Anna Smed

Användarprofil

Yes Man

Film från 2008 regisserad av Peyton Reed
En romantisk komedi som har en bra balans mellan de båda. En film som gör en glad och som har förmågan att göra ens livssyn en perfekt smula roligare och meningsfylld. Det unika är att den inte har några scener som känns onödiga eller tråkiga. Se den!

Mindfulness för losers

Bok av Christoffer Holst
Plockade upp boken för att jag älskade författarens debutroman. Tyvärr gillade jag inte alls denna. Boken var väldigt annorlunda och tilltalade mig inte alls. Kunde inte relatera till huvudkaraktären på något plan och även om hon skulle vara 27 år kände hennes mognasgrad vara på samma nivå som en 15 åring.

Stora små lögner

Bok av Liane Moriarty
Riktigt spännande bok där vi redan från början får veta att en incident har skett och man får både lösa intervjuer efter och vad som leder upp till incidenten. Riktigt spännande där man får läsa flera olika perspektiv och en bok jag sträck läste. Riktigt bra bok 5 stjärnor!

Pappan och havet

Bok av Tove Jansson
Den absolut bästa av mumin böckerna och en av de bästa böckerna någonsin skrivna. Tove Jansson har ett så underbart språk och boken är så filosofisk. Det är en barnbok men vuxna har så mycket att hämta.

Trassel

Film från 2010 regisserad av Byron Howard och Nathan Greno
Min absoluta favorit Disney film! Älskar båda djurkaraktärerna som är de absolut bästa från Disney. Bra balans mellan humor och allvar.
En jätte bra uppföljning på serien. Lika mysig som tidigare och jag kan knappt vänta på att läsa uppföljaren!
Ännu en bra mysig bok av Jenny Colgan. Denna gång tar hon med oss till en liten ö långt ut i Atlanten. Lik bra som hennes tidigare böcker och kommer alltid läsa allt hon skriver.
En jätte bra uppföljare som håller samma kvalité som din föregångare. En bok att mysa ner sig med och drömma sig bort.
Vem kan motstå böcker om böcker? Inte jag i alla fall. Gillade premissen om en ärvd bokhandel med ett mysterie bakom. Tyckte det bakomliggande mysteriet var relativt tråkigt och inte helt bra gjort men tycker mycket annat väger upp. Gillade atmosfären och huvudpersonens problem och hur hon tar sig vidare var bra skrivet. Tyckte också att det var ett stort plus att huvudpersonen hade bakgrund som kemist(?) vilket man sällan ser i feelgood och romance. Känns som få författare vågar göra sina kvinnliga huvudkaraktärer ha yrken eller utbildar sig inom STEM yrkena. Har läst massor men kan bara komma på en annan bok som har haft detta. Ingen stor grej egentligen men, är trevligt att ibland få läsa om kvinnor i liknande bransch som en själv.
Hittills den bästa boken jag läst av Colgan. Fantastiska miljöbeskrivningar av Skottland och ett stort plus att en stor del av handlingen är om böcker.
Omnible använder cookies för att fungera bättre för dig. Genom att använda vår webbplats samtycker du till vår användning av cookies.