Marlene Junholt

Användarprofil

Mitt hemliga liv

Bok av Jenny Fagerlund
Jag har läst ”Mitt hemliga liv” av Jenny Fagerlund.
Det här är en mycket läsvärd feel-good roman om att hitta sig själv och följa sin egen väg i en härlig Stockholmsmiljö. Stundtals har jag sträckläst och inte kunnat lägga den ifrån mig. Otroligt välskrivna dialoger och tydliga miljöbeskrivningar. Sen inrymmer den en spännande historia också som man som läsare dras in i med stormsteg och man vill bara veta mer och mer om alla de hemligheter som boken rör sig kring.
Om jag ger den ett betyg får den helt klart 5🍾av 5.

Klassföräldrarna

Bok av Sara H. Olsson
Sarah H Olsson har med Klassföräldrarna skrivit en spännande dramakomedi som får mig som lyssnar att vilja lyssna mer och mer. Sarah har verkligen en förmåga att ge liv åt bokens karaktärer och det är lätt att se dem framför sig under hela boken och sätta sig in i huvudkaraktärernas känslor och upplevelser. I Klassföräldrarna får vi följa Malin och Annette, två mammor med barn i samma klass, men med helt olika liv. Överklasskvinnan Annette och den ensamstående mamman Malin. Men trots deras olika liv har de samma problem, nämligen pengar. Hur detta för dem samman får läsaren/lyssnaren följa med stor spänning från första till sista sidan. Kan varmt rekommendera den här boken till alla som tycker om lättsamma böcker med både allvar och humor. Utan tvekan kan jag ge Klassföräldrarna 🍾🍾🍾🍾.

Nattavaara

Bok av Thomas Engström och Margit Richert
Engström och Richert har med boken ”Nattavaara” skrivit en svensk dystopi. Det är en mörk skildring av en annalkande framtid där klimatkriser, pandemier och ekonomiska kollapser inte längre är en utopi utan den värld som man lever i. Men det är inte detta som är det primära i boken, utan det är människans upplevelser och känslor som är det centrala. Genom några personer får vi inblick i hur det är att leva i en ny värld som är präglad av ett mörker. På ett väldigt smakfullt sätt ges läsaren inblick i vad världen gått igenom och på ett dramatiskt sätt hur det är att leva i en dystopi. Från första sidan är jag fast i denna fängslande, skrämmande svarta berättelse. Den utspelar sig i de nordligaste delarna av Sverige med Kiruna som högsäte. Efter att ha spenderat många barndoms somrar i dessa trakter blir boken än mer spännande för mig att läsa.

Jag rekommenderar boken starkt till alla som tycker om att läsa dystopier med högt tempo, men också till de som tycker om att läsa om människoöden. Jag ser mycket fram emot del två och tre i den här trilogin med den övergripande titeln ”Nordmark”. I följande böcker hoppas jag få veta mer om hur världen blivit som den blivit och hur det ser ut utanför de nordligaste delarna av vårt avlånga land. Och inte minst, hur det ska gå för Erik, Sonja, Hartmann och alla de andra.

Beatrice

Bok av Lina Bengtsdotter
En bebis försvinner i Karlstad. Charlie och hennes kollegor kallas in för att hjälpa till med utredningen och sökandet. Var är bebisen och är föräldrarna så oskyldiga som de verkar? Spänningen är som vanligt i Linas böcker om Charlie hög från första till sista sidan. @lina.bengtsdotter har en fantastisk förmåga att fängsla läsaren och göra bokens karaktärer levande. Det är riktigt svårt att lägga ifrån sig boken då man vill hela tiden vill veta vad som ska hända på nästa sida. Både med fallets upplösning och Charlies egna demoner. 5 av 5 får boken av mig.

Dödlig åtrå

Bok av Susanne Ahlenius
Susanne Ahlenius första erotiska deckare Dödlig åtrå, är en bok som på ett sömlöst sätt rör sig mellan deckargenren och erotiken. Jag var rädd för att boken skulle vara som en lång sexnovell, men det är den absolut inte. Erotiken tar en lagom plats och lämnar stort utrymme för den spännande jakten på en mördare. Känner att sahlenius behöver lyftas mycket mer som författare än vad hon idag gör och är väl värd en plats bland övriga deckarförfattare. 🍾🍾🍾🍾 av 5 får dödlig åtrå av mig.

Offer utan ansikte

Bok av Stefan Ahnhem
Den första delen i serien om Fabian Risk. När Fabian med familj flyttar till Skåne börjar en rad mord kopplade till Fabians gamla högstadieklass att ske. Vem är mördaren, varför mördar hen och på vilket sätt är Fabian inblandad. Boken är mycket välskriven och det märks att Stefan även är manusförfattare till flera stora Tv-serier. Offer utan ansikte är en spännande bok som är väl värd att läsa. Dock kände jag ibland att det är lite lång. Över 500 sidor är en tung debut. Boken blir aldrig tråkig men kanske hade den kunnat kortas ner något. Kommer snart ge mig på att läsa del 2 i serien.

Feber

Bok av Johan Brännström
I feber får vi följa en mammas värsta mardröm när hennes dotter en dag försvinner och en mörk och skrämmande värld plötsligt blir en del av hennes. Feber fängslar läsaren från sida till sida och det är svårt att i mitt fall att sluta lyssna på den. Den är stundtals skrämmande, obehaglig och äcklande men jag måste bara få veta vad som kommer att hända. Brännström har verkligen förmågan att fånga läsaren genom sin välskrivna text och den välarbetade faktagranskningen. Som läsare ges man en tydlig bild av hur Internets undre värld kan fungera i dennes mörkaste stund. Något som kan få den starkaste att bli svag. Att detta är Johan Brännströms deckardebut är svårt att tro. Ser mycket fram emot att läsa mer av Brännström i framtiden.

Störst av allt

Bok av Malin Persson Giolito
I störst av allt får vi följa Maja från Djursholm som en dag blir anklagad för en allvarlig skolskjutning. Läsaren tas med på en resa bland de fina villorna i Djursholm där livet ibland inte är så lätt som det verkar. Jag berördes väldigt mycket av boken och hade svårt att lägga ifrån mig den. Ibland orkade inte jag rent psykiskt att ta in mer, men jag kunde inte sluta läsa. Historien är skrämmande och kryper in under skinnet på en. Även om boken har några år på nacken är det en bok jag varmt rekommenderar om man gillar böcker i genren kriminalroman. Fast för mig är den så mycket mer. Den är ett psykologiskt känslodrama som visar läsaren hur det svenska rättsväsendet fungerar och att lycka och pengar inte alltid går hand i hand. Är det något du ska läsa i kväll om du inte redan läst den så är det Störst av allt.

Mytomanen

Bok av Sofie Sarenbrant
Handling (Baksidestext): Efter en orienteringsdag i Alstensskogen hittas en pojke död. Kroppen är illa tilltygad och hans värdesaker är försvunna.... Kriminalkommissarie Emma Sköld måste lösa fallet innan mördaren slår till igen, men har en känsla av att det är något som inte stämmer.

I stort sett sträckläste jag boken. Den är spännande från början till slut. En av Sarenbrants bästa enligt mig. Jag gillar hur hon låter oss läsare komma in under skinnet på huvudpersonerna mer och mer för varje bok. Jag ser alla karaktärerna framför mig medans jag läser och det känns som att jag står bredvid dem i allt spännande som sker. I mytomanen får vi lära känna de återkommande karaktärerna på ett nytt sätt, särskilt genom de otroligt välskrivna dialogerna och monologerna. Visst misstänkte jag någon gång i mitten vem mördaren var, men vad gör det när upplösningen är oväntad, speciell och så spännande. Ser så mycket fram emot hennes nästa bok 2021.
Omnible använder cookies för att fungera bättre för dig. Genom att använda vår webbplats samtycker du till vår användning av cookies.