Bokugglor

Användarprofil

The Switching Hour

Bok av Damaris Young
Detta var ännu en middle grade som jag läste runt halloween och den passade så bra att läsa just vid halloween. Handlingen var spännande och lite små kuslig också, vilket jag gillade. Det var ett tempo genom hela boken vilket gjorde att jag läste ut boken väldigt snabbt.
Jag gillade verkligen huvudkaraktären Amaya, hon var så modig och stark.
Språket var fint och målande och miljöbeskrivningarna var riktigt bra.

The Switching Hour bjöd på en spännande och fängslande läsning och jag kan varmt rekommendera den!
Children of virture and vengeance upproret är den efterlängtade uppföljaren till Children of blood and bone solstenen som är en av mina favoriter, så mina förväntningar var riktigt höga! Jag måste tyvärr säga att jag inte tyckte att boken levde upp till dessa.
Den kändes som en typisk mittbok i en serie där det inte hände så mycket, utan det kändes som att man bara stod och stampade. Däremot blev det oerhört spännande mot slutet.
Jag älskar verkligen världen som Adeyemi byggt upp, och det var roligt att få läsa mera om den. Det gäller även maxisystemet, det är så häftigt!

Jag tyckte också att det var lite för många karaktärer att hålla reda på och jag blandade ihop dem. Jag kanske skulle ha vunnit på att ha läst om första boken innan jag läste denna. Jag tycker art språket var helt magiskt och fängslande!

Children of virture and vengeacne upproret blev tyvärr lite av en besvikelse men den var bra och jag ser fram emot att få läsa fortsättningen när den kommer ut!
Vikingarna och oraklet är andra delen i serien Norrsken och jag tyckte mycket om första boken men denna var ännu bättre! Jag fullkomligt älskar dessa illustrationer och karaktärerna är allihopa så fina. Espen och Sonja är mina favoriter, och Björnar.
Språket är fint och målande.
Handlingen var fängslande och spännande och slutet bjöd på en riktig cliffhanger så om jag längtar efter nästa bok så är svaret ja!

Gravplaneten

Bok av Oskar Källner
Gravplaneten är den tredje boken i serien Imperiets arvingar och jag tycker verkligen att den här serien är bra!
Handlingen tog tag direkt och vi får följa med syskonen Alice och Elias på ett nytt och spännande äventyr. Jag gillar verkligen Alice och Elias syskonrelation, den är så fin.
Ännu en gång fastnade jag för det otroligt fina bilderna som bidrar så mycket till berättelsen.
Jag gillade att vi fick veta mer om själva universumet och jag gillade också att denna bok var lite mörkare än de tidigare. Det fanns en lite mystisk stämningen genom hela boken.

Gravplaneten bjöd på en spännande och fängslande läsning och nu längtar jag efter nästa bok i serien!
Hanna Blixt är en av mina favoritförfattare när det kommer till barnböcker och Glasveranda med sjöutsikt är hennes första vuxenroman och den var så pass bra att den botade min dåvarande lässvacka som jag hade när jag började läsa den. Jag kunde helt enkelt inte sluta läsa förens boken var slut, och jag älskar när man får den känslan.

Det är en varm och mysig feelgood och jag älskade de charmiga karaktäerna speciellt Nora och Victor men även Torsten fick en speciell plats i mitt hjärta. Det är den perfekta boken att läsa nära jul då det är snö, hundar och romantik men den passade utmärkt att läsa redan nu i oktober också.
Språket var så målande och vackert, precis som i Hanna Blixts tidigare böcker. Nu blir det till att längta tills hon skriver något mer för jag behöver fler böcker av Hanna Blixt!

Glasveranda med sjöutsikt var den perfekta varma och mysiga feelgood romanen jag behövde och jag älskade den! Den passar perfekt att läsa i soffan med en kopp te och en filt.
Rekommenderas varmt!

Ord i djupaste blått

Bok av Cath Crowley
Ord i djupaste blått såg jag fram emot att läsa då jag hade mycket gott om den och att det skulle vara fokus på just böcker gjorde mig riktigt nyfiken på att läsa den.
Tyvärr var denna bok inget för, vilket är tråkigt eftersom jag såg fram emot att läsa den.

Det gillade var det jag nämnde, att det är mycket fokus på böcker och läsning men när det gäller karaktärerna så fastnade jag tyvärr inte för någon av dem, och då jag behöver tycka om karaktärerna för att gilla en bok så drog det ner betyget.
Jag tyckte att karaktäerna kändes platta och ganska tråkiga om jag ska vara ärlig. Sedan var tempot i boken rätt så långsamt.
Språket tyckte jag också var lite ojämt, ibland väldigt fint och bland lite hattigt på något sätt.

Ord i djupaste blått var ingen bok för mig men om den låter intressant tycker att du ska plocka upp den, vem vet du kanske gillar den väldigt mycket?

Syskonen Madlock

Bok av Ulrica Edvinsson Sundin
Syskonen Madlock är den tredje boken i serien Drakens dotter och den här serien blir bara bättre och bättre för varje bok!

Det är svårt att skriva något om handlingen utan att spoila något men jag kan säga att handlingen bjöd på ett riktigt spännande äventyr och det är troll, vampyrer, action och riktigt starka kvinnliga karaktärer. Jag tycker bara om Drokina mer och mer men även Rachel och Niki har blivit en stora favoriter, de är så coola alla tre.
Språket är så målande och framförallt fängslande och gör att man inte kan sluta läsa och även om boken är över 500 sidor så är det inte en enda tråkig stund i den.

Jag kan inte vänta tills den fjärde boken släpps för jag behöver mer!

Syskonen Madlock var bara så bra och jag älskade den! Rekommenderas varmt!

Tjurnatten

Bok av Caroline Hurtig
Tjurnatten är en fristående fantasy bok som utspelar sig i samma värld som författarens serie Själarnas öden.
Jag var tyvärr påväg in i en lässvacka när jag läste Tjurnatten men den hjälpte mig att komma ur den då det var precis en bok som Tjurnatten jag behövde!
Den är lite annorlunda jämfört med Hurtigs andra böcker då det är mer fokus på romantik än action men jag gillade det. Jag gillade att läsa om Vala och Linders relation och både karaktäerna tyckte jag mycket om. Jag ville bara att det skulle gå bra för dem.

Det är även så mycket känslor man får känna under bokens gång och jag tyckte att man riktigt kunde känna känslorna som karaktäerna kände.
Språket var precis som i Hurtig andra böcker, helt magiskt och fängslande och jag älskade det.
Nu får jag bara ta och längta tills Hurtig släpper en ny bok för jag behöver något mer av läsa henne nu!

Tjurnatten bjöd på en fängslande läsning med härliga karaktärer och ett helt magiskt språk! Rekommenderas varmt!

Terapeuten

Bok av Helene Flood
Terapeuten är Helen Floods första roman för vuxna och den är även nominerad till årets bok, och jag tyckte att detta var en riktigt bra deckardebut!

Handlingen var mystisk och riktigt spännande, utan att vara rå och blodig och det gillade jag verkligen. Det var även fullt av oväntade vändningar som jag inte kunde förutse. Detta gjorde att jag inte kunde sluta läsa förens boken var slut!
Jag tyckte att språket var lättsamt och flöt på bra under läsningens gång. Jag gillade även huvudkaraktären Sara, hon kändes äkta och trovärdig.

Terapeuten bjöd på en välskriven, spännande och mystisk läsning och jag ser fram emot att läsa mera av författaren i framtiden!

Netraya

Bok av Lovisa Wistrand
Jag har tidigare läst en del av Wistrand och hittills har hon inte gjort mig besviken vilket gjorde att jag hade en hel del förväntningar på hennes senaste bok, och levde då Netraya upp till förväntningarna? Om den gjorde! Jag tror bestämt att detta är en av de bästa böckerna jag har läst i år, för jag älskade verkligen Netraya! Jag menar, vi har en fantasy i en mystisk och fascinerande värld och med dinosaurier, hur häftigt är inte det? Det behövs fler fantasyböcker med dinosaurier!
Jag kunde verkligen inte sluta när jag hade börjat för jag ville bara få veta vad som skulle hända.
Jag fastnade direkt för huvudkaraktären Netraya, och hennes karaktärsutveckling var också toppen. Sedan har vi Imorfers som jag också gillade, han var så mystisk och spännande, och såklart den helt underbara Agrippas, hur fin var inte han.

Världen älskade jag verkligen, och jag hoppas så att det kommer fler böcker i den här världen för jag behöver mer! Alla olika monster var så fascinerande och miljöbeskrivningarna var så bra och målande vilket gjorde att det var lätt att föreställa sig hur allt såg ut.

Sedan gillade jag även romansen då jag är så svag för haters-to-lovers tropen. Karaktärernas kemi var så bra beskrivet.

Netraya bjöd på en helt magisk och fängslande läsning och jag älskade den så mycket! Bara läs den!
Omnible använder cookies för att fungera bättre för dig. Genom att använda vår webbplats samtycker du till vår användning av cookies.