Annelie

Användarprofil

Ett litet snedsprång

Bok av Denise Rudberg
Första boken i en rad av böcker där huvudrollsinnehavarna arbetar ned att lösa mordfall.
En lite snällare skriven kriminalare som kriminalaren Torsten Ehn och hans nya novis Augustin Madrid får att lösa tillsammans med Marianne Jidhoff,åklagaresekreterare. Man får följa med i deras familjeliv samtidigt som dess arbete att lösa fallet.
Bra spänning samtidigt som den inte är gastkramande. Och man kan inte lista ut vem som gjort vad innan slutet och det är ju bra.
Kommer helt klart fortsätta läsa dessa böcker då de kommer som en serie.
Så jag rekommenderar denna verkligen

Skuggan i vattnet

Bok av Inger Frimansson
Första gången jag läser en bok av denna författare. Griper tag i mig på en gång. Lite mystik och lite deckaraktig samtidigt som lite romantiskt.
Handlar om kvinnor som känt varandra sen barndomen och hur de sen möts igen på lite annorlunda omständigheter.
Som deckare är den ganska så snäll i sitt berättande, lite lagom dramatisk.
Kan rekommendera de som vill börja läsa deckare.
Mycket bra. Kommer läsa fler av Inger Frimansson.

Midvinterblod

Bok av Mons Kallentoft
Vill man ha gastkramande spänning då läs denna. Mycket välskriven och ruskig bok om ett mord och jakten på mördaren. Får följa kriminalaren Malin Fors och henbes kollegor på hennes väg att lösa ett mycket otäckt mord.
Har nyss börjat läsa Kallentoft och får lov att säga att han skriver mycket bra och verklighetstroget. Man lever med boken och dess karaktärer.

Vänförfrågan

Bok av Laura Marshall
Lite skrämmande läsning men ändå inte.. Louise får en vän förfrågan på Facebook av en sedan länge död klasskamrat. Louise blir vän med Maria och därmed börjar det kusliga. Lever Maria? Eller är hon död? Vem skickade isåfall vän förfrågan?
En lite seg men ändå lite spännande bok där man hela tiden vill få svaret på gåtan.
Lättläst o läsvärd är mitt omdöme.

Minnestrådar

Bok av Carola Hansson
Madame Vidal berättar om sitt liv i krigsåren under andra världskriget. Hon tillbringade barndomen/ungdomen i Königsberg inneboende hos en familj där sönerna Otto och Max lever med dina föräldrar. Ungdomarna hamnar så småningom i Sverige och Falun, där de bor i kibbutz tillsammans med flera andra ungdomar som haft möjligheten att undkomma krigets fasor.
Boken är lite segläst och man väntar på något för varje blad man läser. Och inget händer liksom.
Madame Vidal berättar hela boken igenom och det kan bli lite dom att man läser en intervju skriven av en reporter. Känns inte som en bok mer som en tjock tidning. Hade högre förväntningar på denna.
En bok skriven som dokumentär. Lite trögläst men mycket detaljerat beskriven om kungen av knark. Det märks att det gjorts efterforskningar så man uppfattar att det inte är påhittad historia.
Lite mystik och deckaraktig kan man tycka emellanåt, men inte med samma spänning som en deckare där man inte vet slutet. Här vet man slutet innan man börjar läsa.
Läsvärd? Ja det tycker jag.

Arvet

Bok av Yrsa Sigurðardóttir
Här är en ny författare för mig som skriver mycket bra. Spänning boken igenom. Man får följa polisen Huldar i hans samarbete med barnpsykolog Freja i deras arbete för att hitta mördaren. De har ett eget förflutet tillsammans som gör att deras arbete försvåras. I det stora hela måste man säga att det är en mycket spännande deckare som får en att rysa när slutligen gåtan löser sig. Läs den, svårt att lägga ifrån sig den.
Superspännande och samtidigt hemsk fortsättning om läkaren Ellen Elgs arbete för kvinnors rätt och hjälp i svåra lägen. Denna handlar om mycket tragiska öden och transaktioner av människor. Hennes familj bor nu denna gång med henne på hennes uppdrag i Hanoi. Utan att säga för mycket och förstöra spänningen så råder jag er att läsa den. Mycket bra skriven av en toppen författare och en riktig bladvändare.

Mikael Persbrandt - Så som jag minns det

Bok av Carl-Johan Vallgren och Mikael Persbrandt
En intressant bok som beskriver och utlämnar mycket om hans liv. Får en annan synvinkel på det som skrivs i massmedia. Tufft och rakt berättad. Läsvärd men lite tung emellanåt.

Ljuset vi inte ser

Bok av Anthony Doerr
En riktigt bra bok. Handlar om två barn på var sida om andra världskriget. Pojken Werner som bor på barnhem med sin syster och den blinda flickan MarieLaure som bor med sin far i Paris. Man får följa deras väg in i kriget. Werner som är otroligt tekniskt kunnig får fördelar att skola sig, och får en roll i kriget.MarieLaure får fly med sin far till faderns farbror,och blir där lämnad ensam. Kriget kommer och allt blir annorlunda.
Otroligt spännande och intressant läsning. Rekommenderas varmt.
Omnible använder cookies för att fungera bättre för dig. Genom att använda vår webbplats samtycker du till vår användning av cookies.