johanna månsson

Användarprofil

Innekatten

Bok av Susanna Rosén
Författaren påstår att boken fakta-granskades innan den släpptes. Hum. Då boken innehåller en del faktafel kan jag tyvärr inte ge den full pott. (Den är väldigt bra för övrigt!) Mitt råd är att vara kritiskt observant när vi läser faktaböcker om katter. Svälj inte allt med hull och hår.

Till exempel: *sidan 27 - straffa aldrig katten! Lös eventuella soff klös med att placera klöspelare intill förbjudna stället. *sidan 33-35 - lämna aldrig katten själv 24 timmar! Den ska ha uppsyn minst 2 ggr dagligen. *sidan 61 - tulpaner är giftiga för katter! Blommor & växter som är farliga för katten bör hellre plockas undan, för gott, än riskeras att tuggas på av katten.

I huvudet på din katt

Bok av Susanne Hellman Holmström
Med glimten i ögat guidar Susanne och hennes egna katter oss i att gå i katternas skor (eller i deras tassar!) En bok som ständigt är högaktuell, då många tvåbeningar fortfarande envisas med att försöka tvinga/ vilja katten ska anpassa sig efter oss, hellre än att utgå från kattens bästa!
Äntligen en bok om städning, som hyllar och inte smutsar ner "måstets repetitiva görandet". Författaren menar att när vi håller på att städar rent hemma utför vi en kärlekshandling för andra (och oss själva). Vilket jag personligen också tycker! Plus att boken (förutom att den inriktar sig på "ett skinande rent hem på naturlig väg") är lättillgänglig både innehållsmässigt samt antal sidor.
En klassisk Viveka bok! En av få bokserier, där jag INTE kunnat vänta tills pocketutgåvan kommer, utan jag har köpt den till fullpris. Det bådar gott till en förhoppningsvis lååång kärlekshistora till karaktärerna på Gamla Enskede.

Vargen

Bok av Katarina Wennstam
Viktig bok att läsa! Jag tycker den borde vara obligatorisk läsning i grundskolan. Författaren belyser och väver samman vilken rutten kvinnosyn vi har i samhället (där till exempel vissa är finare flickor och andra struntar vi fullständig i att de misshandlats till döds av sitt ex.) En av Wennstams bästa hittills. Ser framemot fler i deckarserien!

Pastor Viveka och tanterna

Bok av Annette Haaland
Underhållande mysdeckare. Författaren lyckades få en att skratta rätt ut vid några tillfällen. Extra plus med igenkänningsfaktorn med pastorns personlighet, samt mina två katter ääääälskar (likt en av tanterna) också risifrutti väldans mkt. :) Har även läst Haalands andra böcker (till och med betalt fullpris för hennes senaste!)
Omnible använder cookies för att fungera bättre för dig. Genom att använda vår webbplats samtycker du till vår användning av cookies.