Annelie

Recensioner

Killing Pablo Escobar : Killing Pablo Escobar av Mark Bowden

Betyg 3
En bok skriven som dokumentär. Lite trögläst men mycket detaljerat beskriven om kungen av knark. Det märks att det gjorts efterforskningar så man uppfattar att det inte är påhittad historia.
Lite mystik och deckaraktig kan man tycka emellanåt, men inte med samma spänning som en deckare där man inte vet slutet. Här vet man slutet innan man börjar läsa.
Läsvärd? Ja det tycker jag.

Arvet av Yrsa Sigurðardóttir

Betyg 4
Här är en ny författare för mig som skriver mycket bra. Spänning boken igenom. Man får följa polisen Huldar i hans samarbete med barnpsykolog Freja i deras arbete för att hitta mördaren. De har ett eget förflutet tillsammans som gör att deras arbete försvåras. I det stora hela måste man säga att det är en mycket spännande deckare som får en att rysa när slutligen gåtan löser sig. Läs den, svårt att lägga ifrån sig den.

Kvinnorna på 10:e våningen av Karin Alfredsson

Betyg 5
Superspännande och samtidigt hemsk fortsättning om läkaren Ellen Elgs arbete för kvinnors rätt och hjälp i svåra lägen. Denna handlar om mycket tragiska öden och transaktioner av människor. Hennes familj bor nu denna gång med henne på hennes uppdrag i Hanoi. Utan att säga för mycket och förstöra spänningen så råder jag er att läsa den. Mycket bra skriven av en toppen författare och en riktig bladvändare.

Mikael Persbrandt av Carl-Johan Vallgren, Mikael Persbrandt

Betyg 4
En intressant bok som beskriver och utlämnar mycket om hans liv. Får en annan synvinkel på det som skrivs i massmedia. Tufft och rakt berättad. Läsvärd men lite tung emellanåt.

Ljuset vi inte ser av Anthony Doerr

Betyg 5
En riktigt bra bok. Handlar om två barn på var sida om andra världskriget. Pojken Werner som bor på barnhem med sin syster och den blinda flickan MarieLaure som bor med sin far i Paris. Man får följa deras väg in i kriget. Werner som är otroligt tekniskt kunnig får fördelar att skola sig, och får en roll i kriget.MarieLaure får fly med sin far till faderns farbror,och blir där lämnad ensam. Kriget kommer och allt blir annorlunda.
Otroligt spännande och intressant läsning. Rekommenderas varmt.

I skuggan av sektor 5 av Simon Häggström

Betyg 4
Öppnade boken, sen blev det sträckläsning med hårresande insikt hur vidrigt och avskyvärt kvinnor blir behandlade. Boken är skriven rakt på sak och utan krusiduller. Den beskriver människohandel av den vidrigaste sorten. Det bästa är att läsa att många bekämpar och arbetar för att minska/hindra. Läsvärd,men räkna med ilska och tårar.

80 grader från Varmvattnet av Karin Alfredsson

Betyg 4
Gripande och tragisk historia. En ständig kamp mot förtryck, där huvudpersonen i boken gör allt hon kan för att hjälpa och rädda de utsatta. En riktig tanke ställare om seder, resurser och hur livet är i ett fattigare perspektiv. Läs den är mitt råd.

Bara ljuset kan besegra mörkret av Sebastian Stakset

Betyg 4
En bok som berör och får en att förstå att det finns en väg att ta sig ur mörkret. Gripande berättelse och mycket läsvärd.

Lady på luffen av Barbro Leggat

Betyg 5
Denna bok gör mig glad. Så vågat och tufft av en kvinna i sina bästa år att förverkliga en dröm. Och så kul och inspirerande bok. Trots alla olikheter så löser sig allt till det bästa. Mycket läsvärd bok.

Flakmopedisten av Lasse Berghagen

Betyg 5
Håll i hatten! Här är en riktigt härlig komiskt skriven bok av vår kära Lasse, om sin uppväxt med massa underbara och roliga episoder. Sträckläste denna bok en varm sommardag och skrattade mycket och ofta. Läs den, ni ångrar er inte.