systern försvann för att för sista gången försöka att få reda på vad som hänt systern. Någon måste ju ändå veta nått. Men ingen är villig att prata. Hon finner ändå vänner där som har bildat en bokcirkel där man pratar om lite allt möjligt. En lättsam bok som får ett oväntat slut. Samtidigt som det är en vilsam bok så har det också spänning.

Powerbank

Produkttyp

Powerbank som present

En Powerbank behövs verkligen. Själv skulle jag bli väldigt glad över att få en sån. Idag då man gör så mycket via mobilen så drar batterier fort ur.
Summer får oväntat ärva ett hus från någon som hon inte har en aning om vem det är. Som detektiver så tar Yusef och hon snart reda på mer om damen. Yusef fru dyker också oväntat upp och trasslar till det för Yusef och Summer. Trassel som ställer till det inför hennes operation för att ta bort överflödig hud efter hennes viktminskning. Ja det är mycket rassel med Summer. Det är en rolig bok som gör att man får skratta lite. Saker och ting blir sällan så som man tänkt.

Bok

Produkttyp

Använd bok som present

Vi är en bokslukande familj så böcker är alltid välkommen. Det finns så mycket bra böcker att hitta på secondhand och loppisar.

Baka något att ge bort

Tips för den som...
Att baka lite kakor är perfekt till de son redan har det mesta och säger att de inget vill ha. Hembakat går alltid hem.
I min familj är hemstickat högvaluta. Mina stickade saker uppskattas alltid. Vantar, mössor och strumpor. Och själv uppskattar jag också att få det fast jag kan själv just för att jag vet vilken tid som är nedlagt i plagget

Höst vid Sommen

Bok av Camilla Dahlson
Idag återvände jag till Sommen där det nu är höst. Vanja har varit journalist på tidningen i hela sitt liv. Nu får hon ett ultimatum. Bli mer digital med insta som ungdomarna eller uppsägning med 6 månaders lön. Hon packar väskan, tar 3 veckors semester och sätter sig i bilen utandats säga nått till nån och åker till Dissa på Svalarps gård. Där tänker hon över sina alternativ i livet. Maken Per verkar inte sakna henne men däremot är han väldigt upprör över att hon tagit bilen. En så skön bok att vila i och bara flyta med i händelsen. Samtidigt så ger den en en tankeställare om vad som är värt vad i livet.

Livet är en fest

Bok av Sara H. Olsson
Förbered er på skrattkramp om ni ska läsa den här boken. Nina och Johanna har bestämt sig för att öppna ett vilohem tillsammans. De hittar ett perfekt hus för verksamheten i Hallvetet. I den här boken för man möta den nyfikne grannen Klarne som värvar en annan grannes 17-åriga son som spion. Klarna har redan från början sin uppfattning klar då han ser att det är två kvinnor som köpt huset. Självklar är de gays och tänker bedriva en porrklubb i huset. Det är ingen villfarelse som Johanna försöker att ta ur honom. Jag känner igen det där med nyfikna grannar som skapar sig en bild i sin ensamhet, nämner det till någon och får det till att det är den andre som har berättat det för första grannen och så blir det bara tok. Spekulationer som blir sanningar. Men underhållande är det.

Goda rån är dyra

Bok av Catharina Ingelman-Sundberg
Herre gud! Vart får hon allt ifrån? Som jag har skrattat.
Efter pensionärsligans senaste kupp så börjar det att dra lite väl varmt under deras fötter. Polisen är dem på spåren så hela ligan flyttar ut på glesbygden till byn Hemmavid. Märtha kan ju aldrig hålla sig lugn så hon startar upp projektet att rädda glesbygden. Men det inte utan lite grus i maskineriet.
Man får då skratta så att man får ont i magen. Jag kan varmt rekommendera den här boken.

Påtvingat liv

Bok av Taina Adolfsson
Det här är en sann berättelse om Taina som är ett av alla de finska krigsbarn som kom till Sverige. Hennes mamma dog då hon var 5 år och det var tänkt att hon bara skulle vara i Sverige över sommaren men så vill fosterfamiljen inte lämna tillbaka henne och börjar att skylla på att de tappat bort hennes pass. Med tiden blir det så att de adopterar henne. De har ju redan adopterat hennes bror och de är av fin familj där mannen i huset är bankdirektör. Vad han också är och som myndigheterna inte vet om är att han är alkoholist och pedofil som genast förgriper sig på Taina och även låter vänner och släkt förgripa sig på henne. Hennes liv blir fyllt av destruktiva relationer.
Omnible använder cookies för att fungera bättre för dig. Genom att använda vår webbplats samtycker du till vår användning av cookies.