Håkan Sandmark

Användarprofil

Ljudboksprenumeration som present

En perfekt present till den som älskar böcker. Här får man ju möjligheten att själv välja det man vill lyssna på och tänk vad bra att kunna lyssna på favoritböckerna samtidigt som man gör något annat.
En bok som fortsätter i samma stil som Agatha Christie. Miljöerna är intressanta, det finns spännande karaktärer och intrigen är snillrik. En riktigt bra pusseldeckare och det är härligt att Hercule Poirot har kommit till liv igen.

Pulp Fiction

Film från 1994 regisserad av Quentin Tarantino
En film som tål att ses om och om igen. Filmen är lika stora delar handling som rollprestationer och har gett upphov till en mängd klassiska repliker. Filmen är som alla Quentin Tarantinos filmer både galen, roande, våldsam och genialisk. Filmen består av tre olika historier som skickligt knyts ihop i slutet. En film man bara måste se!

Nicos filmreplikbok

Bok av Fredrik Colting
En bok med hög igenkänningsfaktor för alla filmälskare. Kul att läsa bara som den är eller att använda om man vill göra en liten frågesport. Perfekt att låta ligga framme för att läsa lite i då och då. En bok som gör en glad.

Ängeln på sjunde trappsteget

Film från 1999 regisserad av Alan Parker
"I denna film, baserad på Frank McCourts självbiografi, beslutar sig en fattig irländsk familj i Brooklyn 1935 för att flytta tillbaka till moderns hemstad Limerick i Irland i hopp om ett bättre liv. Verkligheten visar sig snart vara den motsatta"
En riktigt bra film, om något dyster. Inget man ser för att muntra upp sig men vill man lära om hur det var i fattigdomens Irland och hur människorna kämpade för tillvaron så är den perfekt. Den följer boken väldigt nära och är realistisk men i mitt tycke så är boken bättre. Där finns många underfundigheter som inte riktigt når fram i filmen. Hur som helst en fantastisk film att se trots all sin sorgsenhet och misär.

Vargasommar

Bok av Hans Rosenfeldt
En ny kriminalserie av Hans Rosenfeldt som bland annat har skrivit tv-serierna Bron och Marcella. Och visst märks det att boken är skriven av någon som tänker film. Korta kapitel. Snabba växlingar. En mängd olika karaktärer att hålla reda på och ett tempo som stegvis växlas upp. Det är en bra bok om man tänker filmiskt för den skulle nog göra sig mycket bättre som just en film.

Den siste gentlemannen

Film från 2018 regisserad av David Lowery
Robert Redford är alltid lysande. Så också här som den åldrade Forrest Tucker som rånar bank efter bank i USA. Men istället för att ta till våld så går han lugnt fram till Direktören för banken, ber om ett enskilt samtal och lämnar sedan banken med en portfölj fylld med pengar.
Filmen är en dramakomedi och bygger på verkliga händelser på 1980-talet. Det är en lite vemodig film som ändå har glimten i ögat. Helt klart sevärd.

Fågelboken

Bok av Sven Mathiasson
En perfekt bok att ha till hands nu när det är dags att börja fylla på fågelmatarna. Här får man inte bara lära sig hur fåglarna ser ut och vad de heter. Man får också lära sig en massa intressanta fakta om vad fåglar är, vad de har för sinnen, vad de äter, hur de bor, varför de sjunger och en hel del annat. Boken har ett bra format som gör den lämplig att ta med sig om man vill hitta ännu fler arter ute i naturen. Ett litet plus för listan där man kan kryssa i de arter man sett.

The Rock

Film från 1996 regisserad av Michael Bay
Om jag bara får se en endaste actionfilm om och om igen så blir det den här. Kan faktiskt se den hur många gånger som helst utan att tröttna. Handlingen är spännande och skådespelarna suveräna. I mitt tycke är det här Nicholas Cage allra bästa film och om Sean Connery kan jag säga nästan samma sak. En och en halv timme ren och skär njutning. Om någon mot förmodan har missat denna så se den. Ni kommer inte att ångra er.

Ljuset under ytan

Bok av Stefan Stridh
En stark debut av Stefan Stridh. Jag ser redan fram emot fler böcker. Just den här boken fastnade jag väldigt lätt i. En riktig bladvändare som underlättas av de korta kapitlen då man tänker " bara ett till"...
Fast boken ger mig dubbla budskap. Är det en skräckhistoria med övernaturliga inslag eller är det en deckare? Ibland är den så spännande att man håller andan men ibland tappar jag greppet om den lite grann. Ändå tycker jag att boken sticker ut och är väl värd att läsa.
Omnible använder cookies för att fungera bättre för dig. Genom att använda vår webbplats samtycker du till vår användning av cookies.