Patricia Johansson

Användarprofil

Bröllopsavtalet

Bok av Anna Keiler
Otroligt mysig uppföljare där vi får följa Frida och Micke i en härlig uppföljare till flickvänskontraktet.

En helt vanlig familj

Bok av Mattias Edvardsson
En roman om ett brott. Instämmer. Vi får följa en helt vanlig familj. Pappa Adam som arbetar som präst, mamma Ulrika som arbetar som jurist och dottern Stella som är 19 år. Utifrån sett ser familjens tillvaro helt perfekt ut, bor i en fin förort till Lund i Skåne, men en dag ändras allt, idyllen raseras. Stella blir anhållen för mord.
Kvar står föräldrarna. Allt är svart. Adam och Ulrika förstår ingenting, känner de inte Stella och framförallt, hur väl känner de varandra? Och hur långt är de beredda att gå för att hjälpa Stella ur häktet?

Jag gillar att man får följa de tre huvudkaraktärerna i varsin del av boken, allteftersom avslöjas det vad som egentligen hände den där natten.
En spännande och välskriven bok, extra kul med välbekanta miljöer för mig som är skåning och gått i skolan i Lund.
.
Boken får 4/5 ⭐️ av mig, nu ser jag fram emot att läsa Goda grannar.

Hennes gröna ögon

Bok av Anne Liljeroth
Underhållande och snabbläst om en kvinna med gröna ögon! Kul att läsa om en huvudkaraktär som är sjuksköterska.

Hem till Scupper Island

Bok av Kristan Higgins
En otroligt mysig feelgood, passar perfekt för varma lata sommardagar men även en regnig dag under en filt i soffan ✨📚 Nora är specialistläkare, och jobbar på Bostons största sjukhus, hon älskar sitt liv. Allt går som på räls tills en dag då hon råkar ut för en olycka. Hon vaknar upp omtöcknad på akutrummet och ertappar sin pojkvän med att flirta med sjuksköterskan. Hon tar med sig sin hund och flyr hem till Scupper Island, ön hon vuxit upp på men inte besökt på 15 år. Det visar sig dock inte vara helt okomplicerat att konfronteras med minnen och personer från det förflutna ✨

Gillade verkligen boken och kan varmt rekommendera den, mysig och humoristisk bok 📖🌸

Helt ärligt

Bok av Camryn Garrett
Vi får följa Simone som börjat om på nytt, en ny skola, nya vänner och så Miles i teatergruppen. Är det en romans på gång mellan henne och Miles? Simone oroar sig dock vad Miles skulle säga om hon berättade att hon var hiv-positiv, och vad skulle hennes vänner Lydia och Claudia säga om det?✨

Bara det inte blir som på den förra skolan, där hon tvingades sluta, denna gången måste det bli annorlunda.

Detta är en stark historia om att vara ung, att gå till gynekologen, hiv, att leva med två pappor, sexualitet mm. Författaren lyfter otroligt viktiga ämnen och jag uppskattar att hiv får vara ”fokus” i boken, en sjukdom som är otroligt stigmatiserat i vårat samhälle. Och jag tror att det är otroligt mycket kunskap som behöver bli tillgängligt och förmedlas till folk i allmänhet. Många frågor om viruset lyfts till ytan och även fördomar beskrivs på ett snyggt sätt i boken. En otroligt fängslande ungdomsbok och jag hoppas att många ungdomar får möjlighet att läsa denna pärla. ✨

Sjusiffrigt

Bok av Anna Karolina
Sjusiffrigt!
En fartfylld bok där tre kvinnor kidnappar en ung miljardär, det perfekta brottet för att få ihop pengar snabbt. Ett brott för att lösa pengaproblem men där deras förflutna kommer allt närmre. Kvällen planerad in i minsta detalj, dom är stenhårda och väl förberedda. Deras vänskap ställs på prov, vart går gränsen för hur långt man är beredd att gå för sina vänner?
Malmö polisen driver utredningen, kommer kvinnorna att avslöjas? Och kan du lita på den vackra läkaren i vit rock?

Mytomanen

Bok av Sofie Sarenbrant
Mytomanen✨
Den åttonde delen om den orädda kriminalinspektören Emma Sköld! Boken lyfter teman som fördomar, utanförskap, klasskillnader och framför allt lögner. Vem kan du egentligen lita på?

Sofie Sarenbrant gör det igen, en riktig bladvändare är precis vad denna boken är! Jag hade höga förväntningar och jag blev inte besviken. Hon är otroligt skicklig på att skriva litteratur som belyser aktuell problematik i samhället. Det gör att det känns verklighetsförankrat och storyn biter verkligen tag. Jag slukade denna boken och jag kan inte bärga mig att få läsa fortsättningen, längtar redan 🌸

Tatueraren i Auschwitz

Bok av Heather Morris
Otroligt bok ? Inga ord räcker till, har ni inte läst så rekommenderar jag det skarpt! Årets starkaste läsupplevelse, utan tvekan✨ #vifåraldrigglömma känns mer än aktuellt nu än någonsin ❤️

Vingar av silver

Bok av Camilla Läckberg
Re Vingar av silver är uppföljaren till en bur av guld som kom ut förra året. Vi får återigen läsa om Faye som är hämndlysten. Fayes företag är hotat och hon är nu beredd att ta till vilka medel som helst för att få det hon vill ha. Efter förra boken vet vi att Faye inte en kvinna man vill ha drama med.

Det är en snabbläst bok och som läsare kastas du snabbt in i Fays dramatiska värld. Boken har ett tydligt budskap och handlar om att vara kvinna i en mansdominerande värld och att kämpa för det man håller kärt.
Miljön känns lyxig och modern!

Jag tyckte boken var något förutsägbar men det gör den inte mindre underhållande. Med slutet i åtanke så tycker jag att det är tydligt att det kommer släppas en tredje del om Faye och jag längtar redan! ✨ Boken passar en bred läsarpublik och det är en fängslande story ?

Jag for ner till bror

Bok av Karin Smirnoff
Fantastisk bok om Jana och hennes bror med passande namnet, bror ÄLSKAR Karins sätt att skriva. Korta och koncisa meningar gör att sidorna flyger och det är nästan som att se en film. Språket tar lite tid att vänja sig vid, inga skiljetecken i meningar och namn mitt i mening skrivs med små bokstäver, så jag måste erkänna att jag var något skeptisk till en början men efter några kapitel så vänjer man sig! Läs!
Omnible använder cookies för att fungera bättre för dig. Genom att använda vår webbplats samtycker du till vår användning av cookies.