Diana

Användarprofil

Änkorna

Bok av Pascal Engman
Änkorna är den tredje fristående delen i serien om polisinspektör Vanessa Frank.
Boken handlar om terrorism vi upplever i nutid, säkerligen en svår balansgång att skriva om idag.

Redan från första sidan lyckas Engman fånga mig i sitt grepp med de korta kapitlen som avslutas med en cliffhanger. Det är omöjligt att lägga denna bok ifrån mig, den håller ett högt tempo från början till slut, språket är rappt och rikt.

’Änkorna’ är den bästa boken jag läst 2020, läs den!

Turisten

Bok av Christina Olséni och Micke Hansen
I bakluckan på en prålig bil som ska ställas ut finner Egon ett lik. För att inte gå miste om att få ställa ut den fräsiga bilen stänger Egon snabbt bakluckan, han väljer att inte låtsas om den döde efter att han upptäckt kroppen. Sen försvinner kroppen spårlöst.

Dialogerna är många i den här boken, de tycks aldrig ta slut och jag tappar hela tiden bort mig i vem som säger vad och vem som är vem. Boken är rörig, den röda tråden i berättelsen försvinner och handlingen är långt ifrån verklighetstrogen. Strax förbi 130 sidor gav jag upp och fick bara konstatera att Turisten inte har de kvaliteter jag söker i en bok.
Stressbalansen: omstart för kropp, sinne, relationer & livsglädje.
I den här boken tar författaren oss med på en inre resa för att påverka våra liv till det bättre. Vi får praktiska råd hur vi rent konkret kan göra för att hantera till exempel stress bättre. Med en mjukhet och ödmjukhet tar Chatterjee oss med på vår egna resa, respektfullt lyfter han fram att även små förändringar förbättrar vår livskvalitet.

Det här är en bok för de som vill ha förändring och som behöver handfasta råd. Det är även en bok för de som tvivlar på att förändring kan ske även med små insatser. Jag rekommenderar den åt alla, både privatpersoner och branschfolk har nytta av den.

När du blir vi

Bok av Åsa Bonelli
Jag har inte läst de två tidigare böckerna i serien om Malin så först var jag lite nervös över just det. Men det visade sig att min oro var obefogad, jag kom snabbt in i karaktärerna och handlingen. Genom hela boken löper en röd tråd av kärlek och omtanke, en viktig påminnelse om att blodsband inte alltid är viktigt -man kan vara familj även utan. Fint att läsa om hur karaktärerna i boken utvecklar sina relationer med varandra och att tilliten till andra mänskor växer sig stark mot så många odds.
En fin bok, en fin feelgood, jag kan varmt rekommendera den!
Vi får följa med Eric Rosén från liten grabb till vuxen man. Ett maskrosbarn som efter bästa förmåga och de förutsättningar han har inte väjer för hinder på vägen, utan kraschar in i dem med full kraft. Han växer upp som ett älskat skilsmässobarn som tänjer på och testar var gränserna går. Pappans missbruk och mammans psykiska ohälsa berättas om på ett öppet vis. Boken är så tragisk på så många vis, så naken och ändå så vacker. Roséns berättarstil är så rak och sårbar, så kärleksfull och respektfull. Läs den här vackra romanen, den kommer inte att lämna er oberörda!

Skamvrån

Bok av Sofie Sarenbrant
Skamvrån är Sofie Sarenbrants 7e bok i serien om kriminalinspektör Emma Sköld.

I en skog i Dalarna hittas en man död, det är Nyhetsmorgons populära programledare Petter Lindh. Dödsfallet är inte naturligt, allt tyder på att han bragts om livet.

I Bromma lägger sig en 13-årig flicka på spårvagnsrälsen samtidigt som hon följs av två par ögon. Men vad hände egentligen och varför lyssnar inte de vuxna på flickan? Flickan har nära band till Emma Sköld.

Sarenbrant bjuder på en bladvändare utan dess like! I ett högt tempo tar hon oss med genom förtvivlan, nattsvart förakt och människans kamp för att överleva döden en annan mänska beslutat om. Självmord och självmordstankar som tema löper genom hela Sarenbrants bok Skamvrån.
Omnible använder cookies för att fungera bättre för dig. Genom att använda vår webbplats samtycker du till vår användning av cookies.