Li Samuelsson

Användarprofil

Månsystern: Tiggys bok

Bok av Lucinda Riley
Ännu en bok i serien om de sju systrarna. I den här boken får vi följa Tiggy. Tiggy har en förkärlek för djur och hamnar i en vilddjurspark i Skottland efter att Pa Salt dör. Tiggy verkar har en förmåga att läka djur. Där uppe i Skottland träffar hon en man som för henne mot sitt ursprung, som visar sig vara i Spanien.
Parallellhistorien utspelar sig i början av 1900-talet med romerna.
Återigen en mysig bok om en av systrarna med en intressant historisk parallellhistoria. Nu känns det att serien går mot sitt slut och säcken ska knytas ihop. Vad hände egentligen med Pa Salt och finns det en syster till?

Jag kan inte sluta gråta

Bok av Anne Liljeroth
En fin och informativ bok om att gå in i den omtalade väggen. En bok om att inte kunna sluta gråta, om att inte orka. Om att inte känna att man räcker till för dem man älskar eller på sitt jobb. Otillräcklighet. Oro. Om att inte bli förstådd och inte själv hitta orden att förklara. Fint beskrivet.

Skendåd

Bok av Christina Larsson
Del 7 i serien om Ingrid Bergman. Här får vi återigen möta Ingrid och hennes kollegor på utredningsenheten för grova brott i Göteborg. Här hittas 84-åriga Alma död i sin lägenhet. Det står snart klart att hon inte dött en naturlig död. Samtidigt sker ett antal explosioner i Göteborg och det verkar vara en grupp miljöaktivister som är skyldiga.
Kapitlen är korta. Spänningen drivs snabbt framåt. Vi får följa Ingrids privatliv där sambon Adam börjar tröttna på Ingrids ständiga frånvaro
En väldigt kort bok om en introvert, blyg man med låg självkänsla. Vi får följa hans tankar under en dag. Början av boken får mig att direkt känna hans känslor. Jag blir både ledsen och irriterad för hans skull. Han ger sig själv ingen betydelse vilket avspeglar sig på människorna runt honom.
En självutlämnande bok om Emmas eget liv. Väldigt privat skrivet om en tuff period i hennes liv. Emmas blir plötsligt allvarligt sjuk men överlever med kroniska symtom. Där någonstans försvinner deras parrelation och skilsmässan blir ett faktum. I boken får vi följa Emma genom livet tiden efter skilsmässan, då hon försöker skapa sig ett nytt liv med sina barn och vänner. Boken är skriven med mycket humor, så trots det tunga ännet drar jag ofta på smilbanden
En underbart mörk, humoristisk bok trots allt med en feelgoodkänsla. Om Charlie som växer upp på en liten ort med sin mamma, som säljer sexuella tjänster till männen runt omkring, förutom att arbeta på ortens hotell.
Snart upptäcker Charlie att hennes mamma har ett eget sätt att tackla bekymmer. Det skrämmer henne först innan hon inser det praktiska med det.
Cecilia lever ett framgångsrikt liv med ett bra jobb, man och barn. Hon har ett välordnat liv med en man som hon älskar. En dag trillar ett förslutet kuvert ur en kartong på vinden. Det står att det är till henne men får öppnas då hennes man är död. Kan hon låta bli?
En spännande och intressant bok med en plot som får läsaren att själv fundera på hur den skulle gjort och vad valet kan leda till.

Villa Havsbris

Bok av Caroline Säfstrand
En riktigt mysig feelgood med lite av varje. Vackra miljöer och många intressanta och olika karaktärer. En kärlekshistoria med invecklingar, missförstånd och sorg. Helt enkelt en riktig feelgood. Jag tyckte mycket om den. Den fick mig att tänka till på livet. En vacker bok.

Tolv veckor med dig

Bok av Johanna Schreiber
En så underbart härlig feelgood!
Den här boken högg tag i mig direkt, berörde mig och gjorde det svårt för mig att lägga undan den. Spännande starkt relationsdrama om två unga människor, singlar, som bestämmer sig för en het natt tillsammans. Sedan går de vidare med sina liv. Tills Linnea upptäcker att hon är gravid. De tar tillsammans ett beslut att flytta ihop under de tolv veckor de har på sig att ta ett beslut.
I början var jag alldeles pirrig av den. Sedan ledsen. Och så tillsist en blandning av allt. Blev så mycket mer verörd och fast än jag hade förväntat mig.

Box 21

Bok av Börge Hellström och Anders Roslund
Box 21 är den andra delen i Roslund/Hellströms serie om Evert Grens.
Boken handlar om trafficking. I boken får vi följa kommissarie Evert Grens, där han först kallas till en lägenhet där en ung kvinna ligger sönderslagen och medvetslös. Det blir Grens jobb att försöka få fram vem som gjort det här mot kvinnan. Men hon vill inte prata med honom.
Boken är spännande och visar på en mörkare sida av sverige, som vi helst inte vill se. Utsatta utländska kvinnor som kommer hit i tron om något bättre och vad det gör med dem. Obehagligt med viktigt.
Omnible använder cookies för att fungera bättre för dig. Genom att använda vår webbplats samtycker du till vår användning av cookies.