Armonia Carandente

Användarprofil

Top Secret

Bok av Sarina Bowen
Detta är en charmig och underhållande male/male romance som på under 300 sidor får mig att känna så mycket med karaktärerna. Jag kände mig både ledsen och glad växelvis under denna läsupplevelse, då det är en handling som går upp och ner. Trots att den var ganska förutsägbar så ville jag bara läsa mer och när jag närmade mig slutet ville jag inte att den skulle ta slut! Jag älskar Keaton och Luke tillsammans

X sätt att dö

Bok av Stefan Ahnhem
Detta är den femte boken i serien om Fabian Risk (varav jag läst 1,3,4 och nu 5). Denna bok hänger ihop med fjärde delen i serien, utredningen påbörjas i den och fullföljs i denna från där fjärde boken avslutades. Detta gjorde mig sjukt frustrerad när jag läste fjärde boken, man ville ju bara veta ALLT. Trots det har det tagit mig ganska lång tid att plocka upp denna, då jag inte finner de senare böckerna riktigt lika spännande och välskrivna som de första. De är absolut väldigt bra men väldigt många olika trådar samtidigt vilket blivit smått rörigt.

Boken tar som sagt vid där den förgående boken avslutades, och därmed går det inte att säga så mycket om handlingen för att inte avslöja för de som inte läst förgående bok. Men det jag kan säga är att huvudfallet intresserar mig bara till viss del (utredningen kring en kollega i polisens team intresserar mig desto mer..)och jag tycker att denna bok var väldigt upp och ner, vissa delar superspännande och andra nästan långtråkiga i jämförelse. Kanske har man blivit lite bortskämd av de superspännande delarna? Hur som helst så tyckte jag första halvan av boken var helt okej, lite småseg, däremot var andra halvan i helt annan klass! Andra hälften har jag idag sträckläst!

Eftersom boken var både upp och ner blir det svårt att ge boken ett konkret betyg. Jag landar i 3.75 av 5 och rekommenderar verkligen denna serie starkt!!

En helt vanlig familj

Bok av Mattias Edvardsson
Denna bok tog mig med storm och förtjänar verkligen vartenda gott ord den fått! Jag slukade detta mästerverk på mindre än ett dygn trots den då rådande lässvackan, kunde inte sluta läsa!!

Jag uppskattar verkligen att vi får följa denna berättelse utifrån först pappans, sedan dotterns och sist mammans perspektiv. Utöver det lyckas författaren nästan tvinga en till sträckläsning då han på ett skickligt sätt hela tiden ger läsaren små, men otroligt spännande hintar om händelser, som gör att man bara måste fortsätta läsa! Jag älskade denna bok och ser fram emot att läsa mer av författaren!

Den tysta patienten

Bok av Alex Michaelides
Denna har jag varit sugen på otroligt länge och ÄNTLIGEN har jag läst den! Tyvärr tror jag att jag hade liite för höga förväntningar även om jag verkligen tyckte om boken. Jag tycker om att boken har förhållandevis korta kapitel (jag föredrar alltid korta kapitel) och att historien hela tiden drivs framåt av nya saker. Boken är mystisk och spännande och jag klurade mycket på hur saker faktiskt gått till..
Over all en spännande och intressant bok!

Queenie

Bok av Candice Carty-Williams
Queenie är en sådan bok som jag tyckte om mer än jag trodde att jag skulle göra! Jag tror att det beror på att boken känns så himla modern och eftersom jag mestadels gillar Queenie som karaktär! Jag gillar själva handlingen i denna boken, Queenie blir dumpad och börjar träffa en del olika killar, men uppskattar samtidigt att boken belyser många aktuella och viktiga ämnen så som rasism och sexism. I boken får man ständigt se hur rasismen faktiskt ser ut i vardagen, där rasistiska händelser sker i alla tänkbara situationer som ingenting! Boken tar även upp black lives matter-rörelsen, demonstrationer och polisvåld, vilket alla är otroligt viktiga och aktuella ämnen i dagsläget. Även om jag själv är vit och därmed slipper utsättas för rasism, får författaren mig verkligen att känna Queenies känslor, då hon lider av psykisk ohälsa eftersom hon är svart och därav ständigt utsätts för rasism och behandlas illa. Eftersom Queenie alltid anses vara mindre värd än andra pga sin hudfärg, nöjer hon sig med vilken uppmärksamhet som helst, vilket gör att hon låter sig själv behandlas illa. Hon står upp för andra och sig själv när det gäller ren rasism, men i andra tillfällen när män ger henne uppmärksamhet låter hon dessa behandla henne dåligt. Detta är väldigt sorgligt och är något jag tänkt mycket på i efterhand.
.
Jag rekommenderar denna bok till alla just eftersom man får så bra insyn i hur det är att leva med ständig vardagsrasism, och att alltid värderas mindre än andra. Denna boken belyser som sagt flera väldigt aktuella ämnen vilket gör att jag finner boken viktig och betydelsefull att läsa! Jag tyckte verkligen om denna bok, trots att den kunde bli lite småseg på sina håll.

Lite död runt ögonen

Bok av David Ärlemalm
Wow för denna bok!! Den är otroligt gripande och jag kände verkligen med karaktärerna i boken, även vid dåliga beslut! Jag vill verkligen läsa mer om bokens karaktärer och hur allt gick sen!! Rekommenderar denna bok till alla, för den innehåller lite av allt. Plöjde igenom denna på nolltid, så otroligt bra!

Svara om du hör mig

Bok av Ninni Schulman
Jag älskade denna, har verkligen fastnat för Hagfors-serien! Denna var spännande men också väldigt otäck genom hela boken. Rekommenderar hela serien starkt, som nästan bara blir bättre för varje bok!

Midnattsflickor

Bok av Jonas Moström
Gud vad jag tyckte om denna!! Den är väldigt spännande och oförutsägbar! Man flyger fram genom denna bok i iver att få reda på hur allt ska sluta, men också eftersom den är lättläst och skriven på ett sätt som jag verkligen gillar! Kände mycket med karaktärerna i denna bok, främst Natalie men också Johan.

Jag gillar verkligen Moströms böcker, både i denna men också i den tidigare serien, och jag rekommenderar dem varmt!
wow..jag gillade verkligen denna boken, mycket mer än den första delen i serien. Denna var väldigt lättläst och det kändes som jag flög fram genom den, den gick otroligt snabbt! Jag tyckte att själva fallet var väldigt intressant, även om det kändes som att upplösningen på slutet gick väldigt fort. Jag bryr mig mycket mer om Magdalena i denna boken, jag älskade faktiskt hennes privatliv vid sidan av fallet. Jag kan annars ha svårt för mycket privatliv i deckare, då jag är ivrig och vill läsa om fallet. Men i denna gillar jag det och är spänd på att se hur det kommer fortsätta..
.
Har egentligen inget ont alls att säga om denna bok, jag tyckte verkligen om den. En enkel deckare som flöt på liksom, även om den kanske aldrig blev sådär riktigt spännande.
Omnible använder cookies för att fungera bättre för dig. Genom att använda vår webbplats samtycker du till vår användning av cookies.