Patricia Johansson

Användarprofil

Villa Havsbris

Bok av Caroline Säfstrand
Villa havsbris av Caroline Säfstand ✨

Detta var precis vad jag behövde, en snabbläst bok som är lättsam feelgood men inte bara rosa moln. En bok om att läka på djupet, hitta sig själv och finna frid i sitt förflutna för att kunna gå vidare. 🌸

Sophie ärver sig gamla barndomshem, kurhotellet Villa havsbris när hennes mamma går bort. Hon är fast besluten om att sälja huset vidare men först behövs det renoveras. Hon annonserar om arbetskraft i den lokala tidningen och kort därefter flyttar tre hjälpsamma personer in på kurhotellet tillsammans med henne. I takt med att huset förändras kommer det förflutna upp till ytan. Allt är mer komplicerat än Sophie först trott, och vad menar den döva grannen med alla lappar hon lämnar?
Otroligt tänkvärd bok! Kommer bära med mig budskapet länge efter sista sidan. Rekommenderar till alla!

40 dagar och nätter

Bok av Iren Rinmad
Trevlig berättelse, lättläst men djup och driv som fångar upp läsaren från första sidan.
Rekommenderar! :)
Inspirerande, utmanade och spännande att följa deltagarnas utveckling.
Bra jury men saknar Leif mannerström.

Vänligheten

Bok av John Ajvide Lindqvist
Detta är första boken av Ajvide som jag läser. Det tog sig sin lilla tid att ta sig igenom dessa 700 sidorna som jag utan att skämmas kan säga att jag hade höga förväntningar på.
Hatten av till John för ett häpnadsväckande persongalleri, otroligt välskriven bok. Dock är beskrivningarna av kvinnokropparna något jag stör mig på och äcklas av genom hela boken. Mulliga barn och dallrande kroppar, bantningsmetoder och pulver.
Faktiskt besviken på att så mycket fokus lades på fatshaming och att flera av karaktärerna bara beskrivs OCH dessutom själva ser sitt eget värde baserat på sitt utseende. Dessa beskrivningar av kvinnokroppar tillför ingenting till berättelsen i sig.
Flera gånger var jag nära på att inte läsa klart. Fick varva med ett par ljudböcker emellan kapitlen. Boken var bitvis väldigt spännande men tyckte inte att historien fick fart så som jag hade hoppats. Boken är otroligt snyggt formgiven, gillar verkligen enkelheten och mystiken i omslaget.
Har du läst och vad tyckte du om boken?
Och ytterligare en fråga, har ni något tips på en bok av Ajvide som inte gör mig besviken och lämnar mig med ett smärtande hjärta? 💔
En harmoni av olika texturer, otroligt gott och enkelt att laga. Fetaosten bidrar med krämighet och sälta

Expeditionen

Bok av Bea Uusma
Otrolig bok. Gillade verkligen hur Bea vävde in sina egna känslor i informationen kopplat till expeditionen. Man känner kylan och kan se isbjörnarna framför sig. Tänker fortfarande på den stora frågan :)

Tomten

Bok av Viktor Rydberg
En riktig klassiker som jag iallafall läser varje jul. Fina illustrationer och är verkligen nostalgi.

Spöktimmen

Podcast med Jenny Borg och Linn Larsson
Otroligt spännande och informativ podcast. Älskar både Jenny och Linn, otroligt drivna och gör verkligen ett toppen arbete med sin podd, imponerande

Vinprovning som present

Vinprovning är en upplevelse som är den perfekta gåvan till någon som gillar vin och som har ett extra intresse för det o h vill lär sig mer.
Omnible använder cookies för att fungera bättre för dig. Genom att använda vår webbplats samtycker du till vår användning av cookies.