Lotta Hellström

Användarprofil

Fia (med knuff)

Brädspel skapat av Josef Friedrich Schmidt
Enkelt och går att förhöja eller förpesta tillvaron för med/motspelare.
För alla som kan slå en tärning.
Vill verkligen försöka, men vågar inte sätta pennan på pappret ... tänk om det blir fel? Pennan blöder igenom... Plumpar... Ful text, fult ritat... Det krävs övning och youtubande...
Perfekt i pandemitid. Gäller bara att hitta lagom utmaning, inte för lätt = tråkigt och inte för svårt = risk för att man ger upp.

Numera är det rätt lätt att googla svar ...

Ödesmark

Bok av Stina Jackson
Strålande! Mer välskriven thriller/deckare får man leta efter! Jag både ömmar och skräms av alla dessa luggslitna karaktärer som befolkar Jacksons böcker. Det är böcker som lever kvar i en länge och som varmt rekommenderas även för den icke inbitna deckarfantasten. Jag tycker språket vibrerar av känslor, trots det karga yttre.
Historiens vingslag över huvudet ... Att besöka en plats med historia gör något med en, får en att känna sig liten och stor på samma gång.

Ett historiskt ställe är utmärkt utflyktsmål i tider av pandemi.

Arv och miljö

Bok av Vigdis Hjorth
Ingen undgår sin uppväxt. Alla i familjen påverkar varandra. Bergliot berättar sin historia om familjen och barndomens trauma och hur hennes liv blivit.
Arv och miljö och tvister därom... ett stilistiskt grepp med upprepningar gör mig både irriterad och berörd.

Stormkök

Produkttyp

Stormkök som present

En julklapp i tiden! Så 2020ish!

Ta dig ut i skogen med pick och pack och laga till picknickkäket på stormkök!
Nostalgi för vissa... nytänk för andra...
Så himla smart bok! Trots att jag är dragen vid näsan måste jag erkänna att detta är en de bästa böcker som jag har läst. Vilket språk och vilken berättelse!

Knutbyflickan

Linnéa Kuling
Gripande, självbiografisk historia om uppväxten i Knutbysekten. Ofattbart hur människor behandlar varandra. I Guds namn dessutom!
Trots att berättelsen upprepar sig och är lite seg emellanåt är jag är tagen av den och kan inte sluta läsa.

Silvervägen

Bok av Stina Jackson
En mörk historia med många bottnar. Mardrömmar och drömmar om vartannat, saknad och hopplöshet. Språket är säkert och driver hela tiden storyn framåt. En riktig bladvändare! Måste andas ut mellan kapitlen...
Omnible använder cookies för att fungera bättre för dig. Genom att använda vår webbplats samtycker du till vår användning av cookies.