Håkan Sandmark

Användarprofil

Den konserverade änkan

Bok av Hélène Gullberg
En historisk roman som handlar om möbelkonstnären Georg Haupts fru och sedermera änka. Språket är mustigt och tempot är högt. Verklighet och fiktion blandas och boken, som är författarens romandebut, är skriven med stor kunskap som gör det extra intressant att drömma sig tillbaka i tiden för en stund.

Edward Bloms smörgåsbord

Podcast med Edward Blom och Mats Ryd
En härlig podcast för den som uppskattar det goda i livet och då framförallt mat och dryck. Det är varmt och gemytligt och det bjuds på många skratt och stor kunskap. Alltid lika mysigt att lyssna på.

Mio, min Mio

Bok av Astrid Lindgren
En fantastisk barnbok som vi har läst flera gånger här hemma. Lite anonym jämfört med Astrid Lindgrens andra böcker men en historia väl värd att ta till sig.
"Var det någon som hörde på radion den femtonde oktober förra året? Var det någon som hörde att de frågade efter en försvunnen pojke? Så här sa de: "Polisen i Stockholm efterlyser 9-årige Bo Vilhelm Olsson som sedan i förrgår kväll varit försvunnen från sitt hem, Upplandsgatan 13. Bo Vilhelm Olsson har ljust hår och blå ögon och var vid försvinnandet klädd i korta bruna byxor, grå stickad tröja och liten röd luva. Meddelanden om den försvunne lämnas till polisens ordonnansavdelning." Ja, så sa de. Men det kom aldrig några meddelanden om Bo Vilhelm Olsson. Han var borta. Ingen fick någonsin veta vart han tog vägen ...
Så börjar sagan om Mio. Och i boken får man följa Mio som hamnar i Landet i fjärran där han får kämpa mot den onda riddar Kato. Han träffar sin far som är Kung och blir vän med Jum-Jum son är son till kungens trädgårdsmästare. Tillsammans gör de allt för att befria landet i fjärran från den onde Kato. Det är spännande och sorgligt, tänkvärt och vackert och alldeles, alldeles underbart.
En härlig mix av soul och hiphop blandat med intervjuer med både kända och okända musiker. Intressant, tankeväckande och med mycket känsla. Mats Nileskär är legendarisk och det är alltid med stor behållning jag lyssnar på detta.

Snö

Bok av Jakob Mjöbring
Ännu en författare som jag hittills hade missat.
"SNÖ är den andra fristående romanen i serien om Katja Lyss, en före detta skibum och professionell friåkare som har utbildat sig till kriminalpolis och lämnat storstaden för Umeå. En tjänst inom en specialenhet tar henne till olika brottsplatser i ett vintrigt norra Sverige och ut i Europa. Skidsemestern i Kittelfjäll avbryts för Katja Lyss på grund av ett vedervärdigt dubbelmord. Mordet har inträffat i en renvaktarstuga långt ut i den väglösa och vackra västerbottniska fjällvärlden. Spåren pekar både bakåt mot forntiden och in i dagens digitala värld styrd av enorma datamängder och algoritmer."
Jag gillar den här boken. Berättandet har ett högt tempo och man blir lätt fast i boken. Huvudkaraktären är lätt att gilla och allt är inte så självklart som det kan verka.

Baka något att ge bort

Tips för den som...
En bra present som passar att ge både gammal och ung. Speciellt trevligt att kunna överraska de som håller sig i karantän med att hänga lite nybakat på dörrhandtaget.

Den goda gröna julen

Bok av Karoline Jönsson
Med hjälp av den här boken så kan man få ett helt och hållet grönt julbord. Om man vill. Eller så plockar man lite här och där och lättar upp det mastiga och tungatraditionella julbordet med gröna variationer på de gamla klassikerna eller helt nya rätter som passar in i juletid. En bra bok att ha som grund och man får många tips att ta med sig, inte bara till julmatslagandet utan året runt.

Tomtebobarnen

Bok av Elsa Beskow
En klassisk barnbok som håller i generationer. Bilderna är otroligt detaljrika med mycket att upptäcka för både små och stora ögon. Man får bölja tomtefamiljen under ett helt år och följa hur sysslorna förändras i takt med årstidernas växlingar. Själva berättelsen är skriven på rimmad vers och är en behållning i sig. En bok från den svenska sagoskatten som man lätt förälskar sig i.

Hörlurar

Produkttyp

Hörlurar som present

Ett bra presentval för hörlurar uppskattas av alla och kan ju användas i stort sett när som helst. Dessutom så har de ju en tendens att försvinna eller gå sönder så det är alltid bra med ett par extra. Finns i alla prisklasser så den här klappen passar alla.

Gryta

Produkttyp

Gryta som present

Det här är den perfekta gåvan som varar länge. Det är ju dessutom läge nu att låta matlagningen ta tid. Passa på att kombinera med en kokbok för inspiration så blir det en extra genomtänkt present.
Omnible använder cookies för att fungera bättre för dig. Genom att använda vår webbplats samtycker du till vår användning av cookies.