Linnea Olsson

Användarprofil

Vindens skugga

Bok av Carlos Ruiz Zafón
I Vindens skugga lär man känna en mängd intressanta personer och jag uppskattar särskilt de partierna av boken som är dedikerad till enskilda karaktärer och deras livsöden men det är framförallt bokens gåtfulla och mystiska handling som trollband mig då jag är väldigt förtjust i böcker som först i slutet avslöjar alla sina hemligheter. Även miljöbeskrivningarna av Barcelona var underbara och bidrog till att boken var en perfekt höstläsning. Vindens skugga är definitivt en av de bästa böckerna jag har läst i år.

Kvinnan i fönstret

Bok av Daniel Mallory och A.J. Finn
I boken får vi följa Anna Fox som lever ensam och isolerad i sin lägenhet i New York. Anna spenderar det mesta av sin tid med att kolla på gamla svartvita filmer, dricka vin, spela schack och spionera på sina grannar. En dag flyttar familjen Russel in i huset mittemot vilka till ytan verkar vara den perfekta familjen men så en dag blir Anna vittne till en fasansfull händelse. En händelse som sätter Annas annars så trygga värld i gungning och vilken för med sig en rad oanande konsekvenser. Kvinnan i fönstret är perfekt sommarläsning. Trots en något förutsägbar handling var boken tillräckligt bra och spännande för att jag skulle sluka den på några få dagar så Kvinnan i fönstret kan jag verkligen rekommendera till några lata dagar på stranden nu i sommar!

Livbåten

Bok av Charlotte Rogan
Författaren undersöker, i boken, på ett fängslande sätt hur det mänskliga psyket fungerar i ytterst pressade situationer och hur långt man är villig att gå för att överleva. Trots den lovande premissen och den dramatiska uppbyggnaden av historien kunde jag inte undvika att känna mig en aning besviken på bokens upplösning. Överlag var det emellertid en tankeväckande och framförallt spännande bok som jag slukade snabbt.

På Chesil Beach

Bok av Ian McEwan
Wow vad jag gillade den här lilla boken! På endast 180 sidor målar Ian McEwan upp en fängslande berättelse om två unga människor som precis har ingått äktenskap och som ska spendera sin första natt som gifta ihop. Bundna av tidens ideal och syn på äktenskap kulminerar Florences och Edwards bröllopsnatt i panik och katastrof. Berättelsen är mycket gripande och tragiskt men det som jag verkligen uppskattade med den här boken var McEwans språk och sätt att skriva.

Bekännelsen

Bok av Jessie Burton
Den här romanen var något annorlunda än vad jag brukar läsa. Den var lågmäld och stillsam men likväl fängslande och medryckande. Jag gillade boken för att den behöll sina hemligheter fram till slutet och jag slukade den på några få dagar. Jag tyckte väldigt mycket om Burtons sätt att skriva så häromdagen var jag och köpte hennes debutroman Miniatyrmakaren!

Unga kvinnor

Bok av Louisa May Alcott
Jag läste Unga kvinnor när jag fick reda på att dem gjorde in en nyinspelning av romanen. Jag blev glatt överraskad av boken då jag tyckte att den var väldigt bra!
Omnible använder cookies för att fungera bättre för dig. Genom att använda vår webbplats samtycker du till vår användning av cookies.