Ida Långh

Användarprofil

Livet efter dig

Film från 2016 regisserad av Thea Sharrock
Otroligt bra film, men många bottnar! Hade läst boken innan, men tyckte ändå att filmen var väldigt bra! Filmen tar upp något väldigt svårt och jag gillar att man väldigt länge inte vet hur det kommer att sluta.

Flera sidor av oss

Bok av Karin Wallén
En härlig bok där en får följa tre olika karaktärer. Tre karaktärer med olika bakgrunder och platser i livet. Boken utspelar sig 2000 och det är verkligen en tidsresa bakåt i tiden. Jag var bara 10 år då, men kommer ändå ihåg mycket av det som beskrivs i boken, och påminns om hur tekniken tex har utvecklats under dessa år. En bra bok, men något som jag verkligen fastnade för var omslaget! Jag älskar färgerna och tilltalades verkligen av bilden!

Cirkusflickan

Bok av Pam Jenoff
En bok baserad på verkliga händelser under andra världskriget. Jag fastnade för storyn och tycker att boken ger en intressant inblick i krigstiden på ett sätt jag inte fått tidigare. Det är en välskriven roman som innehåller både kärlek, drama, förtvivlan, hemligheter, vänskap och överlevnad. Jag gillar att kapitlen växlar mellan Noa och Astrid, som har två olika berättelser, men som vävs ihop i en fantastisk historia och det är spännande att få följa de olika perspektiven.

Det är fina miljöbeskrivningar och jag tycker författaren är duktig på att skildra de relationer som byggs upp eller raseras under bokens gång. Det känns som att jag blir en del av cirkusen och engageras i de val som personerna står inför. Sista delen fångade mig extra mycket då det byggs upp och blir väldigt spännande, nästan så att jag ville hoppa till sista sidan och läsa hur det skulle sluta.

P.S. I Love You

Film från 2007 regisserad av Richard LaGravenese
Jag blev så besviken på filmen tyvärr! Filmen är absolut inte dålig, men jag hade läst boken innan och jag har nog aldrig varit med om att en bok och film har skiljt sig så mycket och på så väsentliga delar!

Juni, juli, halva augusti

Bok av Marie-Louise Marc
Först och främst så har den här boken ett omslag som verkligen tilltalar mig! En härlig idyllisk sommarbild! Innehållet är också väldigt tilltalande och välskrivet. Jag gillar miljöerna och karaktärerna, framför allt relationen som växer fram mellan Hanna och Felicia. Inte så vanligt att få följa en vänskapsrelation mellan en vuxen och ett barn.

Det är en känslosam berättelse med en oväntad vändning. Det är mycket kärlek och romantik som i många feelgoodböcker, men den här innehåller även sorg och smärta som berör mig på ett sätt som jag inte är van vid. Den berör mig nästan så pass mycket att den tippar över till att bli för jobbig att fortsätta läsa och skapar en ilska hos mig där har har svårt att acceptera det som händer. Fantastiskt att en författare kan väcka så mycket känslor och engagemang genom en fiktiv berättelse. Tack Marie-Louise för att jag fick känna alla dessa känslor, även om det ibland var jobbigt!

Grease

Film från 1978 regisserad av Randal Kleiser
En otroligt bra film som håller än idag även fast det är några år sedan den spelades in. Visst finns det delar som inte hade kommit med i dagens filmer, men det är ju också charmen. Att se samhällets utveckling! Det bästa med filmen är helt klart all bra musik!

Fritt fall

Bok av Anneli Olsson
En mysig debutbok i min smak. Alva som man får följa i boken känns både äkta och situationen hon befinner sig i är realistisk. Dessutom väldigt härligt att få läsa om resor och upplevelse, och att få drömma sig bort till den dagen då resor kan bli en del av livet igen! Om jag hade fått önska så skulle Erik fått större utrymme och Dominic mindre. Jag blir samtidigt nyfiken på andra karaktärer i boken och hoppas på en fortsättning..Hur kan chefen få bete sig som hon gör? Och när ska Lisa och Tony få sin beskärda del av motgångar?

Bara lite till

Bok av Simona Ahrnstedt
Simona Ahrnstedt har gjort det igen! Simona är otroligt duktig på relationer i alla dess former och den här boken var ingen besvikelse. Hon är även bra på att formulera heta scener utan att det blir för mycket!

Lejonkungen

Film från 2019 regisserad av Jon Favreau
Vem gillar inte Lejonkungen! En sorglig berättelse med ett djup som man som barn kanske inte riktigt förstod.. dock föll jag inte helt för den animerade filmen, och sångerna tycker jag är bättre i original.

Renoveringsobjekten

Bok av Eli Åhman Owetz
En fantastiskt feelgood där hjärtat verkligen fastnar för det lilla samhället Grävinge! Otroligt bra miljö- och personbeskrivningar som gör att man både känner att man faktiskt är i Grävinge samt känner personerna! Älskar dessutom böcker som utspelar sig på landsbygden!
Omnible använder cookies för att fungera bättre för dig. Genom att använda vår webbplats samtycker du till vår användning av cookies.